Avagy mennyire népszerű a játék 3 évvel a megjelenése után? 

Sziasztok!

Remélem jól vagytok, és sikerül épségben túlélni ezt a nagy hőséget. Én amennyire tudok nem mozdulok ki itthonról, de még így is elviselhetetlen ez az idő. Most, hogy véget ért a tanév, egy kicsivel több szabadidőm lett, így tudok foglalkozni a fotóim kidolgozásával, amire az utóbbi időben időhiány, és technikai problémák miatt nem volt lehetőségem.

A nagy hőség hatására az utóbbi időben elkezdtem a telefonomat átnézni, és a felesleges alkalmazásokat eltávolítani, így történt meg, hogy újra rábukkantam a Pokémon Go-ra, és a kíváncsiság kedvéért elindítottam.

Őszintén szólva körülbelöl két éve nem játszottam már vele, így szinte teljesen meglepő volt, hogy mennyi új kisállat jelent meg azóta. A Pokémon Go 2016 nyarán jött ki, és akkor szinte minden második ember ezzel játszott, a Facebook pedig tele volt az aktuálisan megszerzett zsebszörnyekkel, vagy éppen mindenki vadul érdeklődött, hogy melyik pokémon hol található. Ahogy megjelent az alkalmazás hirtelen jött a nagy siker, majd egyszer, csak azt lehetett tapasztalni, hogy az emberek szépen lassan felhagytak a keresgéléssel, sokan megunták, ezáltal a el is múlt a nagy siker.

Ennek ellenére, akkoriban azt lehetett tapasztalni, hogy komplett kis közösségek jöttek létre, az embereket összehozta ez a játék. A főváros több pontján szerveztek akkor erre a témára épülő programokat, ahol közösen lehetett vadászni. Én akkoriban nagyon be voltam korlátozva, mert nem volt akkor mobilnetem, és csak ott tudtam keresgélni, ahol volt ingyenes wifi hálózat. A főbb helyeim ezért a plázák voltak, na meg a Déli pályaudvar, és annak környéke.

Képtalálat a következőre: „playing pokemon go”

Számomra akkor ez egy hatamas dolog volt, hiszen a gyerekkoromnak meghatározó része volt a Pokémon rajzfilmsorozat, és akkor is gyűjtöttem már a kártyákat, amiken a pokéonok voltak. Sajnos ez a kollekció megsemmisült anyukámnak köszönhetően. Igen anyuci, tudom sokszor mondtam már ezt neked, de ezt mindig el fogom mondani, hogy utálom, amiért elégetted a gyüjteményem, csak mert te azt gondoltad, hogy ez egy kretén műsor, ami semmi hasznosat nem ad. 😛

Szóval én is nagy hévvel kezdtem el a vadászatot, és egy szép kis kollekciót sikerült összegyűjtenem, viszont az igazán nagy pokémonakat nem sikerült megszereznem, és amiért a mobilnet hiánya miatt be voltam korlátozva, az én lelkesedésem is csökkent, és egyre kevésbé foglalkoztam vele. Sőt kis idővel szinte el is felejtettem, hogy létezik.

Kevés olyan dolog van, ami kikapcsol, de most újra rájöttem, hogy a Pokémon Go ezekhez a dolgokhoz tartozik. Sokszor, ha várok valamire, vagy valakire az utcán, vagy, ha itthon vagyok, akkor gyakran elindtom, és elkapom az errejáró szörnyecskéket, és olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy egy pokéstoppon lakom, és sok sok ajándékot tudok bezsebelni. Amúgy azt tapasztalom, hogy még mindig sokan vannak, akik napi szinten játszanak az alkalmazással, de közel sem annyian, mint a megjelenéskor.

Az alkalmazást sok kritika érte annak idején. Szakemberek megállapították, hogy addikciót okozhat, így rengeteg balesetnek volt már okozója ez a játék. Bár ennek ellenére én azt mondom, hogy bármi lehet addiktív, hiszen, ha csak körülnézünk az utcákon, akkor azt láthatjuk, hogy az emberek többsége lehajtott fejjel halad az utcán, a telefonjaikba merülve. Kötve hiszem, hogy mindegyik a Pokémon Go-val játszana. Ennek ellenére, bármi is az amit annyira a telefonon vizsgálunk, néha érdemes felemelni a fejecskénket, mert egy kis odafigyeléssel nagy baleseteket tudunk elkerülni, és nem utolsósorban, nem mennénk neki embertársainknak.

Szóval üres járataimban mostanság ezzel is foglalkozom. Igazán jó arra, hogy kicsit kikapcsoljak. Nektek mi a véleményetek tapasztalataitok? Játszottatok már vele? Kommenteket kulturált módon a cikk alatt hagyhattok. 😉

3 gondolat “Mi lett a Pokémon Go-val?” bejegyzéshez

  1. Még csak 3 éve? Régebbinek tűnt…
    Anyukád nagyon gonosz volt, de hát a szülők már csak ilyenek, nem veszik figyelembe, hogy mit szeretne a gyerek és mi a fontos neki.
    Amit az addikcióról írtál, azzal egyetértek.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s