Indul az Ubul Világa csatorna? A kérdésre a választ a folytatásban megkapod!

Sziasztok!

Remélem jól vagytok. Elérkeztünk áprilishoz, ezért tegnap bolondok napja alkalmából írtam nektek egy kicsit szarkasztikusra, önirónikusra sikeredett, de azt vettem észre, hogy sokan olvastátok. Az április mindig egyenlő a tavasszal, a jókedvvel, és az energiafeltöltődéssel a számomra. Ilyenkor mindig kivirulok, és jobbnál jobb ötletek jutnak az eszembe, aminek a nagy részét megvalósítom, de többet akár véglegesen is elvetek.

Pár éve is volt egy tervem, amit nem voltam hajlandó megvalósítani, de azóta is folyamatosan vissza-visszajön. Olvasóim, ismerőseim, vagy akár az iskolában a diákjaim is kérdezgetik, hogy miért nem kezdek el videókat készíteni ahelyett, hogy írnék. Állítólag az olvasás ma már nem menő, amit sajnálattal hallok, és az emberek sokkal inkább szeretnek egy történetet meghallgatni egy szimpatikus ember által, minthogy azt végig kelljen olvasniuk.

casey-neistat-cnn.jpg

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy valójában terveztem még 2016-ban, amikor a blog 1 éves lett, hogy belevágok a videózásba is, de több ok miatt is elvetettem ezt. Sorolom is, hogy mik voltak azok, amik miatt ez sosem valósult meg.

Elsősorban az akkori egyik jó barátom győzött meg, hogy ne csináljam, mert már túl sokan a piacon, és emiatt nem lenne nagy nézőközönségem, amiben egyébként igaza is volt, de neki nem emiatt volt fontos, hogy ne vágjak bele. Mint utólag kiderült már arra is irigy volt, hogy a blogolásba belevágtam, és emiatt beszélt le.

Másodsorban pedig azért nem vágtam bele, és most elárulhatom, hogy nem is fogok belevágni a jövőben sem, mert számomra fontos, hogy amit csinálok az jó legyen, és minőségi. Ezt pedig ezzel az életstílussal nem megy. Egy videó elkészítése rengeteg időt vesz igénybe, és arról se feledkezzünk meg, hogy nem elég egy jó DSLR kamera, hanem szükséges minimum egy softbox világítás is. Ezen kívül a videóvágás is akár több órát igénybe vehet. Sokszor egy 20 perc hosszú videó felvétele és megszerkesztése 3-4 órás munkát is jelenthet.

A legtöbb cikkem elején mindig megemlítem, hogy éppen milyen napszak, vagy hány óra van, amikor éppen írok nektek. Ez alapján ti is rájöhettetek, hogy nekem nincs lehetőségem ennyi időt eltöltenem a videók készítésével. Egy közepes terjedelmű cikket körülbelül 40 perc alatt írok meg, egy hosszabbhoz szükség van egy, másfél, vagy akár két órára is. Emiatt van az, hogy hétköznaponként inkább rövidebb írásaim vannak, a hosszabbak pedig hétvégente szoktak megjelenni. Bár ennek ellenére sem könnyű tartani magam ahhoz az elhatározásomhoz, hogy minden nap írok valamiről. De azt haladásnak fogom fel, hogy mostanában két cikk megjelenése közötti maximum időtartam az csak 2-3 nap, és nem 7-10 nap, mint a Gergő Blogol korszakban.

Soha ne mond, hogy soha! Emiatt én sem mondom azt, hogy soha a büdös életben nem kezdek el vlogolni, de az biztos, hogy amíg kétnaponta ingázom, és ennyit dolgozom addig nem. A jövő, hogy mit hoz az pedig kifürkészhetetlen. Jelenleg a sötét oldal mindent ködbe borít. 😀 Azt megígérem, hogyha egyszer a videózásba belevágok, akkor számomra sz is csak egy online játszótér lesz, és nem fogok világsztári babérokra törni, mint ahogyan egyesek, és kettesek ezt hiszik. 😀

Egy gondolat “Vlogger leszek?” bejegyzéshez

  1. Értelek, hogy nincs időd, pedig a vloggerség illene hozzád. Legalább 3 szerepedet egyesítenéd benne: blogger, fotós, amatőr színész (pl. Shop Secret), tehát kb. a nyelvtanári pályán kívül mindent, ami vagy.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s