Ne szólj szám, nem fáj fejem.

Sziasztok!

A nyakunkon van az Európai Parlamenti választások, vasárnap az emberek ismét készítik a személyit, és beikszelik a választott képviselőjelöltjüket a szavazólapon. Hetek, sőt hónapok óta mást sem lehet látni az utcákon, mint hogy plakátok, plakátok hátán, mindenki vadul kampányol, és mégvadabbul próbálják aggitálni az embereket, hogy melyik pártra szavazzanak.

Kvótareferendum - Szavazás Debrecenben

Természetesen ezen a hétvégén én is élni fogok állampolgári kötelességemmel, és elmegyek, és beikszelem a saját jelöltemet, akit szívesen látnék az Euróopai Parlamentben.

A tavalyi országgyűlési választások után úgy döntöttem, hogy soha többe nem írok politikai jellegű cikkeket, és ezen kívül visszaszorítom a facebookon a politikai jellegű tartalmak megosztását. Sajnos egy olyan társadfalomban élünk, ahol a politika nagyon befolyásolja az emberi kapcsolatokat.

Láttam, és tapasztaltam, ahogyan barátok, családtagok a politzikai különbségeken vitáznak és veszekszenek. Sok-sok emberi kapcsolat emiatt a különbség miatt ment teljesen gallyra. Engem is hevesen támadtak akár, az Ubul Világa oldalon, akár a személyes profilomon, és sok olyan ismerősöm volt, aki a politikai nézeteink különbözősége miatt tiltott le.

Továbbra is lesz véleményem, amire, ha valaki kíváncsi, akkor nagyon szívesen elmondom, de a jövőben nem vagyok hajlandó semmiféle aggitációra, vagy világmegváltásra. Nekem a barátság, és az emberi kapcsolatok többet érnek, mint a politikai marakodás. Sok olyan kollégám van, akiket kedvelek, és tisztelek, úgy hogy közben teljesen más politikai nézeteket vallunk. Én nem ez alapján fogom őket megítélni.

A politiai hovatartozás mindenkinek annyira magánügye, mint a vallás, vagy a szexuális orientáció. Legyen az bármilyen, azt illik tiszteletben tartani. Én is így fogok cselekedni, és a jövőben nem fogok politikával foglalkozni. Tavaly belefáradtam.

Mindenki menjen el választani ezen a hétvégén, és rakja le a voksát amellett, akiről úgy gondolja, hogy jól tudná képviselni Magyarországot. Most ez a cikk csak ilyen rövidke lett, pont a politikai jellege miatt.

2 gondolat “Soha többé politika” bejegyzéshez

 1. Én még azt sem döntöttem el, hogy elmegyek-e szavazni. Mi szól mellette és mi szól ellene?

  Ellene:
  – Az a 21 magyar képviselő összesen 3% az Európa Parlamentben. Ez még akkor is kevés lenne, ha mind ugyanabból a pártból lenne, de ez valószínűleg nem így lesz. Várhatóan több párt képviselői is bejutnak majd.
  – Az Európai Uniónak nincs igazi létjogosultsága. Európa országai között szükség van együttműködésre és összefogásra, de nincs szükség közös szabályokra és központi irányításra. Márpedig az Európai Unió éppen a közös szabályokról és központi irányításról szól. De ennyi különböző nemzeti érdeket, ennyi népet, kultúrát és főleg ennyi nyelvet hosszú távon úgysem lehet összefogni. Egységesíteni meg kifejezetten káros lenne, mindenképpen társadalmi és kulturális veszteségekkel járna.
  – Nincs kire szavazni. Egyik magyar párt sem az igazi…

  Mellette:
  – Ha már van ez az Európai Unió, és ekkora hatalma van, akkor nem mindegy, kik képviselnek ott minket, nem mindegy, kiket küldünk oda, mert ez alapján formálnak rólunk véleményt Európában (meg az aktuális kormány alapján, de azon nem most, hanem 2022-ben lehet majd változtatni).
  – Az a 3% szavazatban nem sokat jelent, de ennél sokkal fontosabb a javaslattételi jog. Minden képviselő tehet javaslatokat (amiket aztán akár el is fogadhatnak), és nem mindegy, kinek van joga ezt megtenni Magyarország nevében.
  – Ha már kérdezik a véleményemet, miért ne mondjam el? Nekem is van véleményem arról, hogy kinek lenne jó képviselni minket Európában. Arról viszont nem tudnék egyértelmű véleményt formálni, hogy jó-e nekünk az Európai Unióban maradni. A pénz miatt igen, de kb. ez az egyetlen előnye. De az biztos, hogy az a legrosszabb, amit a mostani kormány tesz: kell a pénz, de nem kellenek a szabályok, ezért felveszi a támogatást, de belülről bomlaszt. Vagy kell a pénz, de akkor maradjunk tagok és tartsuk be a szabályokat is, vagy nem kellenek szabályok, de akkor lépjünk ki és ne kelljen a pénz se! Nem tudom, melyik lenne jobb, de azt tudom, hogy minél hamarabb el kellene dönteni, és a döntéshez következetesen ragaszkodni.

  Amúgy én újabban kb. 4 párt között szoktam gondolkozni minden választáson: LMP, Párbeszéd, Momentum, MKKP, de most bejött ötödiknek a DK is, mert a listavezetőjük emberileg rokonszenves. Ha a férje, a volt miniszterelnök lenne a listavezető, akkor nem gondolkoznék rajtuk, de mivel a feleség a jelölt, ők is esélyesek nálam. De leginkább vagy az LMP, vagy az MSZP-Párbeszéd közös lista, de nem a tehetetlen MSZP miatt, hanem az összefogás ténye és a Párbeszéd miatt. Majd meglátjuk, hogy a kettő közül melyikre szavazok, ezt még én sem tudom.

  Kellene az országban egy olyan párt, amely alapvetően szocialista és liberális, de mégis nemzeti érdekeket képvisel, rendpárti, de mégis demokratikus, euroszkeptikus és zöld. Ilyen párt nincs még az országban, de ha lenne, akkor csakis rájuk szavaznék.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s