Létezik egyáltalán olyan? 

Sziasztok!

Még mielőtt belevágnék engedjétek meg, hogy előre elnézést kérjek tőletek az esetleges elgépelések miatt. A héten laptopot cseréltem és az újnak a klaviatúrája kicsit másabb, mint a korábbi, és a megszokás miatt még egy-egy karaktert néha elütök. Azér ígérem próbálok odafigyelni, hogy minél kevesebb legyen. 😀

Amúgy tök fura, hogy még csak kedd van, és már most olyan érzésem van, mintha péntek lenne. Nem tudom miért. Viszont az is igaz, hogy ma megint olyan elmélkedős napom volt. Éppen a HÉV-en voltam, amikor a mellettem ülő párocska párbeszédéből csak annyit csíptem el, hogy az élet értelme a családalapítás, és a gyermekek, és aki nem így gondolja az nem is lehet igazán boldog ember.

IMG_6470-Edit.jpg

Korábbi cikkeimből tudhatjátok, hogy mit gondolok arról, ha valaki a gyermekvállalásban látja CSAK(!) a boldogságot. Ez egy újabb gondolatmenetet indított bennem, és tényleg elkezdtem azon filózni, hogy mi is igazából az élet ertelme. Elég sok mindenbe belegondoltam, és arra jutottam, hogy ez egy olyan dolog, amiben nem szabad általánosítani.

Emberek lévén mindenkinek más személyisége van, mindenkinek mások a preferenciái, vágyai, életcéljai. Mindenkinek kialakul egy elképzelés felnőttkorára, hogy hogyan szeretné élni a célját, és mindenkinek más dolgok okoznak örömet. Nagyon sok olyan ember van, aki tényleg a családalapításban találja meg az életének az értelmét, és ezen semmi elítélendő nincs. Én mindössze azokat az embereket nem szeretem, akik szerint, csak ez az egy értelme létezik az életnek, mert az emberek feladata a reprodukció. Én meg erre, csak azt mondom, hogy nem vagyunk állatok, akik ösztönből szaporodnak.

Pont emiatt nem szabad azokat az embereket elítélni, akik másképp látják a világok. Valakinek az az élete értelme, hogy körbeutazza a világot, valaki fényűző életet szeretne, vannak olyanok is, akik mások megsegítése által érzik magukat igazán boldognak.

És most jön az, hogy az én életemnek is van értelme, és nekem is meg kell fogalmaznom azt, hogy számomra mi az. Szeretnék boldog életet élni. Én a boldogságot elsősorban a munkámban találtam meg. Nem vágyok hatalmas karrierre, nekem már az bőven elég, ha taníthatok. A munkám által úgy érzem, hogy jót is teszek, és a tudásom átadásával segítek a tanítványaimnak, hogy boldogulhassanak az életben. Nagyobb boldogság nincsa az életemben, ha azt láthatom, hogy az egykori tanítványaim a segítségemmel vállnak sikeres emberekké.

Ezen kívül az is fontos, hogy megéljem az életemet, és ne csak robotként csináljam a mindennapi teendőket. Szeretnék utazni, színházba járni, és sok-sok időt a barátaimmal tölteni, azokkal az igaz barátokkal, akikkel bármikor számíthatunk egymásra. Úgy gondolom túl sok mindent szalasztottam el, és túl unalmas életet éltem ahhoz, hogy most ne rúgjak ki kicsit a hámból.

Csak azt tudom tanácsolni mindenkinek, hogy élje úgy az életét, ahogyan ő jól érzi magát, és senki ne hagyja, hogy akárki befolyásolja ebben. Emberek vagyunk, és illik tiszteletben tartani mindenki életét.

Nektek mi az élet értelme? Komment szekció a cikk alatt most is elérhető. 😉

2 gondolat “Az élet értelme” bejegyzéshez

  1. Az élet értelme lehet akár a gyerekvállalás is. De nyilván nem csak az, mert akkor akinek nem lehet gyereke, annak már nem is lenne érdemes élni. De ez nem így van. Szerintem nincs igazuk azoknak, akik ennyire konkrét dolgokban látják az élet értelmét. Az ennél sokkal általánosabb. Az élet értelme az, hogy mindig legyen valamilyen célunk, amiért érdemes tenni, és ez a cél lehet akár egy gyerek felnevelése is, de lehet bármi más. Viszont nem csak ettől lehet boldog az életünk, annak máshoz van köze. Az inkább az élmények keresésén múlik, akár cél nélkül is, vagy csak azért, hogy kipróbáljunk valami újat. Nekem céljaim is vannak, és tudatosan keresem az új, pozitív élményeket is, így értelmesnek látom az életemet és jól érzem magam. 🙂 Remélem te is.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s