Peregjenek azok az agysejtek.

Sziasztok!

Immáron január második hetében járunk visszatérve a szürke hétköznapokba tovább hajtva azt a bizonyos mókuskereket. Nekem kimondottan jól jött ez a két hét pihenőidő. Őszintén szólva szerintem ebben az időszakban többet aludtam, mint egész 2019-ben. Persze a sok pihenés mellettnem tétlenkedtem, hanem próbáltam készülni a maradék vizsgáimra is. Az idei évben több szempontból is másabb nekem ez a vizsgaidőszak.

Elsősorban ez az első viszgaidőszakom az ELTE Bölcsészettudományi karán, ezért még csak most tapasztalom meg, hogy melyik tanárnál mik az elvárások, és mennyire viselkedik másabban a vizsga alatt, mint egy előadás során. Sajnos korábbról kimondottan rossz tapasztalataim voltak, szerencsére eddig ebben az időszakban csak jó dolgokat tudok mondani a vizsgázásról.

Másodsorban pedig azért számít kicsit különlegesebbnek ez a vizsgaidőszak, mert korábban még sosem volt ilyen sok vizsgám. Az egyetemváltás és a kreditátvitel miatt több olyan tárgyam van, amit újra kell teljesítenem, ezért ez a nagyszámú vizsgamennyiség. Ezek miatt már decemberben is rákényszerültem arra, hogy két vizsgát megcsináljak, és ezen a héten teljesítettem kettőt. Szó szerint félidőnél járok, és egyre jobban látom már a fényt az alagút végén.

shutterstock_270696413

Az eddigi Károlin teljesített tárgyaim közül a pszichológia és pedagógia szakmódszertani tárgyaimait egyáltalán nem fogadták el, mert azok nem egyeznek meg 75%-ban. Ezáltal szükséges ezt a tanegységet újrateljesítenem. Ami azt illeti ezt annyira nem is bánom, mert talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy ezalatt az egy félév alatt többet tanultam, mint az elmúlt másik három év alatt.

A mai tanulás pszichológiája vizsgám kimondottan kellemes csalódás volt. Ez egy decemberi írásbeli vizsga volt korábban, viszont nem teljesen voltam elégedett az eredménnyel, és úgy döntöttem, hogy élek a javítás lehetőségével, és szóban produkálok valamit. A tanárnő már az elején úgy kezdte hogy ne úgy üljek le, hogy vizsgázom, hanem, hogy beszélgessünk egy kicsit. Feldobott pár figyelemmel, és motivációval kapcsolatos szituációt és arra kért, hogy tanári szemmel hogyan oldanám meg az adott problémákat. Teljesen közvetlen volt az egész, nem cseszett le amiért esetleg másfajta megoldást találtam, mint ahogyan ő oldaná meg. Kimondottan kellemes hangulatú beszélgetés volt az egész az egész.

A jelenlegi statisztikámban három 5-ös és egy 4-es vizsgaeredmény szerepel, és bízom benne, hogy a következő négy egyike sem lesz rosszabb. Mondhatnám azt is, hogy ebben a félévben visszakaptam a motivációm és az életkedvem ahhoz, hogy tanuljak.

Már kíváncsian várom, hogy az elkövetkezendő két hétben milyen lesz a hátralevő négy vizsga. A maradék időben pedig mind szellemileg, mind lelkileg fel fogok készülni a tavaszi félév megmérettetéseire, na meg arra, hogy a húnap végén ismét eggyel közeleb kerülök a bűvös 30-hoz. 😀

3 gondolat “ELTE krónikák #4 – Vizsgaidőszak” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s