Így telnek a napjaim. 

Sziasztok!

Képzeljétek el, a minap egy kedves ismerősöm felhívta a figyelmem, hogy nem olyan sok emberre lenne szükségem ahhoz, hogy a Facebook oldalam elérje a 6000 követőt, és ez érdekében kicsit tehetnék valamit, mert mostanság ellustultam, meg alapból is egy 5 éve jelen levő blognak tízszer enniy követőjének kell lenni. Lehet sokan meglepődnek most ezen, de nem kezdek bele vad kampányolásba, és nem kezdelek el titeket arra agitálni, hogy hívjatok meg ismerősöket, meg ismerősök ismerőseit. Nekem ez a blog nem erről szól. Nem szeretnék senkit sem megtéríteni, mindössze jó, hogy van egy hely, ahová kiírhatom a gondolataimat.

Vannak emberek, akiknek tetszik, amit írok, vannak akiknek nem, de ezen sosem bosszankodtam. Tegnap is pont egy hölgy jegyezte meg, hogy a tavalyi valentin-napi szösszenetem nem jött be neki és inkább kikövet. Szíve joga eldönteni, hogy kíváncsi-e rám, vagy sem, őt sem fogom agitálni.

Most pedig úgy gondoltam, hogy egy kicsit követem a vloggerek, és bloggerek megszokott sémáját, és egy kicsit mesélek nektek arról, hogy hogyan telik egy hetem. Annyira extrán nem lesz izgalmas, hogy pop-cornt kelljen készíteni, de ha érdekel titeket, akkor olvassatok tovább. 😉

A 2019. évben igencsak változatos volt a heti beosztásom. Június közepéig ugye két helyen dolgoztam, majd a nyárra csak a nyelvsuli maradt. Szeptemberben pedig elérkezett az újabb kavarodás az életemben, hiszen felvettek az ELTE Bölcsészettudományi karára, amit teljes erőbedobással csinálok azóta is. Az életemben jelenleg három fő dolog van, ami mindennaposan, vagy mondjuk úgy, hogy majdnem mindennaposan megtalálható. A munka, az egyetem, és a rendszeres mozgás teszi ki az időm legtöbb részét, ami meg marad azt próbálom a szociális életemre és a pihenésre tartogatni. Sajnos az utóbbi időben egy kicsit besűrüsödtek a programjaim, ami miatt kevesebb időm jutott a barátokra. Most pedig akkor nézzük meg, hogy milyen is egy átlagos hét az életemben.

HÉTFŐ

A hétfőim igencsak eseménydúsak szoktak lenni. Ilyenkor Budapesten tartózkodom, és általában 6:00-kor, vagy legkésőbb 6:30-kor kelek fel. Természetesen reggelivel kezdek, hiszen az a nap egyik legfontosabb étkezése, majd utána kicsit rendbeszedem magam, és ha időm engedi még egy kicsit pihenek. Az egyetem 8:15-kor kezdődik, de olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy mindössze 10 percnyire lakom tőle busszal. Ha szép az idő, akkor egy kicsit korábban indulok el, és egy laza 20-25 perc gyaloglással indítom a napot. Ilyenkor az ELTE Kazy-ban van egy órám, aminek az a neve, hogy a szocializáció és a csoportfolyamatok pszichológiája. Maga az óra jó hangulatban telik, kisebb csoportokban dolgozunk együtt, a tanárnő, Pajor Gabriella pedig nagyon kedves és segítőkész.

Képtalálatok a következőre: elte kazy

Miután végeztem ezzel az órával, gyorsan átugrom a pár utcányira levő Tempelfit konditeremben, ahol jelenleg Vitányi Botival együtt szoktuk emelgetni a súlyokat, vagy futkorászni a futógépen, odafigyelve arra, hogy ne hízzak el újra, mint egy zsírdisznó. Amit lássuk be nem olyan nehéz, hiszen ülőmunkát végzek, és ha amellett nincs mozgás, akkor csak a kilók jönnek fel.

