Az utolsó hét a szorgalmi időszakból.

Sziasztok!

Szeptemberben még gondolni sem mertem volna, hogy ilyen hamar el fog érkezni az első szorgalmi idpszak vége, amit az ELTE falai között töltök el. Nehéz most összegezni ezt a 14 hetet, hiszen olyan gyorsan eltelt, hogy nem is emlékszem mindenre amit átéltem ezidő alatt.

Az egészben félévben talán amit a legjobban éreztem az a változás, és az, hogy mennyire másképp gondolkodnak itt az emberek, mint azon az egyetemen, ahonnan átjöttem ide. Voltak olyanok a környezetemben, akik féltettek az egyetem váltástól. Azt mondták, hogy az ELTE sokkal rosszabb a Károlinál és, hogy sokkal többet fogok szívni. Több ismerősöm ezenkívül megjegyezte azt is, hogy az ELTE hallgatók java nagyképű és sznob.

Nos azt kell mondanom, hogy én mindezek közül egyiket sem tapasztaltam. Tény és való, hogy vannak elvárások. de egy olyan kurzuson, vagy előadáson sem jártam, ahol lehetetlent vártak volna el. A szemeszter kezdetén elmondták, hogy mi lesz a tematika, mik lesznek az elvárások, miket kell teljesíteni, s mire kapunk értékelést. Ez pedig egyik kurzuson sem lett megváltoztatva a tanév folyamán.

A hallgatótársakkal jól kijövök, mindig váltunk egy-két szót az aktuális órák előtt. Nincs konfliktusom senkivel, sőt amiatt sem néznek ki, hogy idáig nem egy egyetemen tanultunk. Már az év elején mindenki kedves és segítőkész volt, amikor kérdezgettem, hogy mi hogyan működik, és mik az egyetemi szokások. Nem tapasztaltam, hogy velem bárki is rosszindulatú lett volna, vagy lenéztek volna. A közös munkákban is jól együtt tudtunk dolgozni. Sznobizmust sem véltem felfedezni, bár erre anyukám mindig azt szokta mondani, hogy csak egy igazi sznob nem veszi észre a többi sznob embert. 😀

Ahogyan a címben is írtam elfáradtam. De ezt most teljesen pozitívan és élményekkel dúsan élem meg. Ez olyan jól eső fáradtság. Rengeteg projektmunka, előadás, és beadandó feladat volt a félév során, amit meg kellett csinálni. Igazából már szerintem két hónapja ott tartok, hogy minden héten van 1-2 olyan dolog, ami miatt rengeteget kell készülni, és ki kell állni a hallgatótársak elé beszélni. Mondhatnám azt is, hogy hetek óta nincs életem, és ezt már a környezetem is megjegyezte, beleértve a barátomat is, aki szerint amióta az ELTE-n tanulok azóta mintadiák lettem. 😀 Sokat kell készülni, de megéri. Nem lettem mintadiák, nem is szeretnék az lenni. Ennek ellenére az eddigi teljesítményem jócskán túlmutat azon, amit a másik egyetemen produkáltam.

A képen a következők lehetnek: 1 személy, szemüveg, túra/szabadtéri és közeli

Fáradt vagyok, de mégis jól érzem magam. A szokásos féléves hiányzásaimat nem sikerült kimaxolni idáig, ezért úgy döntöttem, hogy ezen a héten már egy szeminárium kivételével nem megyek be az egyetemre. Most érzem azt, hogy szükségem van egy kicsit több szabadidőre. Szeretnék kicsit magammal is törődni, végre találkozni a régen látott barátokkal, karácsonyi ajándékokat vásárolni, és kicsit elmondani azt, hogy kipihent vagyok. Persze a nyelvsulit az végigviszem a végtelenségig, ott tényleg csak akkor hiányzom, ha vizsgázom, vagy éppen nagyon a halálomon vagyok.

A szorgalmi időszak ezennel számomra lezárult, és itt az ideje belevetni magunkat a tanulás és a vizsgázás mélységeibe. Már több előadásról kaptam úgynevezett évközi megajánlott jegyet, amivel kiváltható a vizsga, ezáltal nem kell 11 tárgyból vizsgáznom, hanem csak 6-ból. Na, és ha már új egyetem, akkor újfajta vizsgázási szokás is kezd kialakulni bennem. Korábban decemberben soha nem vizsgáztam, mert annyira le voltam szívva energiával, most viszont kettő olyan vizsgám is lesz, amit decemberben fogok letenni.

Szóval nincs lazsálás annyira. A héten egy kis pihi, aztán szó szerint már csak kettőt alszunk karácsonyig. 😀 Abban bízom, hogy mostanság többször tudok majd írni ide is, mert témából van rengeteg, csak a megvalósítás nehéz az utóbbi időben. 😀

 

2 gondolat “Elte krónikák #3 – Elfáradtam” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s