Végre megvan minden. 

Sziasztok!

Egyszerűen még mindig felfoghatatlan, hogy ebben az évben már nem kell dolgoznom, és csak azzal foglalkozhatok, amivel én akarok. Illetve azért vannak még olyan dolgok, amiket ebben a két napban el kell intéznem. Ilyen például a karácsonyi ajándékok beszerzése. Ez nekem már csak azért is fura, mert évek óta nem kellett decemberben ajándékokat vásárolnom, mindig sikerült novemberben beszereznem mindent, amit kell. Idén ez másképp alakult. Egy kicsit sok volt a munka is, meg az egyetem, ezek miatt pedig sokkal kevesebb idő jutott arra, hogy ötletelni tudjak.

Nem véletlenül szoktam alkalmazni ezt a taktikát, hogy egy hónappal korábban bevásárolok mindenkinek. Sok-sok éve már azt lehet látni a boltokban, hogy akármelyik ünnephez közeledünk, az emberek zöme megőrül. Ez nem feltétlenül a bevásárlóközpontokra igaz. Elég elmenni karácsony, húsvét, vagy pünkösd előtt elmenni egy élelmiszerboltba, és mindenhol azt lehet látni, hogy emberek tömegei tolonganak a sorok között, mintha a világvége közeledni. Vajon miért van ez? Nem vagyok a vasárnapi boltzár híve, mert én is sokszor csak vasárnaponként tudok eljárni vásárolni, de azelőtt 20 évvel szinte semmi nem volt nyitva vasárnaponként, és akkor is voltak ünnepnapok. A lakosság pedig mégsem volt teljesen kétségbeesve attól, hogy 1-2 napig zárva tartanak a boltok. Tudom ez most az ünnepek miatt egy kicsit más téma.

105585488-1542747638447gettyimages-93446410

Ilyenkor az ünnepek közeledtével mindenki szeretné megvenni a legtökéletesebb ajándékot a szeretteinek, természetesen a legjobb áron. Nagyon sok üzletben azért torlódnak fel a vásárlók ennyire az ünnep előtti napokon, mert erre az időszakra hirdetik meg az akcióikat. Illetve rengeteg drágább termékre ajánlanak kedvezményes részletfizetési, illetve hitelvásárlási lehetőséget, emiatt a hitelügyintéző pultkonál is hosszú órákat kell várni. Előző hónapban már a hitelre való vásárlásról írtam egy cikket, amit itt olvashattok el.

Szerencsére a csládommal és a barátainkkal nem ajándékozunk egymásnak hatalmas értékeket, mindössze csak kisebb jelképes ajándékokat adunk. Egy finom bor, egy jó könyv vagy esetleg egy szebb ajándéktárgy. Nekünk a karácsony nem arról szól, hogy egymásra licitálunk, hogy ki vett nagyobb, vagy drágább ajándékot. Soha nem ez volt a lényeg. Örülönk, hogy együtt vagyunk, megiszunk 1-2 pohár bort és jókat beszélgetünk.

christmas-shopping-royalty-free-image-883156648-1543254083

Nagy közhelynek tűnik, hogy a karácsonynak nem az ajándékról kell szólnia, de mégis így igaz. Én az év ezen szakaszában olyan emberekkel találkozom, akikkel jól érzem magam, akiket meg nem szeretek, azokat nagy ívben elkerülöm. Nekem soha nem ment ez a fapofát felvesszük és jópofizunk, közben a háta mögött, meg elküldjük a p****ba. Sokan nem szeretik, hogy ilyen őszinte vagyok, sőt sokan azt hiszik, hogy egy nagyon befolyásolható ember vagyok, és ezek nem a saját gondolataim, de nem így van.

Mindenesetre idén is elhatároztam, hogy nagyon jól fogom magam érezni, és olyan emberekkel leszek együtt, akikkel szeretek együtt lenni, és jól fogjuk eltölteni ezt a pár napot.

Már csak egyvalakinek kell ajándékot vennem, azt még holnap reggel fogom beszerezni, s utána jöhet majd egy kis könnyed testmozgás a Tempelfitben, csak azért, hogy a karácsonyi időszakban is fitt legyek, és egészséges. 🙂

Ti hogyan fogjátok tölteni az ünnepeket? 🙂

Egy gondolat “Karácsonyi vásárlás” bejegyzéshez

  1. Az ajándékvásárlás nekem is ma volt meg, már végeztem is, pedig ma kezdtem. Nekem ez bevált stratégiám évek óta. Az ajándék úgy jó, ha meglepetés, ezért mindig igyekszem az utolsó 1-2 napban megvenni, hogy ne kelljen sokáig tárolni, kisebb legyen a lebukásveszély. És mindig ötletek nélkül indulok vásárolni, mert ha van valami konkrét elképzelésem, akkor Murphy törvényei miatt általában pont azt nem lehet kapni, de ha nincs előzetes tervem, akkor mindenre nyitott vagyok, és mindenkinek meglátom a legjobb ajándékot. Most is ez történt.

    Az ünnepekre semmi különöset nem tervezek, holnap díszítem a fát, hogy ne 24-én kelljen mindent csinálni, és csendben, békében, családi körben töltöm ezt a néhány napot.

    Idén amúgy már nekem is csak 1 munkanapom lesz, december 30. hétfő (23-ára és 31-ére szabadságot kaptam), addig meg élvezem a pihenést.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s