Megéri-e belevágni egy új blogba, vagy sem?

Sziasztok!

Utolért a nyár eleji fáradtság, kicsit ki vagyok facsarva, ahogy tudom regenerálom a testem és a lelkem, ezen kívül múlt héten helyreállt a számítógépes rendszerem, és végre tudom csinálni a fotóimat, amikkel hetek óta el vagyok maradva. Ezúton is még egyszer elnézést kérek mindenkitől, már nem sok idő kell, és végzek mindennel. Most egy kicsit a bloggal is leállok, ritkábban írok, de hétvégén Szegedről majd tudúsítok, és pár fotóval is készülök nektek.

A nyárra egyedüli munkahelyemnek a nyelvsuli maradt Komáromban, úgyhogy most is szépen vonatozgatom haza, amikor ezeket a sorokat írok, viszont a kora reggeli kelések megszűntek, ami azért egy hatalmas előnyt jelent az életemben.

Nem olyan régóta egy kedves ismerős, barát keresett fel azzal, hogy blogot szeretne indítani, és kíváncsi a véleményemre, hogy megéri-e belevágni. Több ember kérdezte már ezt korábban is, hogy miért blogolok, ha a 21. században már mindenki Youtube csatornát indít, és csak a kamerába beszélnek.

Az igaz, hogy a Youtube sokkal nagyobb teret foglal el, mint a blogok világa, de azért az írott platformok sem tűntek el teljesen. Én magam részéről azért nem indítok Youtube csatornát, mert nem értek a videók megvágásához, és biztos vagyok benne, hogy nem tudnék olyan minőséget gyártani, amit ti esetleg elvárnátok. Szarhoz, meg nem szívesen adnám a nevem. 😛

Na, de térjünk vissza a blogoláshoz. Én azt mondom, hogyha valaki azt érzi, hogy szeretne belevágni egy blogba, akkor csinálja meg, és ne hagyja, hogy bárki is lebeszélje róla. Sajnos az egyik jó barátomat is lebeszélte egy olyan illető, aki nem volt elég bátor, hogy belevágjon, és inkább elhitette másokkal, hogy tehetségtelenek.

20160331180223-businessman-typing-computer-laptop-writing-working-remotely-blogging-blogger-education-learning-connecting

Mielőtt bárki is belevágna, azt kell elfogadnia, hogy a blogolásból nem lehet megélni, sőt hatalmas pénzeket sem lehet belőle szakítani, maximum akkor, ha nagyon jól csinálja, és felkarolja egy ügynökség, és influencert csinál belőle. Máskülönben a blog egy hobbi, vagy egy olyan hely ahol a gondolataidat megoszthatod másokkal. Talán ez a legjobb hely arra, hogy kiírd magadból azokat a gondolatokat, amik éppen mozgatják a fantáziád, és akár mások is megoszthatják saját gondolataikat.

Nem hinném, hogy van olyan ember, aki tehetségtelen a blogoláshoz. Itt nincsenek szabályok, mindenki a saját szabályát alakíthatja ki a saját blogján. Mindenki más témában jártas, más dolgokról tud írni. Emiatt pedig mindig lesznek olyan emberek, akik szeretni, és lesznek olyanok is, akik utálni fogják. Fontos tudnod, hogy bármilyen kommentet is kapsz tudd mérlegelni, hogy a negativitása valós, vagy csak szimpla bántás. Bántás esetén sem szabad lesüllyedni egy szintre. Ilyenkor emelt fővel ott kell hagyni a dolgokat.

Azt is érdemse megjegyeznem, hogy a blogolás beindítása sem az egyik napról a másikra megy. Nem lesz egyből többszázas, többezres látogatottságod, sem ugyanennyi feliratkozód. A blogod mellé érdemes létrehozni egy Facebook oldalt is, ahol első körben hívd meg az ismerőseid, és biztos vagyok benne, hogy szépen lassan rajtuk keresztül másokhoz is eljutnak az írásaid. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy létezik egy Instagram nevű oldal is, ahol még hatásosabban, képeken keresztül tudod megosztani a cikkeidet. Amúgy az Instagaram jobb, mint a Facebook, sokkal több embernél megjeleníti, mint a Facebook.

Szóval, ha csak a nagy pénz reményében vágnál bele a blogolásba, akkor ne tedd. Viszont, ha kell egy hely, ahol kiadhatod a mindenfajta érzéseidet akkor igenis megéri. Számtalanszor mondtam már, hogy nekem ez nem más, mint egy online játszótér, ahol levezethetem a felgyülemlett feszültséget, és kiírhatom az érzéseimet, amik éppen a lelkem nyomják, legyen az jó, vagy szomorú.

Az év elején nagyon sok bántást kaptam, és én hülye ezeket magamra vettem. Emiatt majdnem odáig fajultam, hogy végleg abbahagyjam, ezt az amúgy kellemes tevékenységet. Februártól ezért hivatalosan is Ubul Világa néven folytatom a blogolást, és nem bántam meg, hogy nem adtam fel. A sok rossz mellett, sok kedves üzenetet, kommentet szoktam kapni.

Én azt mondom, ha bárkinek ilyen ötlete van, hogy szeretne blogba kezdeni, azt csak támogatni tudom. Nincs tehetségtelen blogger, maximum csak nem elég bátor a kezdéshez. Másokra meg nem szabad hallgatni 😉

Egy gondolat “Blogolni 2019-ben?” bejegyzéshez

  1. Nekem évek óta van személyes blogom, önkifejezés céljából. Nem érdekel, hányan olvasnak, vagy hogy olvas-e valaki egyáltalán, csak az lenne a fontos, hogy aki olvas, az szóljon is hozzá a bejegyzéseimhez. Ezt hogyan tudom elérni?

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s