A felhők fölött mindig kék az ég. 😉 

Sziasztok!

Ma úgy döntöttem, hogy írok még egy cikket, hiszen most van időm arra, hogy kiírjam magamból mindazon dolgokat, amik idáig összegyűltek a fejemben. Tudjátok ez a blog nekem kicsit olyan, mint a Harry Potter könyvekben Dumbledore professzornak a merengő. Én ide dobálom azokat a gondolatokat, amiket már nem tudok magamban tartani.

Nem is olyan régen az egyik barátommal pont arról beszéltünk, hogy mik azok a dolgok, amiket kimondottan nem szeretünk az életben, és nekem az első dolog, amit egyből rávágtam, az a negativitás volt. Rengeteg esetben tapasztalom azt, hogy az emberek zömétől, ha megkérdezik, hogy hogy vannak, akkor egy egyszerű válasz helyett elkezdősik a panaszáradat.

Egykor jómagam is egy pesszimista ember voltam, aki sosem látta meg a szépet, s a jót a világban. Soha semmivel nem voltam elégedett, mindig csak panaszkodtam, mindenbe belekötöttem, és folyamatosan depressziós voltam. Fujj, rossz visszagondolni, hogy milyen szánalmas módon viselkedtem egyes esetekben. Nem is csodálkozom, hogy senki nem akart velem barátkozni akkoriban, sőt, még azon sem lepődök meg, hogy egyesekben ez a viselkedésem olyan nyomokat hagyott, hogy mai napig nem akarnak velem találkozni.

DSCF5159

A későbbiekben, amikor olyan társaságba kerültem, hogy elkezdtem jól érezni magam, sok minden felé elkezdtem nyitni. Elkezdett érdekelni a világ, elkezdtem keresni a lehetőségeket, olyan dolgokat, amikben jól érezhettem magam, és ezeknek a kezdeti apró impulzusoknak köszönhetően változott meg a világnézetem. Persze nem egyik pillanatról a másikra, de egy-két év alatt rá kellett jönnöm, hogy a világ nem annyira rossz, mint ahogyan azt én gondoltam.

Természetesen, mivel emberből vagyok, ezért velem is előfordul, hogy mai napig borongós egy kicsit a hangulatom, de megtanultam már azt, hogy attól nem lesz jobb a helyzet, ha folyamatosan azon agyalok, hogy milyen szar az élet, és non-stop panaszkodok erről. Ettől nem fog megválzotni semmi, érdemesebb inkább az apróbb pozitív dolgokat észrevenni.

IMG_6531-Edit

Ha rossz kedvem van, akkor mindig az jut eszembe, hogy akármilyen rossz is most, ennél még mindig lehetne rosszabb és igyekszem minden rosszban is megkeresni a jót. Például múltkor, amikor elhagytam a szemüvegem, nagyon bánatos voltam, mert kimondottan szerettem azt a keretemet. Viszont, ha nem hagytam volna el, akkor sosem mentem volna el szemorvoshoz, és sosem derült volna ki, hogy távolra javult, közelre pedig romlott a szemem. A rosszban ez volt a jó, hogy kiderült, miért nem látok jól a szemüvegemmel.

Szerencsére a baráti és ismeretségi körömben nagyon ritkán fordulnak elő örök pesszimista emberek. Őszintén szólva hosszú távon nem is tudok az ilyen negatív emberekkel kijönni, mert egy idő után bosszantani kezd a folyamatos panaszkodásuk. Lehet, hogy most egy kicsit intoleránsnak tűnök ezzel kapcsolatban, de azok után, hogy átéltem egy ilyen időszakot, nem szeretnék mégegyszer ebbe a hibába esni.

Sajnos a társadalmunk javára is ez az örök pesszimizmus jellemző, de én csak azt tudom üzenni mindenkinek, hogy a legnagyobb rosszban is mondog ott a jó. Próbáljunk először mindig a jó dolgokra fókuszálni, és akkor a hangulatunk is jobb lesz. Higgyétek el elég sokmindenen átmentem az elmúlt években. A legkomolyabb talán az volt, amikor a doki drámaian szembesített azzal, hogy daganatom van. Mások ilyen esetben összetörnek, én meg csak annyit mondtam neki, hogy akkor kapjuk ki. Ő maga is meglepődött, hogy milyen lazán kezelem. Annyira lazán kezeltem, hogy aznap reggeli műtétem után saját felelősségemre hazajöttem, majd este elmentem kivetetni a bölcsességfogam. Annak a napnak a pozitívuma volt, hogy megszabadultam a daganatomtól, és a bölcsességfogamtól is.

A pozitív gondolkodás, pozitív kisugárzással is együtt jár, ami nem csak nekünk, hanem a környezetünknek is jót tesz. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s