De mégis mire büszkék? 

Sziasztok!

Úgy érzem, hogy ma egy kicsit újra belenyúlok a darázsfészekbe, és egy olyan témát fogok boncolgatni, ami több szempontból is kényes sokak számára, de ismét azt kell mondanom, hogy beszélnem kell róla, és muszáj megosztanom a véleményemet veletek. A tegnapi nap folyamán egy elég érdekes beszélgetésben vettem részt, ahol újból előkerült a szó az elfogadásról, és a melegek jelenlegi magyarországi helyzetéről. Egyébként kimondottan élveztem ezt a beszélgetést, mert nem ment át személyeskedésbe, és mindegyikünk próbálta meggyőzni a másikat a saját igazáról úgy, hogy ebből nem lett veszekedés.

Szóval, ami a tegnapi beszélgetésünkből igazán megragadt számomra, hogy az ismerősöm elkezdett beszélni a büszke melegekről, akik tényleg arra büszkék, hogy ők melegek, és számomra itt jött az a pont, amikor csak annyit kérdeztem, hogy: “MI A FASZ??? Büszkének lenni arra, hogy valaki meleg?”

Számomra ez a két dolog igencsak távol áll egymástól. Mármint a büszkeség és a homoszexualitás. Én mindig is úgy gondoltam, hogy az ember arra lehet igazán büszke, amit elért, amibe kemény munkát fektetett és annak megvan az eredménye. A homoszexualitás mindössze csak egy állípot, amit senki nem választ, még akkor sem, ha egyes melegek úgy aposztrofálják magukat, hogy ezt ők döntötték el. Tudjátok ez olyan, mintha büszkék lennénk arra, hogy barna a szemünk, magasak vagyunk, vagy, hogy szőke a hajunk. A melegség az ugyanúgy csak egy állapot.

Most egyesek biztos azt gondolják, hogy rosszindulatból írom ezeket a sorokat, de nem. Fontosnak tartom az elfogadást, és mégfontosabbnak gondolom azt, hogy ne az alapján ítéljenek meg valakit, hogy az a nőket, vagy a férfiakat szereti. Mindenkinek vannak jó és rossz tulajdonságai. A homoszexualitás az nem egy tulajdonság, azon változtatni nem lehet. Sokak szerint fontos az emberek tudomására hozni, ha valaki a saját neméhez vonzódik, de ezzel nagyon nem értek egyet. Ez magánügy, és senkire nem tartozik. Természetesen azt mondom, hogy senki ne szégyellje azt, ha esetleg a saját neméhez vonzódik, de ne is parádézzon vele, és ne ezáltal próbálja meg magára felhívni a figyelmet.

20180515melegkent-az-elet--interju2

Nemtől függetlenül, két ember igaz szerelme az egyik legszebb dolog a világon. Mindenkinek joga van ehhez a boldogsághoz, és ettől senkit nem szabad megfosztani, vagy kirekeszteni. Amúgy a melegek többsége ugyanúgy él, mint mások. Sokukról senki nem gondolná, hogy a saját neméhez vonzódik, s ezzel nincs is semmi baj.

A kommunikáció az, ami nem mindegy, hogy hogyan történik. Az, hogy valaki fel meri vállalni magát melegként, és nem szégyenli ezt, az még nem egyenlő azzal, hogy büszke. Sokak szerint a Budapest Pride felvonulás egy olyan alkalom, amikor nyíltan meg lehet mutatni a lakosságnak, hogy léteznek a melegek, és, hogy ők is olyan emberek, mint mások. Ennek ellenére, én azt mondom, hogy a kevesebb néha több, és a felvonulás inkább árt a meleg közösség számára, mint használna. Elsősorban, amit én nem szeretek, hogy a Pride felvonulás az elfogadásról szól, és más nyugati országban nem csak a melegek jelennek meg, hanem feltűnnek a kissebbségekhez tartozó emberek, a testi-, és szellemifogyatékosok, és leginkább az “átlagemberek” és együtt buliznak. Ezt Budapesten kisajátították maguknak az LGBTQ emberek. Véleményem szerint a lakosság sokkal elfogadóbb tudna lenni, ha nem ennyire direkt kapnák az arcukba ezt az egészet. Tök jó alternatívát ki lehetne erre találni, ahová az érdeklődök simán el tudnának menni. Például a Városligetben szervezni egy ilyen témájú pikniket, ahol vonulás nélkül meg lehetne ismertetni az emberekkel azt, hogy a melegek is ugyanolyan emberek, mint mások.

Senki sem lesz rosszabb ember attól, hogy nem a másik nemhez vonzódik. Nem szabad a melegeket emiatt többféle devianciával illetni. A melegek többsge nem molesztál kisfiúkat, és nem a kékosztriga bárba járnak női ruhában táncolni. A heteroszexuálisak körében is ugyanolyan mértékben megtalálhatók a pedofilok, a szatírok, és az erőszaktevők. Viszont azt is érdemes a melegeknek megfogadni, hogy tök jó, hogyha elfogadják magukat, és ezt fel is vállalják, de ne ezáltal akarjanak kitűnni a tömegből. A büszkeség nem ezt jelenti. Mindenki próbáljon normális életet élni. Nem muszáj egy új munkahelyen egyből azzal kezdeni a bemutatkozást, hogy Iksz Ipszilon vagyok, amúgy meleg. Ez a kutyát nem fogja érdekelni. Egy embert a tettei és a személyisége alapján ítéljünk meg, ne a kinézete, vagy a hovatartozása alapján.

Én továbbra is arra buzdítok mindenkit, hogy ne féljetek magatoktól ne szégyelljétek magatokat, mert attól, hogy másabbak vagytok, mint amit a jelenlegi romlott átrsadalmunk elvár még lehettek jó emberek. Az élet szép, a szerelem pedig egy nagyon jó dolog. Élvezzétek ki, de ne felejtsetek el a realitás talaján maradni. 😉 A magánélet pedig pont azért magánélet, mert nem tartozik másra csak rátok, vagy azokra akiket szerettek, és megosztjátok velük.

Egy gondolat “Büszke melegek” bejegyzéshez

  1. Ezt a “büszkeség” szót én sem értem. Talán félrefordítás lehet. Angol szakosként biztos tudsz segíteni, hogy értsem. Van a “pride” szónak olyan jelentése, ami nem csak büszkeségnek fordítható? Amúgy éppen azért nem értem, amit le is írtál a bejegyzés elején: arra lehet büszke az ember, amit a saját erejéből ért el. De aki meleg, az nem tehet róla, ez csak így alakult, ezt nem kellett elérni, csak van.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s