Büszke melegek

Ekkor:

De mégis mire büszkék? 

Sziasztok!

Úgy érzem, hogy ma egy kicsit újra belenyúlok a darázsfészekbe, és egy olyan témát fogok boncolgatni, ami több szempontból is kényes sokak számára, de ismét azt kell mondanom, hogy beszélnem kell róla, és muszáj megosztanom a véleményemet veletek. A tegnapi nap folyamán egy elég érdekes beszélgetésben vettem részt, ahol újból előkerült a szó az elfogadásról, és a melegek jelenlegi magyarországi helyzetéről. Egyébként kimondottan élveztem ezt a beszélgetést, mert nem ment át személyeskedésbe, és mindegyikünk próbálta meggyőzni a másikat a saját igazáról úgy, hogy ebből nem lett veszekedés.

Szóval, ami a tegnapi beszélgetésünkből igazán megragadt számomra, hogy az ismerősöm elkezdett beszélni a büszke melegekről, akik tényleg arra büszkék, hogy ők melegek, és számomra itt jött az a pont, amikor csak annyit kérdeztem, hogy: “MI A FASZ??? Büszkének lenni arra, hogy valaki meleg?”

Számomra ez a két dolog igencsak távol áll egymástól. Mármint a büszkeség és a homoszexualitás. Én mindig is úgy gondoltam, hogy az ember arra lehet igazán büszke, amit elért, amibe kemény munkát fektetett és annak megvan az eredménye. A homoszexualitás mindössze csak egy állípot, amit senki nem választ, még akkor sem, ha egyes melegek úgy aposztrofálják magukat, hogy ezt ők döntötték el. Tudjátok ez olyan, mintha büszkék lennénk arra, hogy barna a szemünk, magasak vagyunk, vagy, hogy szőke a hajunk. A melegség az ugyanúgy csak egy állapot.

Most egyesek biztos azt gondolják, hogy rosszindulatból írom ezeket a sorokat, de nem. Fontosnak tartom az elfogadást, és mégfontosabbnak gondolom azt, hogy ne az alapján ítéljenek meg valakit, hogy az a nőket, vagy a férfiakat szereti. Mindenkinek vannak jó és rossz tulajdonságai. A homoszexualitás az nem egy tulajdonság, azon változtatni nem lehet. Sokak szerint fontos az emberek tudomására hozni, ha valaki a saját neméhez vonzódik, de ezzel nagyon nem értek egyet. Ez magánügy, és senkire nem tartozik. Természetesen azt mondom, hogy senki ne szégyellje azt, ha esetleg a saját neméhez vonzódik, de ne is parádézzon vele, és ne ezáltal próbálja meg magára felhívni a figyelmet.

20180515melegkent-az-elet--interju2

Nemtől függetlenül, két ember igaz szerelme az egyik legszebb dolog a világon. Mindenkinek joga van ehhez a boldogsághoz, és ettől senkit nem szabad megfosztani, vagy kirekeszteni. Amúgy a melegek többsége ugyanúgy él, mint mások. Sokukról senki nem gondolná, hogy a saját neméhez vonzódik, s ezzel nincs is semmi baj.

A kommunikáció az, ami nem mindegy, hogy hogyan történik. Az, hogy valaki fel meri vállalni magát melegként, és nem szégyenli ezt, az még nem egyenlő azzal, hogy büszke. Sokak szerint a Budapest Pride felvonulás egy olyan alkalom, amikor nyíltan meg lehet mutatni a lakosságnak, hogy léteznek a melegek, és, hogy ők is olyan emberek, mint mások. Ennek ellenére, én azt mondom, hogy a kevesebb néha több, és a felvonulás inkább árt a meleg közösség számára, mint használna. Elsősorban, amit én nem szeretek, hogy a Pride felvonulás az elfogadásról szól, és más nyugati országban nem csak a melegek jelennek meg, hanem feltűnnek a kissebbségekhez tartozó emberek, a testi-, és szellemifogyatékosok, és leginkább az “átlagemberek” és együtt buliznak. Ezt Budapesten kisajátították maguknak az LGBTQ emberek. Véleményem szerint a lakosság sokkal elfogadóbb tudna lenni, ha nem ennyire direkt kapnák az arcukba ezt az egészet. Tök jó alternatívát ki lehetne erre találni, ahová az érdeklődök simán el tudnának menni. Például a Városligetben szervezni egy ilyen témájú pikniket, ahol vonulás nélkül meg lehetne ismertetni az emberekkel azt, hogy a melegek is ugyanolyan emberek, mint mások.