A kalóriák elégetése után egy gyors átöltözés és egyből rohanás a Keleti pályaudvarra, hogy elérjem a vonatomat. Irány Komárom! Egy pár perccel több, mint egy óra az utam. Ezidő alatt szoktam egy kicsit kikapcsolni az agyamat és tényleg csak azzal foglalkozni, hogy nem csinálok semmit. Amikor beérek Komáromba, általában apukám szokott várni a vasútállomáson, ilyenkor még gyorsan hazaugrunk megiszunk egy kávét, én eszek valami kis ebédet, majd 15:00-ra megyek át a nyelviskolába, hogy megkezdhessem az adott napi munkámat. Általában 20:00-ig, néha igény szerint 21:00-ig dolgozom, majd ezután maradok Komáromban az éjszakára, mert másnap reggel szintén a nyelviskolában kezdek.

KEDD

A keddi napjaim talán a legunalmasabbak, hiszen szinte az egészet Komáromban töltöm. A hónap elejéig annyi izgalom volt benne, hogy a bábolnai Pettkó lovas középiskolában is tanítottam, emiatt ismét bekerülhettem egy kicsit az iskolarendszerű oktatásba. Ez két hete megszünt. Őszintén szólva ez engem egy kicsit megviselt, de nem szeretnék róla többet beszélni. Szóval jelenleg a keddjeim úgy néznek ki, hogy 5:30-kor kelek Komáromban, és szintén az ébredés után az első dolog az, hogy megreggelizzek, majd miután rendbeszedtem magam 6:45-re megyek be a nyelvsuliba órát tartani, mert van egy tanítványunk aki annyira lelkes, hogy munka előtt szeret tanulni. Nekem ez nem megterhelő, hiszen az előéletemből fakadóan hozzá vagyok szokva a koránkeléshez. Ez mindössze egy óra, ezért 7:45-re már végzek is, és mehetek a dolgomra.

Ilyenkor ahelyett, hogy hazamennék, inkább kihasználom, hogy van egy kis szabadidőm, és meglátogatom a Duna Sport Centrumot, hogy egyórányi kardio edzéssel formában tartsam magam.

Képtalálatok a következőre: cardio training

A délelőtt további részében egy kis pihenés következik, majd általában 13:00-ra érek vissza a nyelvsuliba, ahol egy meetinggel szoktunk kezdeni, majd 14:00-tól 20:00-ig újra a tanításé a szerep. Kedd esténként munka után egy 15-20 percre még felugrom a szüleimhez, majd a 20:39-es vonathoz sietek, hogy visszatérjek a nagy faluba, Budapestre.

SZERDA

Ezen a napon nincs nyelviskola! Szerdánként a hétfőihez hasonló reggeli rutin a megszokott. 6:00-kor, de legkésőbb 6:30-kor kelés, reggeli, készülődés, kis pihi, majd irány az egyetem. Ezen a napon első ízben a Múzeum körúton van egy Magyarország kora újkori története előadásom 8:30-tól, majd ezt követi 10:00-kor, egy 15 fős Újkori magyar történelem szeminárium Melkovics Tamással. A tanár úr órái kimondottan élvezetesek. Emberszámba veszi a hallgatókat, humoros, és hatalmas tudása van. 11:30-ra végzek a fő épületben és ilyenkor van két és fél óra szabadidőm.

Képtalálatok a következőre: elte

Ezt az időt elsősorban arra szoktam kihasználni, hogy először elmegyek a Tempelfitbe, Botival edzeni egy 1-1,5 órát, majd valahol egy kis laza ebédet elfogyasztani. Szerencsére a belvárosban minden elérhető közelségben van, így nem kell sok időt elpazarolnom arra, hogy tömegközlekedjek. Kimondottan szeretem, hogy minden ennyire közel van egymáshoz.

Visszatérve az ebéd és az edzés után már nem a Múzeum körútra megyek, hanem újra a Kazinczy utcába, hogy rész vegyek a két PPK-s szemináriumomon. Az első 14:00-kor kezdődik, aminek az a címe, hogy a digitális technikával támogatott tanítás. Erről sajnos egyelőre nem tudok még mit írni, mert ezt csak a múlthéten hétvégén vettem fel, szóval most szerdán lesz az első alkalom, és szintúgy első alkalommal fogok résztveni az utána levő 16:00-tól 20:00-ig tartó tanulás támogatása szeminárium. Ez a nap egy kicsit hosszúra sikerül így, úgyhogy a legjobb esetben is 20:30 körül esek haza, amikor már nem sok kedvem lesz akármit is csinálni. Maximum egy késő esti kávét szoktam még ilyenkor elfogyasztani valamelyik belvárosi kávézóban.

