Májusi gyomorfekély aranyat ér.

Sziasztok!

Itt van május elseje! Éljen a munka ünnepe. Irány a főútra vonulni, vinni a transzparenseket, nyalni a s*ggeket, majd a ligetbe jól bezabálni a virslit, azt pedig sörrel leöblíteni. Mert a sör, a bor, a pálinka, minden gégén lecsúszna.

Az amiről most írtam számomra már csak történelem, mert 1992-ben már rég nem volt május 1-jei felvonulás. Nekem már csak a Komáromi napok rendezvénysorozat jutott a búcsúval, a sörsátorral, meg a részeges, de annál kedvesebb Horváth Charlieval.

A mai májusköszöntő program pedig egy igazi bőséges ebéd a szüleimmel. Tárkonyos raguleves, hortobágyi húsos palacsinta, és miegymás finom falatok. Minden olyan, ami most elvileg tiltólistás a számomra.

Igen, ismét kaptam egy tiltólistát, és egy használati utasítást az életemhez. Hosszas halogatás után, ugyanis tegnap elmentem orvoshoz, ahol megvizsgáltak, hogy vajon miért is fáj az én gyomrom hónapok óta. Jó magyar szokáshoz híven én is azt gondoltam, hogy majd jobb lesz egyszer, de nem lett.

Szóval hosszú hónapok óta bármit eszek, azután pokolian fáj a gyomrom. Az érzést talán úgy tudnám leírni, mintha kicsi kis rajzszegeket ettem volna meg, amik odalett forgolódnak, és apró kicsi kis szúrásokkal kínoznának.

Tegnap el is érkezett a nap, hogy elmenjek az orvoshoz, aki nem is kímélt, egyből letolta a szondát a torkomon. Amúgy rohadt szar érzés a gyomortükrözés, sokkal rosszabb bármi másnál. Szóval a szülők nyugodtan riogathatják a gyerekeiket ezzel, hogy ha nem lesznek jók, akkor elviszik őket gyomortükrözésre. Na, de visszatérve az eredeti témához, letolta a szondát, és egyből megállapította, hogy nem más a bajom mint, egy kis gyomorfekély.

Miután diagnózisom volt, a doki elmondta, hogy majd két hét múlva kontrollal kell kezelni, de addig egy-két játékszabályt be kell tartanom, hogy ne kapjak nagy büntit. Két hétig most az a szabály, hogy még nem kapok semmiféle gyógyszert savlekötő tablettán kívül. Emellett nem fogyaszthatok forró és fűszeres dolgokat. A tejtermékeket szintúgy kerülnöm kell, ami valljuk be, hogy nem lesz egy olyan nagy érvágás a laktózintoleranciám miatt. Sok-sok zöldséget kell fogyasztanom, halat, és sovány húsokat. Szóval úgy kell élnem, mint idáig.

Healthy vegan food. Sandwiches and fresh vegetables on wooden background. Detox diet. Different colorful fresh juices. top view

Mindezt, amit idáig leírtam mind szép és jó, de csak ezután következik a legnagyobb érvágás az életemben, amit nem tudom hogyan fogok tudni elviselni.

NEM IHATOK KÁVÉT!!!

A kávétilalom sokkal, sőt ezerszer rosszabbul fog hatni rám, mint amikor a cigiről kezdtem el leszokni. Napi 8-10 kávét iszom. Számomra ez egy rituálé. egy szeánsz, és az izét is imádom. Nem tudom, hogy hogyan fogom ezt megoldani, és túlélni.

shutterstock_409558066.jpg

Szóval, ha most két hétig betartom a játékszabályokat, akkor lehet, hogy természetes úton rendbe lehet hozni a kis vérző gyomromat, a különféle gyógyszerek bevonása nélkül, aminek kimondottan örülnék, mert gyűlölök gyógyszereket szedni. Ha a fejem fáj, akkor is csak a legvégső esetben nyúlok a pirula után.

A gyomorfekélymentes életemhez pedig szükséges a rendszeres táplálkozás, a kímélő ételek, káros szenvedélyek kiiktatása, és a stressz nagymértékű elkerülése. Ez utóbbi legutoljára 2015-ben volt jelen az életemben, amikor munkahelyet váltottam, és az egyetemen az ókortörténeti szigorlatomat csináltam. Azóta fele annyit nem stresszelek.

Mindenesetre nem érdekel a diagnózis, én még ezen a héten bűnözök. Ma igenis hortobágyi palacsintát fogok enni, és utána kávét iszom. Vasárnap pedig a Madách színház büféjét fogom meglátogatni, mielőtt megnéznénk Az Operaház Fantomját.

Egy gondolat “A diagnózis: gyomorfekély 2.0” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s