Avagy ki számít egoistának? 

Sziasztok!

Éppen nem tudok aludni, ezért gondoltam, hogy egy kicsit újra firkálok nektek ide az én kis virtuális merengőmbe. Tudjátok az embernek, ha megtelik a feje a túl sok gondolattal, akkor az elkezd fájni. Bár nagymamám mindig azt mondta, hogy mindenkinek ott fáj, ahol a leggyengébb, azért én ezzel mindig vitatkoztam vele. Velem is sokszor megesik, hogy egy-egy dolgot túl gondolok, és túl sokat agyalok rajta. De szerintem ezzel nincs is baj mindaddig, amíg nem másokat fárasztunk ezzel. Én ezért is szeretem erre használni a blogot, mert ide leírom a gondolataimat, aztán akit érdekel az elolvassa, akit meg nem, az továbblép. Illetva van a harmadik állatfaj is, aki elolvassa, de csak azért, hogy unalmában belekössön abba. Na az ilyen emberek véleményére teszek nagy ívben. Habár szeretem a negatív kritikát hiszen abból is lehet tanulni, de akkor az már ne legyen olcsó személyeskedés, hanem tényleg igazi minőségi tartalom legyen benne.

Szóval most is lehetséges, hogy túl gondolom a dolgaimat, de velem kapcsolatban sokszor feljönnek olyan vélemények, hogy sznob, önző és egoista vagyok. Nem tagadom megvan bennem a hajlam egyik-másik tulajdonságra, de ez minden esetben rossznak számít? Tudom ezek után szokott az a rész jönni, hogy az alkoholista is tagadja, hogy alkoholista, és idővel elkezdi kimagyarázni, hogy nem úgy van az a dolog, ahogy mások gondolják, de mégis azt mondom, hogy akár az alkoholistának is lehet igaza.

Legelőször és legrövidebben a sznobságra térnék ki, lehet, hogy majd erről is lesz egy külön cikk, ha megint elborul az agyam, de most nincs kedvem hosszasan ecsetelni. A főnököm erre mindig azt szokta mondani, hogy én maximum igényes vagyok csak, hiszen nem azért járok étterembe, és nem azért veszek drágább, vagy jobb minőségű termékeket, mert ezzel fel akarok vágni, hanem mert erre vagy élvezem azt, vagy szükségem van rá. Példának okádék, akarom mondani okáért egy többéves középkategóriás mobiltelefonom van, mert minden olyat tud, amire nekem szükségem van, viszont a laptopom pedig egy nagyteljesítményű gép, mivel a fotóim editálásához szükségem van rá. Nem flancból választottam, hanem a praktikusság miatt.

Na, de amiről akartam írni még nem írtam. Szóval néhány alkalommal megkaptam, hogy önző és egoista vagyok. Őszintén szólva az önzővel még egy kicsit egyet is értek, hiszen az életben mindig egy kicsit önzőnek kell lenni ahhoz, hogy egyről a kettőre tudjunk lépni. Tudom ez most így igencsak kegyetlenül hangzik, hiszen fontos dolog az empátia, ahogyan az is, hogy segítsünk olyan embereknek, akiknek szükségük van rá, viszont nem szabad azt sem elfelejteni, hogy addig nem tudunk segíteni, amíg önmagunkkal nem vagyunk rendben akár szellemileg, akár fizikálisan, vagy akár anyaglisag sem. Ezt az elvet vallom én is, hogy próbálok testileg, s lelkileg segíteni, de ezt csak akkor tehetem meg, ha magamra is szánok egy kis időt, és rendben vagyok saját magammal.

0_JHW4KWpI0pwRrtUQ

Ezt akár hívhatjuk önzőségnek is, de egy kicsit belegondolva a józan ész is azt kívánja, hogy csak akkor játsszunk II. János Pál pápát, ha már felnőttünk erre a feladatra, és biztosra mondhatjuk azt, hogy nem csak magunkon, hanem másokon is tudunk segíteni.

Az viszont, hogy egoista vagyok, az már számomra egy új dolog. Amióta az online közösség tagja vagyok, és elindítottam a blogomat több ember is megjegyezte, hogy egoista vagyok, és tulajdonképpen szerintük minden ember egoista, akik blogot vezetnek, és a saját életüket narrálják mások felé, illetva azok az emberek, akik non-stop szelfiket töltenek fel magukról, még a WC-n ülve is, sőt éppen, hogy csak azt nem posztolják, hogy mekkorát sz*rnak.

