Azt hittem sosem ér véget. 

Sziasztok!

Itt vége, fuss el véle! Még mielőtt bárki kétségbe esne, nem a blogomnak van vége nem is a fotózásoknak, és a tanításnak, mindössze a vizsgaidőszaknak. Akármennyire is rosszul hangzik a bevezető sorom, annyira nem éltem meg rosszul a számonkérések időszakát. Sőt mondhatnám azt is, hogy kimondottan pozitív élmények értek az őszi szemeszter végeztével.

Ez a félév több dolog miatt is másabb volt, mint eddig. Nem feltétlen az egyetemváltás miatt volt másabb. Más környezetbe kerültem, Új hallgatókat ismerhettem meg, és megtapasztalhattam azt is, hogy a szakmódszertani és pszichológia órákat élvezni is lehet, sőt még új dolgokat is lehet tanulni egyes tanároktól.

A legfurább dolog viszont még mindig az volt számomra, hogy a korábbi években megszokott vizsgaidőszakomtól eltérő módon már decemberben is mentem vizsgázni. Ebben a félévben nyolc vizsgám volt, ezért kellett ennyire korán elkezdenem. Egészen a múlt hétig minden hétre jutott 2-2 vizsga. Ezen a héten már csak az utóvizsgák vannak, amire szerencsére az idén nem kell mennem, hiszen minden vizsgám elsőre sikerült.

Teenage boy takes test in class

Igazából szeptember óta megváltozott az egyetemhez és a tanuláshoz való hozzáállásom. Egy-két egyetemi óra után teljesen visszakaptam az életkedvem és a motivációmat ahhoz, hogy szívvel.lélekkel csináljam végig ezt az egyetemet. Nem könnyű, egyáltalán nem. Viszont az ELTE légköre sokkal barátibb és a felfogás sem ragadt meg a 19. században. A legtöbb órára jókedvűen jártam be, és szinte már sajnáltam, amikor betegség miatt otthon kellett maradnom.

Szeptembertől kezdve minden nap volt valami egyetemi elfoglaltságom itthon, ami miatt nagyon sok más szabadidős tevékenységre nem jutott időm. ZH-ra készülés, beadandó feladat, prezentáció készítése, stb. Egyszóval lekötötte az időmet az egyetem elég rendesen, de ez így tök jó is volt. A vizsgákra való készülés is elég sok időt igénybe vett, de ennek meg is lett az eredménye, hiszen mindössze a 8 vizsgám közül egyetlen egy közepes lett csak, a többit jó, és kiváló eredménnyel zártam.

Most pedig megpihenek ezen a héten kicsit, aztán a jövő héten nagy bőszen rendezhetem át az órarendem és új időpontokat találni azokra az órákra, ahová nem fértem be, majd a hét második felében már egy tréninggel el is kezdem a tavaszi szemesztert. Bízom benne, hogy a második félév is ugyanilyen jó tapasztalatokkal kecsegtet majd.

Egy gondolat “ELTE Krónikák #5 – Vége a vizsgaidőszaknak” bejegyzéshez

  1. Gratulálok a sikeres vizsgaidőszakhoz, és örülök, hogy megtaláltad a neked való egyetemet.

    “sőt még új dolgokat is lehet tanulni egyes tanároktól.” – Erre való az egyetem. 🙂

    Sok sikert a következő félévekhez!

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s