Értem, de nem értem. Akkor most mi van? 😀 

Sziasztok újra!

Ma egy speciális nap van, és úgy tűnik, hogy a fáradtságom ellenére sziporkázom ma. Miután tegnap egy TFCD fotózáson voltam modell, meg is osztottam az egyik frissen készült fotómat a Facebook oldalamon, amire egyből egy nagyon kedves, és rokonszenves kopasz úr megjegyezte, hogy: “kopaszodó ronda geci, aki sztároltatja magát”. Számomra ez a komment inkább vicces volt, mint bántó. Tisztában vagyok vele, hogy évről, évre nagyobb lesz a homlokom két szélén a Miki egér, de amíg nem látszanak az ősz hajszálaim, addig nem para.

Amúgy lépzeljétek el csuda dolog, hogyha az ember a blogjához üzemeltet egy Facebook oldalt. Néha nagyon érdekes emberek tudnak összegyűlni a komment részlegnél, és jobbnál jobb véleményt nyilvánítani egy adott témáról. A legjobb kora reggeli, vagy késő esti tevékenység ezek között csemegézni. Félreértések elkerülése végett most leszögezem, hogy nem panaszkodni szeretnék, csak bemutatnám, hogy az emberi elme, az emberi gondolkodás mire képes néha napján. Hozzáteszem, azért engem sem kell félteni, hogyha homlokon csókol a műzsa. Kimondottan a Shop Secret kommenteknél tudok én is cifrákat válaszolni néha.

Az egész úgy kezdődött, hogy valamiért a nemrég útjára indított Retro TV rovatom utolsó epizódja a megszokottnál nagyobb figyelmet és reakciókat kapott. Igaz első körben már is egy helyreigazítást kaptam, mert a cikkben elrontottam egy információt. Ez pedig az volt, hogy 1996 előtt csak két műsorszám között voltak reklámok, és csak az említett évben kiadott médiatörvény engedélyezte a kereskedelmi televíziók képernyőjén az adásmegszakítást. Ezzel nem is volt semmi gond. Az illető kulturált módon fejezte ki, hogy tévedtem, amit én azonnal ki is javítottam.

Bank of television sets

Ezek után szépen jöttek a panaszkodó hozzászólások, hogy ma már több a reklám, mint a film, meg hogy semmi minőséget nem adnak már. Ehhez különösebbképen nem tudok hozzászólni, mert sok-sok éve nem nézek már TV-t. Igazából teljesen felesleges, hiszen amelyik műsorra kíváncsi vagyok az mind elérhető online felületen.

Egy tegnapi komment volt az, amin felhúztam magam egy kicsikét, de tényleg csak kicsit, aztán elengedtem. A lényeg az, hogy az utolsó cikknek, amit ebbe a rovatba írtam az a címe, hogy Retro TV #5 – Régi reklámok. Az illetűnek ezzel az volt a legnagyobb baja, hogy a 10 általam említett reklám közül nyolc a kilencvenes években szerepelt a képernyőn. Ez mindössze csak azért is hozott ki kicsit a sodromból, mert mindegyik cikkemben megemlítem, hogy olyan produkciókról írok ebbe a rovatba, amire én magam is emlékszem, mert gyerekkoromban láttam. Én 1992-ben születtem, szóval a 90-es évek műsorairól, reklámjairól tudok úgy mesélni, hogy emlékeim, vagy emlékfoszlányaim vannak. Az az előttiekről nem tudnék hitelesen írni, csak mert az elmúlt években láttam a Youtube-on. A két élmény nem ugyanolyan. Gyerekként teljesen más volt az érzés, hogy a TV előtt ülve vártam a karácsonyi Coca-Cola reklámot, minthogy most bepötyögöm és másodperceken belül nézhetem.

A kommentelő másik megjegyzése pedig a 90-es évekre vonatkozott, hogy az nem retro időszak. Szerinte a retro a 70-es évek korszaka. Én pedig erre csak azt tudom mondani, hogy 2019 van jelenleg. Már a 21. század első évében születettek is idén érettségiztek, nekik a 90-es évek jócskán csak elmesélésből van meg. Szóval akárhogy is nézzük 1999 is már 20 éve volt, tehát igenis joggal nevezhetjük a 90-es éveket retro korszaknak. Akármennyire is fáj ezt kimondani, és beletörődni abba, hogy bizony én sem leszek fiatalabb.

Sajnos nagyon sok embernél veszem észre, akik a Facebookon követnek, hogy előbb írnak kommentet, minthogy elolvassák a cikket. Érdemes előbb olvasni, majd utána véleményt alkotni valamiről. Igazából az ilyen emberek nem előttem égetik be magukat, mert én is szoktam néha olyan dolgokat csinálni, ami miatt később kellemetlenül érzem magam. Ők igazából a többi oldal kedvelő előtt minősítik magukat.

A jövőben is szívesen fogadom a kulturáltan, és ésszerűen megfogalmazott véleményeket.

Egy gondolat “Értelmezési gondok a blogon” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s