A szó valódi értelmében. 

Sziasztok!

Remélem jól vagytok és felkészültetek arra, hogy itt van a hósszú hétvége, négy napig nem kell dolgoznunk, és kedvünkre pihenhetünk, vagy szervezhetünk programokat. Hétfőn szüleimmel, és barátainkkal a Szépművészeti Múzeum állandó kiállítását vesszük célba, majd egy könnyed magyaros ebéd után idén is megkóstoljuk az ország tortáját a Várkert bazárban.

A napokban meséltem a Facebook oldalamon arról büszkén, hogy mostanában mennyit sétálok, és milyen nagy távokat teszek meg esténként gyalog. Erre több olyan kommentet is kaptam, hogy Budapest belvárosában sétálni sokkal többet árt, mert milyen szennyezett a levegő, és hogy mennyi kéregető, részeg, és drogos van az utcákon. Illetve, hogy nekem biztos azért van ennyi szabadidőm sétálni, mert nem dolgozom, és ha dolgoznék, akkor nem lenne ennyi kedvem andalogni.

Szóval az a helyzet, hogy én is dolgozom, de nekem az esti séta az, ami kikapcsol, és teljesen regenerálja az elmémet. A friss levegőn pedig nem tudnék sétálni, mert hülyén hangzik de olyannyira hozzá vagyok szokva a pesti levegőhöz, hogy a friss vidégi levegőn hosszabb idő után már megfájdul a fejem. Ezen kívül pedig Budapestnek nem csak az árnyoldala létezik. Nagyon sok szép régi épület van, amit korábban még nem is fedeztem fel, mert éppen nem azt figyeltem a buszról.

Szóval mostanság ilyen napi 15-20 Km-es távokat tolok le, ezzel pótolom a konditermi kardioedzést. Így számomra sokkal érdekesebb, kevésbé unalmas, és láthatok érdekes dolgokat.

Tegnap az egyik barátommal a Margitszigetre mentünk ki, hogy készítsünk neki egy új fotó portfóliót, mert régen készült róla új fotó, én pedig régen fotóztam már. (Amúgy nem, mert pont egy hónapja volt egy esküvő, de az olyan régnek tűnik már. 😀 ) Végigjártuk a szigetet, több helyszínen is fotóztunk, konkrétan keresztbe-kasul átjártuk a helyszínt. Tök jó volt, mert azt éreztem, hogy a napi adag sétámat is letudom, majd hazafelé menet jött a fekete leves. Az egyik kisebb ösvényen rosszabbul léptem, és kifordult a térdem. Az amúgy is rossz jobb térdem.

Képtalálat a következőre: „knee pain”

Évek óta szenvedek térdproblémával, ami tizenéves korszakomból maradt meg. Pont akkor voltam erősen túlsúlyos, amikor még csak fejlődő szervezet voltam, és akkor a térdem túl gyenge volt ahhoz, hogy akkora terhet elviseljen. Ez most jön ki. Többször befenyegettek már térdműtéttel is, majd Johi egy speciális edzéssel megerősítette a térd körüli izomzatot, ami ideig óráig enyhítette a problémáimat. Azóta csak akkor éreztem, amikor nagyon fáradt voltam.

A tegnapi eset óta viszont újra elkezdett intenzíven fájni. Bár anyukámtól kaptam rá egy szuper krémet, így a fájdalom egy kicsit enyhült, és bízom benne, hogy megszünteti a gondjaimat most. Ennek ellenére úgy döntöttem, hogy ha fáj, ha nem, ma akkor is elmegyek sétálni, hiszen annyira rövid az élet, hogy nem fecsérelhetem az időmet arra, hogy otthon hesszelgessek. 😀

A ma kora reggeli cikkemmel egy pár embernél kivertem a biztosítékot, és erős kifejezésnek tartották a véranyucit. Mivel az interneten keresztül annyira nem jön át az, hogy én mit is értek ezalatt a kifejezés alatt, ezért a következő cikkem témája ez lesz. Addig is legyen szép hétvégétek, és pihenjetek sokat. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s