Senki sem lesz rosszabb ember attól, hogy nem a másik nemhez vonzódik. Nem szabad a melegeket emiatt többféle devianciával illetni. A melegek többsge nem molesztál kisfiúkat, és nem a kékosztriga bárba járnak női ruhában táncolni. A heteroszexuálisak körében is ugyanolyan mértékben megtalálhatók a pedofilok, a szatírok, és az erőszaktevők. Viszont azt is érdemes a melegeknek megfogadni, hogy tök jó, hogyha elfogadják magukat, és ezt fel is vállalják, de ne ezáltal akarjanak kitűnni a tömegből. A büszkeség nem ezt jelenti. Mindenki próbáljon normális életet élni. Nem muszáj egy új munkahelyen egyből azzal kezdeni a bemutatkozást, hogy Iksz Ipszilon vagyok, amúgy meleg. Ez a kutyát nem fogja érdekelni. Egy embert a tettei és a személyisége alapján ítéljünk meg, ne a kinézete, vagy a hovatartozása alapján.

Én továbbra is arra buzdítok mindenkit, hogy ne féljetek magatoktól ne szégyelljétek magatokat, mert attól, hogy másabbak vagytok, mint amit a jelenlegi romlott átrsadalmunk elvár még lehettek jó emberek. Az élet szép, a szerelem pedig egy nagyon jó dolog. Élvezzétek ki, de ne felejtsetek el a realitás talaján maradni. 😉 A magánélet pedig pont azért magánélet, mert nem tartozik másra csak rátok, vagy azokra akiket szerettek, és megosztjátok velük.

13 hozzászólás Új írása

  1. MA szerint:

    Ezt a “büszkeség” szót én sem értem. Talán félrefordítás lehet. Angol szakosként biztos tudsz segíteni, hogy értsem. Van a “pride” szónak olyan jelentése, ami nem csak büszkeségnek fordítható? Amúgy éppen azért nem értem, amit le is írtál a bejegyzés elején: arra lehet büszke az ember, amit a saját erejéből ért el. De aki meleg, az nem tehet róla, ez csak így alakult, ezt nem kellett elérni, csak van.

    Kedvelés

  2. VRG PTR szerint:

    Te mikor fogsz elbüszkélkedni? Nem gondolod, hogy nagyon gáz ahogyan megátszod magad a világ előtt közben meg mindenki körberöhög a hátad mögött és szánalmasnak néznek?

    Kedvelés

    1. Arnold88 szerint:

      Bicskanyitogató ennek a fiatalembernek a stílusa. Limitált a tudása, élettapasztalata is.
      A blog témái: fogászaton jártam (mert a magyarok nem járnak fogászatra, fúj büdös szájúak) – sponsored by Andrássy Dental, melegek (pride, glory hole), kövérség, oktatás.

      Az, hogy nincs gyereked (több posztban szóba kerül), az nem egy elért dolog, hanem mert nem lehet gyereked. Felesleges úgy beállítani, hogy kegyes módon te lemondtál a gyereknevelésről, mivel semmilyen téren nem érint a gyerekszülés, nevelés, nővel való kapcsolat. Bizonyára tudod (Ubul!), hogy egy tanárnak pszichológiai, szakmai ismereteket is birtokolnia kell – ennek ellenére te diploma nélkül már tanítottál, amire nagyon büszke vagy. Na ez az igazi Pride, mert végzettség nélkül kerültél egy olyan helyre, ahol pont senkit nem érdekelt, hogy mit csinálsz (egy bukdácsoló, szakiskolai osztály).

