Lassan kerekedik az a szám…

Sziasztok!

Ma utoljára ülök le a laptopom elé 27 évesen cikket írni. Holnaptól kezdve, ha a koromat kérdezik, akkor már azt kell válaszolnim, hogy 28. Első hallásra nagyon rossz, sőt mondhatnám, hogy szörnyen hangzik, de aztán mindig rájövök, hogy leszarom, hiszen lélekben most élem azt az időszakomat, amit tizenévesként kihagytam.

Ha jól rémlik, akkor tavaly írtam egy cikket, amiben végig szörnyülködtem azin, hogy mennyire szar lesz 27 évesnek lenni, eközben talán az egyik legtartalmasabb és legizgalmasabb évem volt. Rengeteg minden történt. Több színházi előadást láttam, koncerteken jártam, kirándultam erre arra, nyáron Írországba utaztam, a legnagyobb boldogságot pedig az jelentette, hogy végre felvettek arra az egyetemre, ahová mindig is szerettem volna járni.

Nem tud érdekelni az idő múlása, ezáltal megkomolyodni sem tudok. Sőt mondhatnám azt is, hogy az évek alatt egyre inkább szertelenné és bolonddá válok. Szó szerint most jönnek elő azok a dolgok, amiket annak idején a komplexusaim miatt nem tudtam átélni. Sokkal könnyebben nyitok az új dolgok felé, és sokkal jobban érdekel minden. Nem vagyok hajlandó szomorkodni, és mindenben meglátom a szépet, s a jót.

IMG_8238

A rosszakaróimnak meg pláne nem adom meg azt az örömet, hogy a rosszkedvemen élvezkedjenek. Ahogyan a tegnapelőtti cikkemben is leírtam, már nem fog tudni érdekelni, hogyha valaki merő rosszindulatból belémköt. Elolvasom, megnézem, hogy ki írta, aztán nevetek egy jót. Hiszen az egész életben a legfontosabb a nevetés, és a humorm némi szarkazmussal megfűszerezve.

Élvezem az életet, akárhogyan is alakuljon az. Mindig annak fogok örülni, ami van, hiszen soha nem lehet olyan rossz valami, aminél ne lehetne még rosszabb. Az idő múlása pedig nem feltétlenül rossz. Maximum egy kicsit több időt vesz igénybe a rendszeres generálozás. Tény, hogy kinézetre is egyre jobban öregszem, mélyebbek a ráncaim az arcomon, nehezebben tudom formában tartani az alakom, és egyre több az ősz hajszálam. Viszont ezek mind olyan dolgok, amik nem fájnak, és mindegyikre van “ellenszer”. Szerencsére, amellett, hogy a munka és az egyetem miatt elég elfoglalt vagyok, hetente 2-3 alkalommal el tudom menni a konditerembe mozogni, és a hajam színének megőrzésére is feltalálták a hajfestéket.

Ezentúl is arra fogok törekedni, hogy magamnak megfeleljek, és jól érezzem magam a bőrömben, ebben pedig úgy gondolom, hogy nem az életkorom fog megakadályozni. Egy jó ideje elhatároztam már, hogy élvezni szeretném az életet. A múltat pedig nem felejtem el, de nem is azon fogok keseregni, hogy mennyire fos volt, hanem inkább ebből fogok építkezni, és erőt meríteni.

Holnap pedig szívesen fogom olvasgatni a köszöntéseket a Facebookon. Sokan ilyenkor nem tudnak igazán örülni, mert mindig az jár a fejükben, hogy ez csak az emlékeztető miatt van. Én viszont nagyra értékelem, hiszen az apró kis kedvesség is hatalmas pozitív energiával tud eltölteni. Hatalmas szülinapi bulit nem fogok tartani, arra sok-sok éve nincs igény. Szüleimmel, barátaimmal, és szeretett családtagjaimmal fogok csendben ünnepelni. Viszont megígérem, hogy a 30-ra hatalmas bulit fogok csapni egy nagyférőhelyes budapesti szórakozóhelyen, ahová bárki eljöhet és velem bulizhat. 😀

Most pedig megyek, hiszen bármennyire is születésnapom lesz, ez egy sima egyszerű hétköznapi munkanap lesz, és még össze kell dobnom pár Kahoot! quizt a középsulis diákjaim számára.

3 gondolat “Huszonnyóc” bejegyzéshez

  1. A születésnap nagyon egészséges. Minél több van belőle, annál tovább élsz! Boldog születésnapot, akárhányadik is! És tetszik ez a pozitív életszemléleted, én is mindig az új élményeket keresem. 🙂 (Én 1980-ban születtem, és kicsit félek szeptember 26-tól, nem is merek rá gondolni, hogy hányadik születésnapom lesz… De szerencsére addig még van néhány hónap…)

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s