Szebbnél szebb nosztalgikus emlékek. 🙂

Sziasztok!

Akármennyire is hihetetlen egyesek számára, de én is voltam valaha gyerek, és gyerekként sok-sok mesét néztem az időszámításunk előtti korszakban, amit úgy hívtak, hogy ’90-es évek. 😀 Igaz, akkor még nem gondoltam volna, hogy egy akkori rajzfilm karakterről fogok kapni, az írói álnevem.

Igazából most konkrétan nem is tudom, hogy hol kezdjem, mert rengeteg mesét láttam a TV-ben, ezért úgy döntöttem, hogy az egész estés kedvenc rajzfilmjeimet, majd egy külön cikkben fogom bemutatni nektek, most jöjjenek azok, amiket délutánonként óvoda után bámultam. 😀

Akkoriban, amikor én voltam ovis, a ’90-es évek közepén még nem volt olyan hatalmas választék gyerekadókból. Egyedül a Cartoon Network volt az egész napos mesecsatorna, természetesen angolul, mert akkor még nem szinkronizálták le ezeket a műsorokat. Ezen kívül az M1 hétvégi műsorblokkjában tudtunk magyar szinkronos meséket nézni vasárnaponként, majd a kereskedelmi televíziózás elterjedésével az RTL Klub, Kölyöklub című műsorában volt erre lehetőség. A későbbiekben megjelent a Minimax is, de ez már inkább az unokatestvérem, és a 2000-es generáció mesecsatornája lett.

Elég sokrétű volt, hogy milyen meséket szerettem, mert az akkor modernnek számító mesék mellett, ugyanúgy szerettem a ’60-as évek régi rajzfilmjeit, mint például a Frakkot, vagy a Pityke felügyelőt, sőt a még régebbi bábjátékokat pedig kimondottan imádtam. A Futrinka utca, vagy a Mazsola és Tádé a mai napig olyanok, hogyha valahol meglátom őket, akkor muszáj megnéznem.

Most mondjuk ne úgy képzeljétek el, hogy egész nap csak a TV előtt ültem, és mást nem is csináltam. Ilyen szempontból eléggé szigorúan fogtak. Ovi után mamánál nézhettem mesét egy órát, majd onnan hazaérve még egy órát nézhettem a TV-t. Sőt amikor első osztályos lettem, már mama nem engedte, hogy mesét nézzek, mert szerinte egy iskolás már ne nézzen meséket.

635891744724503276-576430632_c1BA0HS

Szóval sok mesére emlékszem, de ezek közül, amiket kicsiként szerettem az a Micimackó, és a Thomas a gőzmozdony voltak, majd kicsit nagyobbacskaként a Cartoon Networkön minden délután a Tom & Jerry-t vártam, a Dextert, Scooby-Doo-t, Frédi & Bénit, na és persze a Looney Toones kihagyhatatlan volt. Ugyanebben az időszakban futottak még a Jonny Bravo, Cow & Chicken, Power Puff Girls, és az Ed, Edd & Eddy, amiket annyira nem kedveltem, sőt az utolsót kimondottan undorítónak tartottam, de megnéztem, mert nem volt más.

Iskolás koromban már kevesebb rajzfilm nézési lehetőségem volt. Javában hétvégente, vagy iskolai szünetekben tudtam nézni otthon a már fentebb említett Kölyökklubot, ahol az akkori őrület engem is utolért. Behálózott a Pokémon láz, és szinte csak a körül forgott az életem. Na jó, ez talán túlzás, mert ezek után sem volt minden cuccom Pokémonos, de az igaz, hogy alig vártam a hétvégét, hogy láthassam, illetve akkor lehetett ilyen kártyákat gyűjteni amin a különbözőfajta Pokémonok voltak.

pokemon-i-choose-you-1

A Pokémon láz annyira begyűrűzött a gyerekek körében, hogy az iskolai szünet mindig a csencselésről szólt. Mentünk ahhoz az emberhez, akinél láttuk, hogy kártyaalbuma van, és kezdődött az alkudozás, hogy melyik kártyáért melyiket, és mennyit kell adni. Nekem is elég szép gyűjteményem volt mindaddig, amíg anyukám dühében el nem égette az összeset. Igen anyuci, azóta is mondod, hogy hülye voltál, és hibáztál, de ezt mindig az orrod alá fogom dörgölni, meg azt is, hogy a Pokémon GO-n már megvan ugyanez a kollekció és azt nem tudod elégetni. 😀 😀 😀

Számomra a ’90-es években javarészt a Cartoon Network rajzfilmjei voltak a legismertebbek, hiszen akkor nagyon más nem is volt. A 2000-res évek gyerekeinek már nagyobb választék volt. Akkor érkezett a magyar meseadó, a Minimax, majd későbbiekben a Jetix, ami mára már Disney Channelként sugároz.

Nektek mik voltak a kedvenceitek gyerekkorotokban?

2 gondolat “Régi kedvenc meséim” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s