Már én is görbetükröt mutatok a társadalom számára.

Sziasztok!

Nem is olyan régen, január elején egy reggel úgy keltem fel, hogy szeretnék valami olyat csinálni, amit még más nem csinált. Tavaly ugyanilyenkor, ismét elkapott ez az érzés, és írtam egy cikket a The Sims számítógépes játék megjelenésének 18. évfordulójáról, amit elsőként én tettem meg magyar nyelvű platformok közül.

Idén a Shop Secret nevű facebook oldalt “szemeltem” ki magamnak, amit 2018 júniusa óta követek. Kicsit jobban utánajártam a dolgoknak, lecsekkoltam a facebook oldalt, hogy mennyien követik, mennyien reagálnak a videókra, megosztásokra, és persze, hogy milyen stílusban történik mindez. Az oldalnak több, mint 40000 követője van, emiatt rákerestem a Google-ön, hogy milyen cikkek, írások lehetnek fent. Csodálkozva láttam, hogy a facebook közösségen kívül máshol nem említették még meg, így ez is adott egy nagy löketet, hogy írjak az oldal kezelőjének.

Nagy meglepődésemre hamar kaptam választ. Akkor még nem is gondoltam, hogy a videókban szereplő szőke hölggyel, Klárival fogok telefonálni ez ügyben. Klári, a szerepeivel ellentétben, nagyon kedves, és jó humorú hölgy (és egyáltalán nem iszik), aki egyből rábólintott az interjú ötletemre.

A találkozásra a telefonbeszélgetésünk után egy héttel került sor, abban a budai üzletben, ahol a videókat vesszük fel. Persze a beszélgetésünk előtt otthon összeírtam magamnak több kérdést, hogy ne ott a helyszínen kelljen improvizálnom. Borzasztóan zavarban voltam, hiszen életemben először készítettem interjút. Maga a beszélgetés annyira jól sikerült, hogy másfél óra pillanatoknak tűnt.

A bolt dolgozói is kedvesen fogadtak, és türelmesen viselték, hogy fotókat készítek róluk.

img_9973

Természetesen a végén a közös fotó sem maradhatott el, és ha már ott voltam gondoltam összekapcsolom a kellemest a hasznossal, és bevásárolok.

Mialatt a polcokat vizslattam, és pakolgattam a kosaramba a megvásárolni kívánt termékeket, Klári odalépett hozzám, és megkérdezte, hogy lenne-e kedvem szerepelni azokban a részekben, amiket akkor akartak felvenni.

Akik ismernek, azok tudják, hogy nem kell félteni engem, szeretek tapasztalni új dolgokat kipróbálni, ezért gondolkodás nélkül belementem. A legelső videómban már egy hülye vásárlót alakítottam, ami az energiaitalokkal szerencsétlenkedett. A legelső felvételnél bebizonyosodott, hogy annyira nem kell megjátszanom a hülyét, mert már az első jelenetemet elbakiztam. Persze ez mindig benne van a pakliban, de akkor kicsit cikinek éreztem. Azóta, akárhányszor megyek videók felvételére, mindig jókat nevetünk, ha valaki elbakiz valamit.

Az elmúlt időszakban több olyan kis videót is felvettünk, amiben szerepelek, és a legtöbben természetesen én alakítom a hülyét. Ez így rajtam maradt, mint Klárin a részeg, vagy a bunkó.

A Shop Secret rövidke epizódjait a YouTube-on, ide kattintva tudjátok visszanézni. Jó szórakozást kívánok hozzá. 🙂

2 gondolat “Így lettem a Shop Secret szereplője” bejegyzéshez

 1. Ha már Shop Secret, és boltos videók… Tudod-e, mit kell leginkább figyelni egy bolti eladónk? Mi a titok? Én tudom!

  Az eladót nézem, vagy az árut?

  Ha az árut nézem, akkor még nem tudom, mit kérek, vagy keresek valamit, vagy csak megnézem, hogy pl. mi van benne, jó-e a szavatossága, stb. Ilyenkor békén kell hagyni.

  Ha az eladót nézem, akkor segítséget kérek, ilyenkor fel kell ajánlani a segítséget.

  A két véglet egyike sem jó, mindkettőtől zavarba jövök. Az sem jó, aki a boltba belépéskor egyből rám köszön és megkérdezi, hogy segíthet-e (lerohan a kérdéssel, nem hagy körülnézni, ami főleg olyankor zavar, ha még nem tudom pontosan, mit kérek, csak annyit, hogy “valami friss gyümölcsöt”, vagy “valamilyen születésnapi ajándékot XY-nak”), de az sem jó, ha valaki egyáltalán nem figyel, elfordul, másik eladóval vagy vevővel beszélget, vagy ha odalépek hozzá, akkor elmegy másik polchoz, és üldözni kell az egész boltban, nem veszi észre, hogy akarok tőle valamit. És sajnos az eladók legalább 95%-a besorolható a két véglet valamelyikébe.

  Pedig nem kell mást tenni, hogy valaki jó eladó legyen, csak egy dolgot kell figyelni. Őt nézem vagy az árut? Ez ilyen egyszerű! (Erről forgattatok már filmet?)

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s