Sajnálom, de ez nem is fog változni.

Sziasztok!

Remélem jól telik mindenkinek a hosszú hétvége. Akik dolgoznak, azoknak kitartás, akik meg otthon vannak, azoknak meg jó pihit, és kellemes elfoglaltságot kívánok. Még csak április 20-a van és már most olyan az időjárás, mintha nyár elején járnánk. Ebből az alkalomból ki is használtam az időt, és több fotózást is beszerveztem. Ezek közül az ELTE Fűvészkertjében készített fotóim közül fogok a Facebook oldalamon megosztani egy párat.

Ezen kívül annyira nem érzem jónak ezt a nagy pihenős időszakot, mert két napja már erős fejfájással küzdök. Tudom, mindenkinek ott fáj, ahol a leggyengébb. Ezen kívül tegnap megosztottam egy cikket a nagypéntekről, amire nem kellett még 12 órát sem várnom, hogy megkapjam, hogy copy-paste módon a wikipédiáról osztottam meg. Igen, az év 365 napjából, amikor kb. 200-250 cikket megírok, kettő, nagyon maximum három alkalommal megesik, hogy ismeretterjesztés céljából egy-egy wikipédia cikket osztok meg. Sajnálom, ha ezzel valaki szemében megbocsáthatatlan bűnt követek el.

Most pedig, amiről nektek írni szeretnék, az nem más, mint hogy nem számítok menőnek. Hatalmas megállapításnak tűnhet ez részemről, de nem az, hiszen én tudatosan nem akarok úgynevezett menő lenni. Millió alkalommal hallom, akár ismerőseimtől, akár tanítványaimtól, hogy régimódi és begyepesedett vagyok, amiért nem tudok a korral, és a divattal haladni. Ilyen divattal nem is akarok haladni.

fashion man 2

Őszintén szólva volt egy időszak, amikor elgondolkodtam ezeken a szavakon, de akkor is beláttam, hogy felesleges beállni a birkacsordába csak azért, hogy én is egy tucat lehessek, ezen kívül meg érdemes megnézni, hogy milyen öltözékekre, és kinézetre mondják ma azt, hogy divatos. Számomra ez nem divatos. Én erre mindig azt szoktam mondani, hogy mindenki úgy viselkedjen, és úgy öltözködjön, ahogyan neki az jól esik, és ahogyan kényelmesen érzi magát.

Ez egy kicsit ugyanaz, mint amit pár hete egy másik cikkemben írtam, hogy a gyerekek egymás között is azt látják menőnek, akinek a legdrágább, legmodernebb cuccai vannak. A tinik és a felnőttek között is ez a folyamat működik, akármennyire is letagadják ezt rengetegen. Szokták mondani, hogy mindenki a borító alapján ítéli meg a könyvet. Ugyanígy van az emberekkel is. Először mindenki megnézi, hogy a másik mit visel és egyből el tudja azt dönteni, hogy szimpatikus-e neki, vagy sem.

Engem sokan egy borongó, depressziós embernek szoktak gondolni, amiatt mert szeretek fekete ruhákat viselni. Pedig a háttérben, csak az áll, hogy szeretem a feketét, mint színt. Persze nekem is, mint minden embernek, vannak rosszabb pillanataim. Van olyan, hogy borongós kedvemben vagyok, de ezt sosem az öltözékem által szoktam a külvilág számára közölni. Általában vagy egyszerű fekete, vagy fehér, néha színes-mintás pólót, pullóvert viselek, mellé slim farmernadrágot, abból is még a klasszikust, amiből nem villan ki a bokám.

Emlékszem egy időben nagyon nagy reneszánszát élte a tornacipők viselése, és emiatt engem is egy időben menőnek gondoltak. Általában fekete, hosszú szárú Converse tornacipőt hordok. Van belőle téli, és nyári verzióm is. Sokan meg szokták jegyezni ilyenkor, hogy valamilyen szinten mégiscsak a divattal akarok haladni, ha Converse-re költök. Két dolog miatt veszem ezt a márkát. Az első az az, hogy ebben nem fáj a lábam hosszú távon sem, a másik meg az, hogy kísérleteztem kínai boltos tornacipővel is, viszont az olyannyira büdös volt, hogy képtelen voltam megmaradni benne.

Hosszútávon igencsak rossz hatással van az emberi kapcsolatokra, ha folyamatosan azt plántáljuk a másikba, hogy amiért nem öltözködik divatosan, azért nem egyenrangú, és nem felel meg a társadalomnak. Nekem is volt egy ilyen barátom, akit szürke kisegérként ismertem meg, majd a fővárosba költözve beállt ő is a tucat divat fiúkák sorába, és akárhányszor találkoztunk azt hallgattam, hogy mennyire szarul nézek ki, és ne csodálkozzak azon, ha a koromnál idősebbnek nézek ki. Ez a barátság sajnos egy pár éve meg is szakadt. Az illető cikinek gondolta velem mutatkozni.

Nem gondolnám, hogy slamposan, vagy igénytelenül öltözködnék. A ruháim tiszták, jó minőségűek, nem is a leggagyibb darabokat szoktam beszerezni. A kinézetemre is szoktam azért adni. A hajamat is próbálom azért úgy alakítani, hogy az adottságaim ellenére ne legyen unalmas. Amúgy ezt sokan nem szokták érteni, hogy én nagyon szeretnék többfajta hajformát kipróbálni, de a sok forgó és a makacs hajam miatt ez nem olyan egyszerűen kivitelezhető.

Szóval továbbra sem fogom az aktuális divatot majmolni. Nem fogok bokavillantó nadrágot hordani, nejlonzacskóra hasonlító kabátot sem fogok magamra aggatni női napszemüveggel, és bilifrizurát sem fogok magamnak vágatni. Úgy szeretném élni az életem, hogy nekem az jó és kényelmes legyen.

Nektek mi a véleményetek? Tényleg az a menő, aki majmolja az aktuális divatot?

U.i.: Ezt a cikket nem azért írtam, hogy bárkit is kioktassak az öltözködési szokásairól. Mindössze megelégeltem a sok “nem vagy menő, mert nem teszed/viseled ezt, meg azt” jelenséget.

2 gondolat “Nem vagyok menő!” bejegyzéshez

  1. Pedig sajnos ma, ha el akarsz valamit érni az életben, akkor oda kell figyelni arra, hogy hogyan nézel ki, és mit viselsz. Ahogyan írtad, először úgyis a külsőd alapján fognak megítélni, még akkor is, ha te sorozatgyilkos vagy, vagy Isten földi helytartója.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s