Smiling young man taking selfie while defecating

Az ide beillesztett kép sajnos csak egy stock fotó, de a kedvetekért szívesen megcsináltam volna ezt a pózt, csak sajnos nincs ilyen nagy hely a panel budijában. Na, de térjünk vissza rám, ha már én vagyok az egoista. Kezdjük ott, hogy mi, vagy ki számít egoistának? Tulajdonképpen magára a blogolásra reflektálva úgy vélem, hogy igencsak kevés olyan történetet osztok meg ezen a felületen, ami csakis rólam szólna, és semmi más témája ne lenne. Természetesen minden cikkemmet úgy írom, hogy az adott témáról van véleményem, és azt meg is osztom veletek, de ez nem feltétlen jelenti azt, hogy az rólam szól. Persze próbálom ezt a felületet úgy alakítani, hogy egy kicsit személyesebb legyen, és aki olvassa ne azt érezze, hogy ez egy dögunalmas hírportál. Inkább némi szarkazmussal füszerezve szeretek írni bizonyos dolgokról. Talán ez az amivel egy kicsit bele tudom vinni a személyiségemet a blogba.

Természetesen szeretem feszegetni a határokat és sokszor olyan szituációkban készítek fotókat, ami egyeseket megbotránkoztat, de akik értik a szarkazmust, azok pedig jót nevetnek rajta.

Az Instagram oldalamat megnézve tényleg igaz, hogy javarészt szelfik alkotják, de ez azért van, mert nekem a fő közösségi média platformom a Facebook, és mobilról nekem egyszerűbb az Instagramra feltölteni, és ott beállítani, hogy a Facebookon is megjelenjen. A többi nem szelfi képeimet, fotóimat javarészt a laptopról töltöm fel, onnan pedig egyszerű egyből a Facebook oldalon posztolni. Viszont a szelfijeimmel nem feltétlenül azt szeretném közölni az emberek felé, hogy én milyen egy szép és csodálatos ember vagyok, és nálam szebb nincs a világon. A legtöbb esetben ilyenkor mindig egy rövidke napi történést osztok meg veletek, vagy mindössze ajánlani szeretnék valamit nektek. Ilyen például, ha konditeremben vagyok. Nem azt szeretném ezáltal megmutatni nektek, hogy drágábbnál drágább személyiedzőkkel edzek, hanem, hogy mennyire fontos a rendszeres mozgás az egészséges élethez. Vagy például, ha étteremben, kiállításon, vagy koncerten vagyok, akkor csak egy ajánlásnak szánom, hogy, ha van rá lehetőségetek, akkor próbáljátok ki.

IMG_0943_2

Ezeken kívül pedig rengeteg olyan szelfim, vagy mások által készített fotóm van, amiket csak poénból készítettünk. A bloghoz idáig két komolyabb fotózáson vettem részt. Ezeket azért vállaltam be, mert azért némi minőségi kinézetet is szeretnék az oldalnak, ezért kértem meg egy nagyon kedves fotós ismerősömet, hogy készítsünk egy pár jóminőségű, nagyfelbontású képet. Az első alkalommal egy visszafogottabb szolidabb sorozatot készítettünk, a második alkalommal a szelfimúzeumban pedig egy ökörködős, tipikus Ubulos szériát hoztunk össze. Nekem ezzel az volt a célom, hogy megmutassam a nem túl komoly arcomat, és egyesek számára mosolyt csaljak az arcokra.

Ezen kívül pedig tegyük hozzá, hogy manapság pont a közösségi médiának köszönhetően szinte minden ember egy-két kattintás alatt meg tudja osztani, hogy kivel, mikor és merre jár. Tulajdonképpen ez sem számít egoizmusnak.

Amúgy szerintem az igazán egoista ember az, aki magán kívül senki mást nem szeret, gondolkodás nélkül gázol át másokon, reggel a tükörben megállapítja, hogy ő a legszebb ember a világon, sőt akár meg is csókolja magát, de még az is megesik, hogy a saját látványára maszturbál. Éne ezek közül egyiket sem csinálom. Bár van olyan, aki szerint én embereken gázolok át, de ezt is cáfolnám annyival, hogy ezt olyan emberek terjesztik rólam, akik igencsak nehezen viselik el, ha őszinte velük az ember. Sajnos a családomban is előfordulnak ilyen egyedek, de mint tudjuk kinek nem inge, nem veszi gatyára. 😉

Szóval, ha ezek után is egoista vagyok, akkor én ezt a skatulyát bevállalom, hiszen a továbbiakban is szeretnék a komoly dolgok mellett javában szép és jó történésekről értesíteni titeket, és ne feledjétek mindig próbáljátok a dolgok pozitív oldalát nézni. Én is ezt próbálom tenni ebben az alapjáraton sz*r helyzetben. Világ életemben az otthonról való munkavégzést utáltam a legjobban, de most másképp nem megy. De bízom benne, hogy lesz jobb. Ti is bízzatok ebben. A humor, és a szarkazmus pedig még ezekben a vészjósló napokban is nagyon fontos. Legyetek jók, és vigyázzatok magatokra. 😉

Egy gondolat “Ego” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s