Néha én is beülök a számítógép elé játszani.

Sziasztok!

Azt hittem, hogy nem fogom tudni tartani, de ahogyan igértem ma már harmadszor jelentkezem. Úgy néz ki, hogy Komárom, és a helyi unalom jó hatással van rám. Vagyis, éppen ahogy nézzük. Jó hatással van, mert itt nincs semmi, ami miatt megérné kimozdulni, így inkább kockulok, viszont nincs rám jó hatással, pont azért mert nem megyek el és nem mozgok. Tipikus 22-es csapdája. 😀

Most úgy döntöttem, hogy elmesélem nektek azt, amit csak kevésszer szoktam elmesélni. Erre a tevékenységre nagyon kevés időm jut, de néha azért jól esik. Szóval, ha van egy szabad órám, és tényleg nem tudok mit csinálni, akkor bizony én is neki szoktam állni játszani a számítógépen.

Most már meg is tehetem, mert egy hete már gamer laptoppal rendelkezem, de az is igaz, hogy nem a játékok, hanem a színbiztos kijelző miatt választottam, és hogy segédkijelző nélkül is tudjak dolgozni a fotóimon.

Na, de beszéljünk egy kicsit a “játékszenvedélyemről”. Nem vagyok egy nagy játékos, mindössze három játék van, amivel szoktam játszani.

Az első abszolút kedvenc egy nagyon öreg játék, aminek a grafikája is elég korszerűtlen még, de nem a legborzasztóbb. Ez a Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy. Ezzel a pc játékkal már lassan 15 éve játszom, és nem tudom megunni. Egyik általános iskolai osztálytársam adta kölcsön még annak idején, és csak kalóz verzióban másolta át a CD-t, hogy én is tudjak vele játszani anélkül, hogy mindig el kelljen tőle kérni.

A játék főszereplője Jaden Korr, aki a jedi akadémia egy diákja és Kyle Katarn tanítványa. A játék során különböző küldetéseket kell majd végrehajtania, amit mestere vagy Luke Skywalker rábíz. A játék pozitív fogadtatásban részesült a Metacritic oldalán a PC-s változat 81, míg az Xbox változat 76 pontos átlagértékeléssel bír. Számomra megunhatatlan.

MV5BMjZkMTM3MDYtNjI1Ni00MTA5LWFkNjAtMjc4YTdlZjAyM2ZjXkEyXkFqcGdeQXVyMjU3MzI1NzI@._V1_.jpg

A másik abszolút kedvencemet szintén ugyanez az osztálytársam mutatta meg, és ismét ugyanabban az univerzumban járunk, mint előbb, csak a történet szerint a filmek előtt 4000 évvel. Ez a játék a Star Wars Knights of the Old Republic. Volt első, meg második része is. Az első baromi jól sikerült, a második kiforratlan, sőt az anyagi keret hiánya miatt lezáratlan is.

A Star Wars: Knights of the Old Republic (KotOR) egy szerepjáték (RPG), amelyet a BioWare fejlesztett és a LucasArts adott ki először Xbox konzolra, majd később a Microsoft Windows változat is megjelent, 2004 szeptemberében pedig Mac OS X rendszereken is elérhetővé vált. Ez az első RPG, amely a Csillagok háborújának világában játszódik.

A második rész, a Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords 2005-ben jelent meg, fejlesztésével pedig az Obsidian Entertainment lett megbízva, mivel a BioWare egy teljesen új játék készítésével foglalkozott.

A Jedi Academy-ben és a KotOR-ban is az a közös az énb esetemben, hogy amikor ezek menő játéknak számítottak, akkor ezeket nem tudtam megvenni, mert mind nagyon drága volt, és csak tört, vagy másolt verzióban jutottak el hozzám. Ennek köszönhetően sokszor nem működtek megfelelően. A 2010-es évek elején, amikor itthon elkezdtem tanítani, és megkerestem a magam zsebpénzét, akkor ezek már mind végkiárusításban voltak, és mindegyiket meg tudtam venni jóval áron alul, így mára már mindegyikből az eredeti verzióval rendelkezem. 😀

star-wars-knights-of-the-old-republic-collection-pc-pc-box.jpg

A legvégére hagytam azt, ami igazából a kezdetek óta belopta magát a szívembe. Szerintem sejtitek, hogy mi lehet, mert a nagykorúságának a dátumán csak én írtam róla cikket a magyar oldalak közül. Ha a The Simsre gondoltál, akkor jól ismersz. Már meg nem mondom, hogy melyik volt az a TV adó, ahol a 2000-res években számítógépes játékokat mutattak be, de arra emlékszem, hogy az alapjáték, a Hose Party, és a Hot Date kiegészítők voltak akkor a téma. Már akkor is nagyon érdekelt, hogy milyen lehet, majd a családi barátainknál megláttam ezt az asztalon, és egyből rávetettem magam, hogy szeretném kipróbálni.