CSÜTÖRTÖK

Ismét egy nyelvsuli nélküli nap. Ismét csak az egyetemé a szerep. A csütörtök reggel egy kicsit elrérő, mint a hétfő, vagy a szerda reggel, mert bár ezen a napon is 8:00-kor kezdek, viszont az első órám, a szocializáció és csoportfolyamatok előadás az ELTE Lágymányosi kampuszán kerül megtartásra, ezért egy kicsit korábban kell felkelnem, hogy beérjek. Természetesen a reggeli most sem maradhat ki.

Képtalálatok a következőre: elte lágymányosi campus

Visszaérve Lágymányosról van egy pár órás szünetem, amit ilyenkor kihasznállok arra, hogy hazamenjek, ebédeljek, pihenjek kicsit, és lelkileg felkészüljek a délutáni óráimra. 13:45-tól kezdem újra a napi egyetemi létet a belvárosi campus ifjusági épületében. Itt egy angolnyelvű szemináriumon veszek részt, aminek a címe a bevezetés az osztálytermi megfigyelésbe. Itt konkrétan arról beszélünk, hogy mik azok a dolgok, amiket tanárként meg kell figyelnünk, a kurzus folyamán pedig választani kell egy szakdolgozati témát, amiről párosan beszélni fogunk.

Ezután ismét egy kicsit hosszabb szünetem van, így kellemesen el tudok fogyasztani egy kávét az Astorián a Starbucksban mielőtt átmennék a Kazy-ra. Itt heti rendszerességgel egy tanári hatékonyságfejlesztési tréningen veszek részt, ami számomra egyelőre még eléggé unalmasnak tűnik, de remélem a félév folyamán lesz benne valami kis izgalom is.

Az napi fejtágítás után még el szoktam menni bevásárolni, vagy az Aréna plázába, vagy a Fogarasi úti Tescoba. Őszintén szólva ezt annyira nem szeretem, de néha muszáj elmenni beszerezni egy-két dolgot a háztartásba.

PÉNTEK

Általában péntek reggelente más annyira fáradtnak érzem magam, hogy tényleg csak a kis tonhalas szendvicsemre vágyok és másra nem. Legszívesebben ki sem kelnék az ágyból, még úgy sem, hogy ezen a napon bőven elég felkelnem 7:00-kor, mert a napot egy kis testedzéssel kezdem 9:00-kor és csak 11:00-kor van egy órám az Amerikanisztika tanszéken. Ez az óra kimondottan ez egyik kedvencem, mert ez az amerikai angolról szól, amit meg hosszú évek óta nagyon szeretek. Ha angolul beszélek, akkor is leginkább ezt az amerikai akcentust szoktam használni. Alig várom már, hogy a félév során valami kreatív feladatot készítsek a hallgatótársaimnak.

Képtalálatok a következőre: american english

Az óra után egy gyors ebéd még Budapesten, aztán rohanás a Keletibe újra, hogy elérjem a 13:10-es vonatot. Ezen a napon kivételesen nincs időm apukámmal kávézni Komáromban, mert amint beérek már mehetek is dolgozni. A péntek viszont alapjáraton egy rövid nap a Speak Englishben nekem, mert vagy 3, vagy 4 órám van csak, így legrosszabb esetben is 19:00-kor végzek. Ilyenkor egy kicsit sajnálom, hogy nincs több órám, de egy ideje már azt érzem, hogy a péntek esti pihenés kimondottan jól tud esni. Ezeken az estéken újfent Komáromban alszom a szombat reggeli munka miatt. Ez az az alkalom, amikor egy kicsit megengedem magamnak, hogy rosszalkodjak kicsit. Lefekvés előtt meg szoktam inni egy pohár bort.

