Azért, mert nem látlak!

Sziasztok!

Bizonyára sokatokkal előfordult már, hogy akár az utcán, akár bevásárlóközpontban különböző okok miatt nem vettetek észre ismerősöket, és ezáltal elmulasztottátok a köszönést is. A legjobb esetben ilyenkor ők sem vették észre, hogy volt egy véletlen találkozás, de sokszor az is előfordul, hogy ilyenkor megrovó üzenetekkel találjuk magunkat szemben, amiért nem köszöntünk.

Ubulkával is sokszor előfordul, hogy bizonyos helyzetekben nem köszön. 😀 Ez az esetek 99%-ban nem tudatos cselekedetek. Őszintén szólva kisgyerekkoromban nem szerettem köszönni, mert igazából nem tudtam eldönteni, hogy kinek hogyan köszönhetek. Óvodásként teljes katyvasz volt a fejemben, hiszen volt olyan felnőtt, aki kérte, hogy tegezzem, amit nagymamám nem nézett jó szemmel, és erőltette, hogy az nem illendő. Viszont felnőttként igenis úgy gondolom, hogy udvariatlan dolog szándékosan nem köszönni valakinek. Ennél csak az az udvariatlanabb, ha köszönsz valakinek, az rádnéz, és elsétál melletted.

Szóval annak ellenére, hogy mindig mindenhol előre köszönök, még ott is ahol nem kéne, azért előfordul, hogy nem köszönök. Ennek az én esetemben több oka is van, de a legnagyobb oka az az, hogy lusta dög vagyok, és az utcán csak nagyon ritkán hordok szemüveget, ezáltal nem látok. 12 éves korom óta vagyok szemüveges, és évről évre romlik a látásom ennek ellenére, csak akkor veszem fel a szemüveget, ha nagyon-nagyon muszáj. Ez az egyik legnagyobb ok, ami miatt nem szoktam ismerősöket észrevenni, akárhol is vagyok.

A másik nagyon rossz szokásom, ami miatt nem szoktam felfedezni, ha ismerős van a közelben, az pedig nem más, mint, hogy az utcán és az üzletekben csőlátásom van. Ez egy tudatosan kialakított cselekvés nálam. Ez akkor alakult ki bennem, amikor Budapestre kerültem, és túl sok külső hatás ért a hajléktalanok, kéregetők, és idióták által. Ezáltal úgy döntöttem, hogy kizárok minden hülyét, és hülyeséget, és csak a forgalomra figyelek oda az utcán. Ilyenkor szokott az lenni, hogy megyek az utcán, bambulok magam elé, a fejem tele gondolatokkal, és nem veszek észre senkit.

IMG_6488

Ezekben az esetekben szokott az előfordulni, hogy én milyen bunkó vagyok, hogy még köszönni sem tudok. Valaki leüvölt, valaki megfog, és olyankor kizökkenek, és jön a magyarázkodás. Van olyan, hogy napokkal később kapok messenger üzenetet, hogy mellettem ment el az illető, és kérdőre von, amiért nem köszöntem. Illetve olyan is volt, aki amiatt érdeklődött, hogy miért haragszom rá, pedig közben, csak simán nem vettem észre.

Ha bárki ismerős, jön velem szemben, akár Budapesten, akár Komáromban az utcán, boltban, akárhol, és nem köszönnék, akkor nyugodtan tessék rám kiabálni, mert akkor tutira kizökkenek ebből a létből. 😀 Illetve előre elnézést kérek, ha valakinek nem köszönnék. Nincs harag, mindössze vaksi és figyelmetlen vagyok. 😀

Veletek történt már hasonló? Várom a sztorikat a komment szekcióban. 😀

Egy gondolat “Te miért nem köszönsz?!” bejegyzéshez

  1. Az én szemem jó, de hozzád hasonló csőlátásom nekem is van, én sem mindig veszem észre az ismerősöket. Ha meg nem vagyok egyedül, akkor szándékosan nem veszek észre senkit, főleg az olyan ismerősöket nem, akik nem ismerik azt, akivel éppen vagyok, és én sem szoktam alattomosan ráköszönni olyan ismerősre, aki nincs egyedül (főleg ha olyannal van, akit én nem ismerek), hanem inkább elkerülöm ilyenkor az illetőt, hogy ne hozzam zavarba. Amúgy én sem szerettem köszönni soha, és nem csak azért, mert nem mindig tudtam, kinek hogyan (erről is tudnék mesélni…), hanem mert elég felesleges szokás. Főleg az, ha két ember csak a köszönés miatt szólal meg egymás mellett az utcán, és mennek is egyből tovább. Így mi értelme van ennek?

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s