      Kedvelés

      1. András Ádám Miller szerint:

        Kedves Arnold88!

        Nem tudom, hogy te ki a bánatnak képzeled magad, hogy egyáltalán ilyen stílusú kommentet megengedj magadnak. Elolvastál 2-3 olyan cikket, amiben magadra ismertél és fáj az igazság? Mindig az kiabál, akinek a háza ég. Az meg nem mindegy neked, hogy miről ír? Csinálj magadnak te is egy blogot, aztán te is írhatsz olyan témákról, ami téged érdekel, addig meg ell lehet húzni innen a búspicsába aranyom!

        Kedvelik 1 személy

      2. ELTE Student szerint:

        Kedves Arnold88! Ezek szerint akkor az egész ELTE-BTK ilyen, mivel a legtöbben a diploma megszerzése előtt, akár elsőéves hallgatóként is elkezdünk tanítani aáltalános és középiskolákban. Azért, mert te egy agyoniskolázott valaki vagy még nem kell lenézni a szakiskolai diákokat, mert nem mindegyik bukdácsol. Persze előfordul, de a legtöbbre nem jellemző. A tanáraikat meg pláne nem ér lenézni, mert aki szívvel-lélekkel végzi a munkáját, annak sokkal több energiát kell belefektetni, mint egy elit gimnáziumban dolgozó kollégának. Ha ennyire profinak képzeled magad, akkor próbáld ki magad egész nyugodtan a tanári pályán. Nem tudom meddig bírnád.

        Kedvelik 1 személy

        1. Arnold88 szerint:

          Az állásokat a kozigallas.gov.hu oldalon szokták meghirdetni, melynek feltétele a tanári szakos diploma.
          Én nem vagyok tanár, így nem tanítok. Az, hogy egyeseket beszerveznek ált. iskolákba végzettség nélkül, nem az én dolgom. Sajnálatos, hogy már mindenkit be kell szervezni, mert nincs elég szakképzett pedagógus.

          Kedvelés

          1. Ubul szerint:

            Drága Arnold88! Ha nem tudsz valamit, akkor ne koptasd a klaviatúrát. amit te említettél az a főállású pedagógusokra vonazkozik. A mi helyzetünk teljesen más. Mi megbízási szerződéssel, óraadótanárként veszünk rész a köznevelésben tanárszakos hallgatókként.

            Kedvelik 1 személy

            1. Arnold88 szerint:

              Drága Ubika!
              Van egy-két másik kommentelő (ellenőrizd IP-alapján), akik szerint nagyo fennhordod az orrod. És ez így is van. Szerinted nem tudom, mi az az óraadó tanár?
              Sajnos nem tudom olyan leereszkedően írni, hogy mindenki megértse, de megpróbálom. Értelmezd az alábbi fogalmakat, és társítsd össze őket egymással:
              5éves osztatlan képzés, óraadó oktató, egyszakos tanár, kétszakos tanár, vendégoktató, szakmai képzés, hivatás.
              Leírhatnék még párat, de szerintem érted, mire akartam utalni. Senki nem mondta, hogy az ELTE-sek 0 perc tapasztalattal, oktatással kapnak egy 5-6 évnyi tanulást jelentő diplomát.

