Hihetetlen, de már tényleg november van.

Sziasztok!

Remélem jól vagytok. Itt vagyunk az év utolsó előtti hónapjában, és miután túl vagyunk a halloween, mindenszentek halottak napja mizérián eljött az idő a nagy karácsonyi vásárlások elkezdéséhez, igaz már augusztus vége óta beszerezhetjük a Kik-ben a kis angyalkákat, mikulásokat, jesszuskákat. Az egyetemistáknak ez az az időszak, amikor elkezdődnek a nagy ZH időszakok, ilyenkor kell prezentációkat tartani, és nemsokára ideje beadni a félévi beadandó feladatokat is.

Számomra a november az mindig is egy ilyen töltelék hónap volt, sosem szerettem igazán. Ez az a tipikus hónap, hogy sötét van, mindenki nyűgös, hideg van, és folyton esik az eső. Én amúgy kimondottan szeretem a hideget, szeretem, ha már elővehetem a kabátot, de ennek a novembernek szinte semmi hangulata nincs. Télen legalább van rá minimális esély, hogy essen a hó, de novemberben szinte csak az eső esik, és lehetetlen kimozdulni esernyő nélkül. Ilyenkor kevesebb lehetőség van kimozdulni, kevesebb a szabadtéri program és az utcákon mindenki arcára kiü az ősz okozta depresszió.

No, de nem azért vagyok most itt, hogy én is lehangoló dolgokról írjak nektek. Én nem az az ember vagyok, még akkor sem, ha néhányan engem egy full depressziós embernek próbálnak beállítani. Szar ez a november, de azért történnek jó dolgok is. Például kimondottan pozitívan élem meg, hogy végre kikászálódtam a betegségből és újra el tudok járni heti két-három alkalommal mozogni. Sajnos a nagy rohanás miatt nem jut időm arra, hogy heti rendszerességgel kijárjak Kistarcsára Johihoz, ezért egy belvárosi konditermet kellett választanom, ahol kiélhetem rendszeres mozgásigényemet. Korábbi önmagamhoz képest imádok mozogni és kimondottan j érzéssel tölt el, hogy rendszeresen átmozgathatom az elgémberedett testem.

Ha már novemberről beszélünk, akkor van még egy dolog, ami jellemző ebben a hónapban több éve. Ezt úgy hívják száraz november. Ennek a kezdeményezésnek mindig van egy kitűzött célja. Tavaly a Kék Pont alapítvány szervezői a nők alkoholfogyaztására koncentráltak, idén pedig a felsőoktatásban tanuló fiatalok megszólítása a cél. Személy szerint én ezt egy marha jó kezdeményezésnek tartom, hiszen a rendszeresen alkoholt fogyasztó emberek így próbára tehetik magukat, hogy mennyi időt bírnak ki úgy, hogy nem isznak.

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, ital és belső tér

Mivel én nagyon jól ismerem önmagam, és tisztában vagyok azzal, hogy nem bírnék ki egy hónapot anélkül, hogy ne borozzak, ezért számomra mást jelent a Száraz November. Nem vagyok nagy alkoholista, nem iszom le magam a sárga földig, maximum, ha olyan társaság van, akkor kicsit becsiccsentek és vidámabb vagyok a kelleténél. Életemben mindössze két olyan alkalom volt, hogy az alkoholizálásomnak rossz vége lett. Sokkal jobban szeretem a szolid 1-1 poharas esti borozgatásokat.

Számomra a Száraz November azt jelenti, hogy nem iszok mást csak száraz novembert. Nem mintha mást nagyon szoktam volna inni, de néha előfordul, hogy pezsgőzök. Olyankor viszont mindig édes pezsgőt fogyasztok, és az esetek többségében magasra teszem a lécet, mert a kedvencem a Cinzano Asti, amit az ára miatt csak nagyon ritkán fogyasztok. Ugyanez jellemző a másik kedvencemre, a Baileysre is. Jó múltkor a tantestületi kiránduláson ismét megkaptam, hogy az egy női ital és igazi férfi sört iszik, de igazából ezeket a demagóg beidegződéseket le szoktam kakilni. Azért iszom, mert szeretem. Ebben a hónapban viszont csak Irsai Olivér, vagy más száraz bor jöhet csak szóba. Majd decemberben bepótolom a többit. 😉 Biztos vagyok benne, hogy karácsony környékén idén is valaki meglep egy nagy üveg Baileys-szel.

Szóval nem szeretem a novembert, mert szürke minden, nincs jó hangulat, nincs lehetőség kimozdulni, sokat kell tanulni, de szerencsére Irsai Olivér barátomra mindig számíthatok, hogy felmelengesse esténként a napközben átfagyott lelkem. 😀

Nektek hogy telik ez az időszak?

Egy gondolat “Száraz November” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s