Iszunk egy Irsai Olivért? 😀 Időközben a facebookon elértem az 5000 követőt.

Sziasztok!

Úgy gondoltam, miután bővebben kifejtettem a droghasználattal kapcsolatos intelmeimet a diákjaim felé, most elmesélem, hogy milyen az én alkoholfogyasztási szokásom. Most mondhatnám, hogy soha nem iszom, de ez hatalmas képmutatás lenne részemről, mert természetesen alkalomadtán én is elfogyasztok egy-egy pohár szeszes italt.

Sok emberrel ellentétben, én nem azért fogyasztok alkoholt, mert ezáltal szeretnék vidámabb hangulatba kerülni, sem azért, mert menő minden hétvégén szétcsapni magam, és a földön fekve, falfehéren rókázni. Én szeretem kiélvezni az ízeket, és ami a legfontosabb, próbálom nem keverni azokat.

778798_3755209139413_1705806376_oAmúgy egészen fiatalon kezdtem el italozni. Egészen legális módon a szüleim engedélyével, egy esküvőn megihattam egy egész pohár pezsgőt, 11 évesen. Most jön az a rész, hogy a szüleim milyen felelőtlenek voltak, és nem kellett volna hagyni, hogy 18 éves korom előtt alkoholt fogyasszak. Ennek ellenére szerencsére tudták, hogy mi az a határ, amit nekem is szabad. Nem volt minden napos az alkoholizálás a családunkban, még, ha az óvónénim azt is gondolta, hogy apukám szobafestő létére minden este sörözik. Erre persze egyből azt válaszoltam, hogy nálunk nem apa, hanem anya iszik. 😀 Egy-egy nagyobb családi alkalommal, vagy baráti társaságban ihattam maximum egy pohár bort. A későbbiekben persze ez az egy pohár már nem csak egy pohár volt, de mindig tudtam, hogy mi az amit szabad, és mi az amit nem.

Szinte csak családi összeröffenéseken fogyasztottam alkoholt középiskolai éveim alatt is, mert, ahogyan más-más cikkekben is említettem nem voltam egy közösségi ember. Mindössze 1-2 barátom volt, nem tartoztam bele egyik nagyobb klikkesedésbe sem. Az első ilyen alkalom 12-ik osztályban fordult elő, amikor a szalagavató után szinte az egész osztály néhány tanárral együtt elvonult a szőnyi Nextbe iszogatni, és beszélgetni. Ekkor természetesen mindenki meglepődött, hogy bort rendeltem.

Azóta is néhanapján el-elfogyasztok egy-egy pohár italt. A kedvenceim a száraz fehér borok ezen belül is az Irsai Olivér. Ezért is örülök annak, hogy ezt be tudtuk rakni a Sho Secret sorozatba is. Klárival ellentétben, aki nem szereti a kiskeserűt a való életben, én igen is szeretem az Irsait. Ezen kívül még legtöbbször édes pezsgőt szoktam inni, illetve a másik nagy kedvencem egy tipikus női ital, a Bailey’s.

Most idáig tök szépen leírtam, hogy milyen mértéktartó vagyok, de tényleg nem szeretnék képmutató lenni, így elmesélem azt is, hogy életemben egyszer nagyon csúnyán berúgtam. Már meg sem tudom mondani, hogy pontosan mit ittam, de volt ott pezsgő, bor, Bailey’s, és ha jól emlékszem, akkor egy kis pálinka is. Igazából olyan szinten kiütöttem magam, hogy miután egy jót hánytam, utána a wc előtt az előszobában lefeküdtem a padlóra, és elaludtam. Másnap olyannyira beteg voltam, hogy nem tudtam elmenni a családi karácsonyi ebédre, amivel sok-sok családtag dühét váltottam ki.

Szerintem igazából mindenki átélte már ezt egyszer az élete során, aki többet ivott a kelleténél. Én már csak emiatt is maradok a mértékletesség mellett. Továbbra is szeretem megélni az ízeket a számba. Vidám pedig alkohol nélkül is tudok lenni, ha akarok. 😛

BRAKING NEWS!

Mialatt elkezdtem írni ezt a cikket a Facebookon az Ubul Világa oldal elérte az 5000 követőt. Ezúton szeretném megköszönni nektek, hogy olvastok, és néha egy-egy kommenttel hozzájárultok a honlap életéhez.

Egy gondolat “Így alkoholizálok én” bejegyzéshez

  1. A legjobb rész: “Nem volt minden napos az alkoholizálás a családunkban, még, ha az óvónénim azt is gondolta, hogy apukám szobafestő létére minden este sörözik. Erre persze egyből azt válaszoltam, hogy nálunk nem apa, hanem anya iszik. 😀 “

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s