Engem is utolért…

Sziasztok!

Sokunknak idővel előbb, vagy utóbb megfordul a fejünkben, hogy a fiatalság múlandó, s nem tart örökké. Ez mindenkinél másfajta reakciót vált ki. Egyesek nem foglalkoznak vele, és természetesnek tartják, míg mások különböző módon próbálják testi és szellemi valójukat fitten, s fiatalon tartani. Vannak azok az emberek, akik ezt természetes úton próbálják meg elérni, ameddig több embertársunk inkább szakemberek segítségét veszi igénybe különbözőféle plasztikai eljárások útján.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy engem nem érdekel az öregedés, de annyira nem is foglalkoztat, hogy drasztikus lépéseket tegyek ellene. A biológia törvényeivel nem tudunk szembe szállni, azt maximum kozmetikázni tudjuk csak. Alapjáraton egy eléggé hiú embernek tartom magam, hiszen odafigyelek arra, hogy hogyan nézek ki, és milyen a megjelenésem. Pláne így, hogy egyre közelebb lépkedek a 30 évhez. Vannak dolgok, amikbe úgymond beletörődök, de vannak olyan dolgok is, amiken tudok változtatni, és élek is ezekkel a lehetőségekkel.

Engem talán azért is érdekel kicsit jobban a kinézetem, mert fiatalabb koromban nem törődtem magammal, és hagytam, hogy azzá váljak, amivé nem szerettem volna. Itt nem feltétlen az öltözködésemre gondolok, mert a divatot a mai napig nem vagyok hajlandó követni. Úgy öltözködöm, ahogyan az nekem tetszik, és ahogyan nekem kényelmes. Soha nem hagytam, hogy mások szabják meg az öltözködésem. Ehhez hasonlóan a kinézetemet is úgy alakítom, hogy én jól érezzem magam a bőrömben.

Számomra az egyik legnagyobb kihívás mindig is az alakom volt, és sok-sok éve próbálok odafigyelni arra, hogy ne hízzak el újra. Az életemben volt egy pár éves időszak, amikor úgymond eltűntem mindenki szeme elől, ez volt az a periódus, amikor lefogytam. Majd miután újra visszatértem a köztudatba sokan kérdezgettek, hogy mi a titkom. Több ember fejében megfordult, hogy ilyen szintű súlyveszteség csak mesterséges úton érhető el. Itt szeretném elárulni, hogy életemben mindössze egy plasztikai beavatkozás volt, amikor a hátamon egy nagyobb heget tüntettek el, azon kívül semmi. Soha nem feküdtem kés alá, s nem jártam zsírleszíváson sem, sőt hasplasztikám sem volt.

Nekem az az egyik fő fegyver az öregedés ellen, hogy megpróbálok minél többet mozogni, és egészségesebben étkezni. Persze ez nem azt jelenti, hogy mindent megvonok magamtól, de már odafigyelek az arányokra, hogy mikor miből és mennyit eszek. Ezáltal a közérzetem is jobb és sokkal fittebbnek érzem magam. A rendszeres dohányzás elhagyása is sokat tud segíteni, mivel a láncdohányzás öregíti a bőrt.

full-body-workout-1563458040

Az egyik legsokkolóbb felfedezése az öregedésnek talán az volt, amikor 17 évesen felfedeztem, hogy felbukkant egy-egy ősz hajszál. Akkor egy kicsit kétségbeestem, hogy én ehhez még túl fiatal vagyok. Egy ideig nem is törődtem ezzel, majd egy évvel később mégis úgy döntöttem, hogy befestetem a hajam. Talán ez egyfajta menekülés volt. Aztán pár évvel később egy rövid ideig elhagytam a hajfestést, de az évek alatt az őszülési folyamat olyan szinten elindult nálam, hogy négy éve már rendszeresen kénytelen vagyok a hajamat festetni. Mindenesetre az egészben az nyugtat, hogy Setény Karolin személyében, aki nem csak a fodrászom, hanem jóbarátom is egyben, egy olyan szakembert tisztelhetek, aki képes az eredeti hajszínemet kikeverni, így csak azok tudják, hogy festett a hajam, akiknek elárulom ezt a kis nyílt titkom. 😀

Az öregedést természetesen nem csak a hajam megőszülésén veszem észre, hanem az arcberendezésemen is. Egyre jobban kirajzolódnak a kis szemkörnyéki szarkalábak, a szem alatti táskák, a nevetőráncok, stb. Még nem jutottam el arra szintre, hogy mindenfajta csodakrémet használjak ezekre, de lehetséges, hogy idővel nekem is szükségem lesz rá, hogy ne tűnjek többnek a koromnál.

Handsome man applying facial cream in front of mirror

Egy pár éve még úgy gondoltam, hogy jó dolog, ha hagyok magamon egy kis borostát, mivel sokan mondták, hogy karakteresebbé válik tőle az arcom. Őszintén szólva szerettem is, hogy nem kellett kétnaponta borotválkoznom, eggyel kevesebb reggeli macera volt. Majd a fotóimat megnézve arra eszméltem rá, hogy tök jó karakteres arcom lesz tőle, de baromira öregít. Ezért is választottam azt egy pár hete, hogy ismét rendszeresen borotválkozok inkább. Plána azért is, mert még az ünnepel előtt megkerestek egy ügynőkségtől a Facebookon, hogy 21 éves korig keresnek fiatalokat modellkedéshez és szinkronmunkához.

Mindig egy kicsit megsimogatják az ember lelkét azzal, ha jóval fiatalabbnak gondolják a koránál. Nekem kimondottan jól esett az, amikor tavaly a tanári tablóképem elkészülte után nagyon sokan frissen érettségiző diáknak néztek, pedig már akkor betöltöttem a 27-et. Idén meg már a 28-at fogom, és bízom benne, hogy ha megállítani nem is tudom a biológia törvényeit, de legalább késleltethetem.

Mindenesetre szerintem nem kell félni az öregedéstől, hiszen, ha egészségesek vagyunk, akkor ez nem fáj. Maximum kicsit több melóba kerül karbantartani magunkat. Én is megpróbálok megtenni mindent az érdekében, hogy amíg lehet fiatalosan nézzek ki. Ami pedig a legfontosabb, hogy ne mások miatt csináljuk, hanem magunk miatt! Sokak szerint egy férfinek nem kell foglalkozni a kinézetével, mert az a nők kiváltsága, viszont szerintem igényesnek lenni, és igényesen kinézni nem nemtől függ.

Egy gondolat “Az öregedés” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s