Nem is kell mondanom, imádtam első alkalomra, és már akkor is inkább az építés, és a lakberendezés része érdekelt jobban. Amúgy úgy képzeljétek el, hogy akkor még nem volt számítógépem, és mindig csak akkor tudtam játszani, amikor oda mentünk vendégségbe. Nem is kell mondanom, hogy az első számítógépemre melyik játékot kértem, hogy legyen feltelepítve.

A The Sims sorozattal nagyon szoros a kapcsolatom. Sajnos az első sorozat nincs meg teljesen eredetiben, viszont a második, és a harmadik igen. A The Sims 4 már nem nyerte el a tetszésem, így azt már nem vettem meg. Fentebb írtam, hogy a Star Wars játékok nagyon drágák voltak, és nem tudtam őket megvenni. Igazából a The sims kiegészítők is drágának számítottak akkor, de születésnapra, névnapra, húsvétra, és karácsonyra mindig egy-egy kiegészítőt kértem.

ts3-ts3-v2-box.jpg

A harmadik sorozat alapjátékát abban az évben megvettem, amikor megjelent, viszont évekig nem játszottam vele, mert nem volt hozzá megfelelő teljesítményű számítógépem. 2008-tól 2011-ig nem is tudtam, hogy hogy néz ki. Akkor kezdtem el vele játszani. A kezdetekben nem tetszett, hogy mindegyik simnek olyan fura arca van, viszont az nagyon bejött, hogy a városon belül szabadon lehet császkálni, és nem kell fél órákat várni a töltőképernyőkkel, mint a második szériában.

A The Sims 3 kiegészítőkhöz úgymond félidőben jutottam hozzá. Már több kiegészítő lemez megjelent addigra, de sorra jöttek az újak, amiket viszont a bejelentéstől számítva mindig előrendeltem az 576 áruház webshopjában, ezért nagyon sok limitált szériás kiadással rendelkezem. A széria most már teljes, és ez az a játék, amit legelőször előveszek, ha egy kicsit ki akarok kapcsolni.

Sokakkal ellentétben, én csak minimálisan használom ezt életszimulátorként. Évek óta van egy házam, amit építgetek, szépítgetek, átalakítom, ha nem tetszik. Most már a harmadik laptopot használom, amire átmásoltam ezt a mentést.

Szeretem ezeket a játékokat, mert sokszor egy nagyon hosszű, és nagyon nyűgös nap után zombi állapotomban ki tudnak kapcsolni, sőt le tudnak nyugtatni.

Ti játszotok valamilyen számítógépes játékkal? Véleményeiteket, hozzászólásaitokat várom itt a komment szekcióban, vagy a hFacebookon a megosztás alatt. 😉

Egy gondolat “Kockulások” bejegyzéshez

  1. Gimnazista koromban (1995-1999) még Amiga gépen volt sok játékom. A 3 kedvencem: egy békás, aminek most nem jut eszembe a címe, de sokat játszottam vele, és több flopy lemez kellett a betöltéséhez, aztán egy olyan, amiben kapszulák ereszkedtek lefelé és vírusokat kellett irtani (Tetris jellegű, de a kapszulák csak kételeműek voltak, és ha egy sorban vagy oszlopban akár vírusból, akár a rájuk hulló kapszulákból összejött talán 3 vagy 4, akkor azok a mezők eltűntek, a többi meg egy sorral lejjebb ereszkedett), meg egy Manchester United című, ahol én voltam a focicsapat minden játékosával, és a gép volt az ellenfél. Nem vagyok nagy focirajongó, de ebben a formában tetszett, és azóta is szurkolok egy kicsit a Manchester Unitednek. Nem keresem tudatosan a meccseiket, de ha véletlenül meglátom, akkor magamban, visszafogottan szurkolok nekik.

    Aztán egyetemista koromban (1999-2004) az egyetemi gépeken sokat játszottam a Honfoglaló játékkal, ami akkor még igazi volt, nem az a lebutított változat, mint most a tévében: akkor még végigment a harc, és akkor lett vége, ha egy kézbe került az ország. Aki először esett ki, az lett a 3., aki utána, az a 2., és akié lett az ország, az az 1. Sokszor lett az enyém az ország, és nem emlékszem rá, hogy bármikor is 3. lettem volna. És szívesen játszottam az Aknakeresővel is, akár itthoni, akár egyetemi gépen, bár az nem társas, hanem magányos játék, de izgalmas, és elég jó voltam benne.

    Aztán kb. 10 éve egy ideig fent voltam a Yucata.de online társasjátékos oldalon egy ismerősöm meghívására, ami nem volt rossz, csak az nem tetszett, hogy német oldal volt és a szabályok csak németül és angolul voltak fent, magyarul nem, így menet közben kellett rájönnöm mindenre, nem volt magyar nyelvű szabály, amit el tudtam volna olvasni a játék előtt.

    Azóta nem játszom számítógépes játékokkal, de nem zárom ki, hogy lesz még ilyen, Interneten most már inkább a Facebook és a blogok világa vonz (saját blogom és másoké), bár Facebookra nem magamtól regisztráltam 2011-ben, hanem külső elvárásként, de végül ott ragadtam. Játszani meg élőben szoktam, társasjátékokat.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s