SZOMBAT

Nem rendkívüli dolog, de mégis sokszor sokan meglepődnek azon, hogy szombatonként is dolgozom. Amíg az 5 Perc Angolnál dolgoztam, addig a szombatjaim nekem is szabadok voltak, így 5 éve fura volt ez a felállás, de egyáltalán nem rossz. Általában vagy 8:00-kor, vagy 9:00-kor kezdek és az esetek többségében délben már végzek is. Ilyenkor az is elő szokott fordulni, hogy van egy lyukasórám, amikor a közeli Rüdiger tóhoz szoktam kisétálni, és ott leülni egy kis időre, hogy kiszellőztessem a fejem.

IMG_8302

Munka után még hazajövök szüleimhez, együtt megebédelünk, majd egy kicsit pihenek, sőt néha egy kis délutáni alvást is megengedek magamnak. Általában a 14:39-es vonattal szoktam visszaindulni Budapestre, ahol igazából ilyenkor már semmi dolgom nincs. Többször csak otthon vagyok, vagy barátommal elmegyünk együtt kávézni, kiruccanni valamerre a belvárosba. Ilyenkor télen, amikor nem jó az idő ez a legtöbb esetben egy kis plázázás szokott lenni, amit annyira nem szeretünk, tehát várjuk a tavaszt, hogy mehessünk a Gellért hegyre, a Kopaszi gátra, vagy a Margitszigetre sétálni és fagyizni.

VASÁRNAP

A vasárnap most már számomra szent és sérthetetlen. Korábban vasárnaponként is dolgoztam, de egy ideje azt érzem, hogy az idő múlásával nekem is szükségem van egy olyan napra, amikor csak magammal foglalkozom, és nincs semmi kötelesség. Vasárnap reggelente soha nem kelek fel 9 óránál korábban, vagy ha mégis, akkor még az ágyban szoktam pihenni, vagy berakok magamnak valami filmet, ami megnézek.

Napközben, csak azért, hogy ne tunyuljak el teljesen ismét elmegyek a konditerembe, hogy kicsit átmozgassam az elgémberedett végtagjaimat. Tudom egy kicsit soknak tűnhet, hogy szinte minden nap az edzpteremben vagyok, de anno kövérként megtapasztaltam, hogy ez mennyire rossz érzés tud lenni. Nem kimondottan a kinézetre gondolok, hanem a kövérséggel együttjáró kellemetlenségekre, mint a fulladás, vagy a térdeim idő előtti kopása.

full-body-workout-1563458040

Vasárnap esténként meg a legtöbbször otthon vagyok, és néha napján Simsezni szoktam, de az elkövetkezendő időszakban szeretném, hogyha ezt az időt a baráti körömre tudnám szentelni újra.

Így néz ki az én nem túl izgalmas heti rutinom. 😀 Nektek hogy telik a hetetek?

Egy gondolat “Ubul egy hete” bejegyzéshez

  1. Nekem fix munkaidőm van hétfőtől péntekig 8-16 óráig. Általában szerdánként van munka utáni programom (társasjáték klub, talán nem nevetsz ki érte), más fix heti programom nincs, csak annyi, hogy csütörtökön megjelenik a városi újságban a hét fája, amit mindig hétvégén szoktam meglátogatni, megnézni és lefényképezni, de változó, hogy melyik napon.
    Társasjáték délután egy másik csapatban is van, minden hónapban, változó időpontban, régebben szombaton, újabban főleg vasárnap, de mindig hétvégén. Meg van havi 1 csütörtökön slam poetry est.
    Elég kevés fix programom van, de mindig közbejön valami elintéznivaló, mostanában pl. hosszas gyökérkezelés a fogorvosnál, stb. ezért nem egyformák a heteim. Néha alig van dolgom (ilyenkor vagy kint vagyok a szabadban, vagy rossz időben a szobámban vagyok a könyvtári könyveimmel, vagy a Facebookon), néha minden összejön, mint pl. a múlt héten. De heti 1-2 blogbejegyzésre mindig szánok időt.
    A múlt hetemről itt is olvashatsz: http://szabadgondolatok.blogger.hu/2020/02/16/februar-kozepe-nem-kozepszeru-elmenyekkel

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s