És már egyből borult is a megszokottnak mondható rend! 

Sziasztok!

A már jól megszokott módon ismét a vonaton bosszankodom, mert bár sokan azt hiszik, hogy kitalálom, vagy kiszínezem a történeteimet, amik a MÁV berkein belül történnek, de erre ma szemtanúm is lett, hogy nem így van. Én valahogyan mindig kifogom a marhaságokat.

A mai naptól kezdve, felújítási munkálatok miatt a Keleti pályaudvar nem üzemel, és az InterCity vonatom a Déli pályaudvarról indul. Őszintén szólva annyira nem bánom ezt a kéthetes lezárást, illetve a lezárás okát, mert a Keleti évek óta az egyik legótvarabb pályaudvarok közé tartozik. Ronda elhagyatott pléhbódék, büdös gyrosos, alkoholista újságárus. Ezek nem méltők egy olyan múltú pályaudvarhoz, mint a Keleti. Bízom bennem, hogy sikerül ízléses üzlethelyiségeket, pavilonokat kialakítani. Ezen kívül pedig érdemes lenne több biztonsági embert is alkalmazni a vasút területén, mert néha igencsak pofátlanul tudnak tarhálni a hajléktalanok, könyvjelzőosztogató aktivisták, stb.

4e9996e1936f0b8c06e0368f8ae29787.jpg

Szóval az én reggeli (meg igazából mindegyik) IC vonatomat átrakták a Déli pályaudvarra. Az én esetemben igazából mindegy is, hogy reggel a Délibe megyek ki, vagy a Kelenföldi vasútállomásra, mert a Keleti mellett lakom, és metróval kb. mindegyik egyforma időben elérhető. Annyi van, hogy értelemszerűen Kelenföldről 10 perccel később indul és, így valamennyicske időt megspórolok.

Ma van ez első nap, hogy otthonről nem csak három perc alatt átsétálok, hanem tömegközlekednem is kell. Gondoltam, hogy tök jó, kiérek Kelenföldre, lesz még 10 percem “meditálni” kicsit, találkozom egy pár percre barátaimmal, és akkor nyugodtan elindulhatok Komáromba, hogy belevágjak a jól megszokott (és egyben gyűlölt) nulladik órába.

Tévedtem! Az átszervezésnek köszönhetően a reggeli IC vonat 25 perc késéssel indult ki a Déliből, és ez jelenleg, csak nő, mert kb “gyökkettővel” haladunk, úgyhogy az már biztos, hogy a nulladik órát nem fogom tudni megtartani. Ennek a diákok örülnek, én kevésbé. Azért nagyon bízom benne, hogy este, visszafelé nem lesznek ilyen nagy késések, mert már az is fárasztó, hogy zömében este 10-re érek haza, na nem hogy még később.

Na, de csak panaszkodom, panaszkodom, meg panaszkodom, így korán reggel. 😀 Egy hasonló helyzetben egy kedves ismerősöm megjegyezte, hogy fogadjam el, hogy a MÁV nem pontos, és induljak el egy korábbi vonattal, vagy menjek Oscarral, vagy telekocsival. Itt szeretném megjegyezni, hogy ennél korábbi IC nem létezik.

Egyszóval tökéletesen indult a ma reggelem is. Kíváncsi vagyok, hogy hogyan folytatódik a nap. Este lehet, hogy még egy szokásos vonaton elmélkedő cikkel jelentkezem, ha nem leszek túl fáradt. 😀

Egy gondolat “Nincs Keleti!” bejegyzéshez

  1. Úgy látszik, most mindenkinek felfordul az élete… Az én munkarendem is megváltozott a héten. Jó, mert egy órával később kelek, csak megvan az a hátránya, hogy így a szerdai társasjátékra is később érek oda. Más munka utáni programom csak ritkán van (a múlt héten szinte mindennap volt, de nem ez a jellemző), ezért csak szerdán hátrány, de a hét többi napján meg jó. 🙂

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s