Te jó ég! Mi lesz velünk?

Sziasztok! Itt vagyunk a nagyhéten, a nyakunkon van a húsvét, jön a hosszú hétvége, ami ugye 2017 óta még hosszabb, mert a nagypéntek is piros betűs ünnep lett, így tulajdonképpen nagyon sok embernek ez egy négynapos pihenőt jelent. Ezt az időszakot legjobban talán a boltosok utálják, hiszen, akik nem 0-24 nyitvatartású boltban dolgoznak, azok kénytelek a nagypéntek és a húsvét (ugye még mindig kisbetűvel írjuk mindkettőt, mert köznevek) közötti szombaton kinyitni és elviselni a sok-sok vásárlót, akik természetesen ezen az egy napon akarnak mindent megvásárolni.

Tavaly egy jó barátom, Kiss Gábor mesélte el a tapasztalatait. Ő akkor a Fogarasi úti Tescoban dolgozott, ahol a nagypéntek utáni szombaton szó szerint világvége hangulat uralkodott. A Fogarasi úti Tesco, Budapest egyik éjjel-nappali áruháza. Ezek az üzletek az ünnepnapot követő reggelen 6 órakor nyitnak, de Gábor elmeséléséből már kiderült, hogy 5:45-kor az emberek egymáson át tülekedtek, hogy a bejárathoz jutva, nyitáskor elsőként kezdhessék meg a vásárlást. A beszámolóból azt is megtudhattuk, hogy olyan mennyiségű ember látogatta meg az áruházat aznap, hogy minden pénztárat ki kellett nyitni, ezért kevesebb ember jutott az árufeltöltésre. Ez is aztán sok bonyodalmat okozott. A vásárlók legkeresettebb termékei a wc kefe és a citromlé voltak. Állítólag volt olyan, hogy egymás kosarából lopták ki. Egy drága boron pedig addig vitatkozott két ember, amíg az a földön végezte. Természetesen onnantól kezdve senki nem akarta kifizetni.

Black Friday sales start Thursday night in Texas

Évről évre nem értem az emberek viselkedését. Lehetséges, hogy én öregszem, de korábban nem emlékszem, hogy ennyire türelmetlen lett volna a társadalmunk. Emlékszem ilyen többnapos ünnepek előtt a szüleimmel elmentünk bevásárolni, és megvettünk minden olyat, ami szükséges volt arra az időszakra. Komárom, sosem volt egy világváros, így az éjjel-nappali boltok sem nagyon voltak fellelhetők, így logikusan kellett vásárolnunk.

Igazából ezért nem is értem a fővárosi lakosságot, pláne azokat, akik a belvárosi kerületekben élnek, hiszen minden sarkon van egy Manna, Roni, vagy Coop ABC, amik közül nem mindegyik non-stop, de hétvégente és ünnepnapokon is nyitva van. Ha csak pékárúra, felvágottra, vagy akár csak nasira és üdítőre van szükség akkor ezek az üzletek erre tökéletesek piros betűs napokon is.

Ez a világvége hangulat igazából már nem csak a nagy multiknál, hanem azoknál a kisboltoknál is általános jelenség lett, ahol bezárnak ilyenkor 2-3 napra. A Shop Secretben is boncolgattuk már ezt a témát, és Kláriék korábban már készítettek is erről két epizódot.

Igazából itt azt kéne az embereknek elsősorban belátni, hogyha kicsit előre gondolkodnának, akkor nem az utolsó pillanatban kéne rohanni, megejteni a húsvéti nagy bevásárlást. Ha valaki szeretné elkerülni a tömegeket, akkor érdemes előre bevásárolni, ha munka miatt ez nem kivitelezhető, vagy már nincs energia hozzá, akkor érdemes, akár egy héttel korábban is megtartani a nagy bevásárlást, és akkor sokkal kevesebb tolongó, türelmetlen, és bosszankodó ember lenne. Bár én sem ejtettem meg a nagy bevásárlást, de őszintén szólva nincs is nagyon szükségem rá, mert ami kell, az szinte mind megvan otthon, a többiért, meg leugrom a sarki Roni ABC-be, ahol türelmesen ki fogom várni a sorom a pénztárnál.

Szóval, emberek! Aki még nem tette meg, menjen ma, vagy holnap vásárolni, ne hagyjátok az utolsó pillanatra, mert különben agyvérzés közeli állapotba fog kerülni mindenki, ha meglátják a hatalmas sorokat, és tömeget.

Ti megejtettétek már a húsvéti nagy bevásárlást? Ki hogyan készülődik az ünnepekre?

2 gondolat “Itt az apokalipszis! – 3 nap boltok nélkül” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s