              Kedvelés

              1. Ubul szerint:

                Arnoldka! Hidd el látom mindenki IP címét és van 3-4 olyan hozzászóló, akik különböző nevekkel kommentelnek. Szerintem nem tudod mi az az óraadó tanár és azt sem tudod, hogy az általános iskolai tanári képzés 4+1, a középiskolai pedig 5+1 év. Ha annyira járatos lennél, akkor tudhatnád azt is, hogy 2013 óta nincs egyszakos tanári képzés, kivéve az egyéves pedagógiai képzést, akiknek olyanoknak tartanak fent, amelyik tárgyból MA diplomát szereztek. A hivatástudatról meg nem veled fogok beszélni, mert ahogyan említetted nem pedagógus vagy. Mindenesetre annyit a bukdácsoló szakiskolai tanítványaimról, hogy többen szeretnének elkezdeni szakma utáni érettségit, és mindegyik azt kérdezte, hogy én leszek-e a tanáruk. 😉

                Kedvelik 1 személy

                1. Arnold88 szerint:

                  Sajnálom, ha azt hiszed, hogy a helyesen író kommentelőid hülyék.
                  Képzelem, akkor mit gondolhatsz egy aluliskolázott egyénről. 😦

                  Kedvelés

                  1. Ubul szerint:

                    Nem tudom, hogy most mire gondolsz ezzel, de hidd el, hogy OT_s hallgatóként nagyon is tisztában vagyok mindennel, akármennyire is okosnak gondolod magad. 😉 Jah, amúgy nem is tudom, hogy ki általánosította a szakiskolával a bukdácsoló diákokat, na ennyit a lenézésről édes kicsi borjam. 😉

                    Kedvelés

              2. ELTE Student szerint:

                Arnold88! Közöd nincs a dologhoz! Mi azért tanítunk az egyetem mellett, hogy élesben is lássuk azt, hogy mi az ami az iskolákban folyik. Az egyetemi képzés 90%-a a lexikális tudásról szól. Aki az egyetemi évei alatt nem lát egy általános, vagy középiskolát az nem fog tudni hatásosan elhelyezkedni a pályán. Nem az a jó tanár, aki keménykedik az órákon aztén a háta mögött kiröhögik mind a diákjai, mind a kollégái. Elárulom neked, hogy Ubul az egyik szaktársam, aki az egyik legalkalmasabb hallgató erre a pályára, és a PPK-s óráinkon messze az ő látásmódja az egyik legjobb. Kár lenne pedagógia kvalitásait bírálnod úgy, hogy pedagógus sem vagy, és nem is ismered őt személyesen.

                Kedvelés

      3. Tné F. Edina szerint:

        Kedves Arnold88!

        Ha Ubul stílusa bicskanyitogató, akkor az öné milyen? Szerintem ezekkel a fajta megnyilváulásaival jól tükrözi a többi olvasó felé, hogy a nem tetszését bárdolatlan, és primitív módon enyhe rosszindulattal megfűszerezve fejezi ki. Érződik, hogy Ön azt szeretné, ha Ubul rossz színben tűnne fel mások előtt.

        Tudja én is pedagógus vagyok, és nem 5-10 éve vagyok a pályán, hanem 27 éve. Történelmet és magyart tanítok egy vegyesoktatású középiskolában (szakgimnázium, és szakközépiskola is egyben) és sokszor a szakközépiskolai tanulók sokkal jobban produkálnak, mint azok az osztályok, akik érettségire készülnek.

        Ubul blogját is az oktatásról szóló beszámolói alapján találtam meg és nagyon sok mindenben jó meglátásai vannak. Túl nagy az a lexikális tudás, amit elvárunk, emellett szinte semmit nem beszélünk a gyakorlati részéről az életnek. Higgye el nagyon nehéz egy olyan osztályban tanuli is és tanítani is, ahol masszívan 30 fő feletti az osztálylétszám.

        Ha nem tetszik Önnek valami, akkor nincs semmi gond, de a véleményét kulturált módon is megoszthatná, nem kell itt mindenkit elküldeni melegebb éghajlatra. Attól még Ön nem lesz nagyobb ember, mert itt bátran hangoztatja a véleményét lekezelő stílusban.

        Kedvelés

Hozzászólás