Sokszor már nekem is csak csókolomot köszönnek. 😦

Sziasztok! 

Szép napos szombat van, és szokásomhoz híven a vonaton ülök, és úton vagyok a nagy falu felé. Ezen a héten már szerencsére nem dolgozom, és bízom benne, hogy végre a fotóim editálásának a végére érek, hogy küldhessem a modelljeimnek az új sorozataikat.

Biztos vagyok benne, hogy nem én vagyok az egyetlen 27 éves ember, akinek már ennyi idősen 1-1 gyerek, vagy fiatal ne csókolommal köszönt volna. Azt kell mondanom, hogy ez már egyre gyakrabban fordul elő, és ez az egyik jele annak, hogy én is öregszem. Bezzeg a régi szép idők, amikor még én köszöntem csókolommal. 😀

Személy szerint én nem szeretem ezt a köszönési formát, több ok miatt sem. Általában én is udvarias szoktam lenni, viszont ez a csókolomozás egy kicsit túlontúl udvarias forma, pláne, ha a kezétcsókolomra gondolunk. Most tudom, hogy nem a tényleges jelentését kell nézni a köszönésnek, de ti belegondoltatok abba, hogy akinek így köszöntök, azt tényleg megcsókolnátok?! 😀

Na jó ez az utolsó mondatom egy kicsit morbid eszmefuttatásnak tűnhet, de én jobban szeretem, ha a napszaknak megfelelően köszönnek nekem, de a legjobban a tegező formát szeretem. Sokak szerint a tegező forma amúgy egyáltalán nem udvarias, és a magázódásban van valami tiszteletadás, de én meg mindig azt szoktam mondani, hogy tegeződve is lehet tisztelni a másikat, és magázva is el lehet küldeni a k*rva anyjába.

Talán 16, vagy 17 éves lehettem, amikor először lecsókolomoztak kisgyerekek. A részükről érthető, hiszen első osztályosként még nem tudják felfogni azt, hogy aki felnőttméretben van, az még nem olyan öreg, hogy magázniuk kelljen. De ilyenkor mindig mondom, hogy nekem mindig csak sziával köszönjenek.

Fitness_Old_woman_Dumbbells_515337_3840x2400.jpg

Én nagyon ritkán köszönök így bárkinek is. Igazából csak olyan idősebb ismerősöknek, akikkel gyerekkorom óta megvan az ismeretség és gyerekként így köszöntem nekik. Idegeneknek, legyen az vagy fiatal, vagy idős, nem tudnám azt mondani, hogy csókolom. Sőt, sok hölgy sértésnek is veszi, mert ők úgy gondolják, hogy a koruk miatt köszönnek nekik így. Ezt pláne a szupernagyik kérik ki maguknak.

Hiú ember lévén nekem sem esik jól, hogy lépten-nyomon gyerekek, és fiatalok így köszönnek nekem. Pláne akkor tud ez zavaró lenni, amikor a 16-17 éves diákjaim köszönnek így, pláne, ha a fiúk teszik ezt. Egy férfinak amúgy sem illik így köszönni. Ilyenkor mindig azt mondom nekik, hogy legközelebb is, ha így köszönnek, akkor letolom a nadrágom, és megcsókolhatják. 😀

Grumpy-Old-Man

Szóval én mindig azt mondom a tanítványoknak ismerősöknek, hogy a legcélszerűbb, ha a napszaknak megfelelően köszönnek. És azt is a megfelelő módon, nem egy kósza jónapottal, hanem az ért tegyük hozzá azt is, hogy kívánok, vagy elköszönéskor ne csak egy viszlát legyen, hanem szépen mondjuk ki azt, hogy viszont látásra.

Tudom ez az egész cikk semmi más, mint egy kis szőrszálhasogatás, mert a mai világban már annak is örülni kell, ha az embernek köszönnek és nem néznek át rajta.

Ti mit gondoltok róla? Szerintetek is túlzás a csókolomozás? Komment szekció a cikk alatt, és Facebook is szomjazik a véleményeitekre. 😉

 

2 gondolat “Csóóókolom!” bejegyzéshez

  1. Ez az egész nem lenne, ha Svédországhoz hasonlóan itt is mindenki tegeződne. Olyan helyeken érzem jól magam, ahol ez így van. Amúgy engem is zavar, ha nálam fiatalabbak nem mernek tegezni, pedig idősebb vagyok nálad. És a “csókolom” tényleg öregít.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s