…mintha nem a régi volnál! 

Sziasztok!

Nagyon remélem még nem feledkeztetek meg rólam. Hiszen, ha néha hosszabb időre eltűnök még nem feltétlen jelent végleges búcsút. Mint ahogyan most sem tűntem el végleg, mindössze jó szokásomhoz híven kicsit túltoltam a munkát, és mellette még vizsgaidőszak is van az egyetemen is. Bár nagy nehezen, de az utóbbival már végeztem. A távoktatásról és a távvizsgázásról a hétvégén fogok majd írni kicsit bűvebben az ELTE Krónikák című rovatom legújabb epizódjában.

Shocked students preparing for exams at home

Most viszont tényleg csak azt tudom mondani, hogy május végére elfáradtam. Az elmúlt két és fél hónap mind egyetem, mind munka, mind magánélet szempontjából kimondottan megterhelő volt. Ennek ellenére nem akarok panaszkodni, mert az első 2-3 hét volt nagyon rossz, de utána már megszokottá vált az otthonlét és az otthoni munkavégzés. Most pedig már ott tartok, hogy a kezdeti kellemetlen érzést, egy kellemes fáradtságnak érzem.

Azt hiszem sok szempontból hasznosan töltöttem a kényszeres otthonlétet. Több diákomat is Skype-on keresztül készítettem fel nyelvvizsgára és érettségire úgy, hogy korábban soha nem csináltunk ilyet, mellette pedig újra elkezdtem tevékenykedni az 5 Perc Angolnál, amit most kimondottan élvezek, hiszen most olyan munkakörrel foglalkozom ott, ami egy kicsit eltér a mindennapoktól és ezáltal változatosabbak lettek a mindennapjaim. Mindig is szerettem, ha pörög az életem, és többmindennel is foglalkozhatom egy időben. Amióta belekóstoltam a munka világának mókuskerekébe, azóta igencsak ritkán mondhattam, hogy unatkozom. Mindig volt valami, ami lefoglalta a szabadidőmet. Hol a finn testvériskolánkból fogadtunk vendégeket, hol közbejött egy-egy esküvő, vagy portfóliófotózás, ezenkívül pedig négy éven keresztül a magyar köznevelés része is lehettem óraadó tanárként.

Sokszor azon kapom magam, hogy akkor érzem jól magam, ha fáradt vagyok, és meg van a tudat, hogy nem haszontalanul töltöttem el a napomat. Sőt sok alkalommal azt veszem észre, hogy a munkámnak élek, és már csak azt keresem, hogy mikor foglalhatom le magam egy kis extra munkával. Jelen helyzetben ez a lelkecskémre jó hatással volt, viszont ennek megvan az a hátulütője, hogy a barátaimmal kevesebbet tudok találkozni. Már többen is megjegyezték, hogy elhanyagolom őket. De ha munka van, hát akkor munka van.

A karanténosdi alatt olyan dolgokra nem volt lehetőségem, amik korábban szerves részét képezték az életemnek. Több, mint egy hónapig nem tudtam eljárni konditerembe edzeni, nem voltak nyitva a kávézók, ahová rendszeresen szoktam járni, és az éttermek nyitvatartása is szünetelt, így arra sem volt lehetőség, hogy a barátaimmal egy finom vacsorát elfogyasszak egy kellemes helyen. A legnagyobb érvégés viszont az volt, hogy nem tudtam elmenni fodrászhóz hónapokon keresztül.

Február fégén terveztem, hogy kérek időpontot kedvenc fodrászomhoz, Karolhoz, aki egyben egy nagyon jó barátom, és szerintem azt is kijelenthetem, hogy egymás pszichológusai vagyunk. Az egyetem második féléve akkoriban indult be, és egy kicsit bizonytalan volt még a szabadidőm, hogy el tudjak menni Egerbe. Már-már ott tartottam, hogy kérek időpontot, mire a kormány bejelentette a vészhelyzetet, és a fodrászatok szépen lassan elkezdtek bezárni. Akkor már ott tartottam, hogy  hónapja nem nyúltak a hajamhoz. Már hosszú volt, és nagyon csúnyán látszódtak az ősz hajszálaim, ami az idő múlásával csak egyre több lesz. Apukám szokta azt mondani, hogy ez legalább nem fáj, de úgy érzem, hogy 28 évesen még fiatal vagyok ahhoz, hogy büszkén viseljem az ősz halántékom.

A három hónap egészen 5 és fél hónapra nőtt az idő múlásával. Már fájt tükörbenézni, és annyira igénytelennek láttam magam, hogy majdnem nekiestem a nullás géppel. Viszont szerdán bekövetkezett a megváltás. Eljutottam Karolhoz Egerbe, aki egyből lenyomott a fodrászi székbe, és kijelentette, hogy itt az ideje, hogy megszabaduljak a parókától. El sem tudnátok képzelni, hogy egy alapos frizura igazítás mennyit jelent. Szó szerint jobb lett a közérzetem már csak attól, hogy normális frizurát kaptam. Szó szerint azt érzem, hogy három évet fiatalodtam ezáltal.

101469679_10214398229430196_3936287846897287168_o

Először a vidéki, majd a fővárosi kijárási korlátozások feloldásával kezdem úgy érezni, hogy valamit lassacskán visszakapok a régi pörgős életvitelemből. Persze még most is odafigyelek mindenre. Viselem a maszkot (nem magam miatt), folyamatosan kezetmosok, kerülöm a nagyobb tömegeket, de már ha elmegyek sétálni, akkor nem érzem azt, hogy a tilosban járok, és nincs meg az érzés, hogy bármikor hazaküldhet a rendőrség csak azért, mert egy egészségügyi sétára volt szükségem.

A vírus sajnos a kultúrális életemre is hatással volt, mert pont tegnap lett volna Lara Fabian koncertje az Arénában, amit végül nem tartottak meg. A szervező azt igéri, hogy más időpontban meg lesz tartva, de van egy olyan erős selytésem, hogy erre majd csak 2021-ben kerül sor. Tavaly ilyenkor már minimum 10 színházi előadás és három koncert volt a hátam mögött. Idén mindössze csak egyszer jutottam el színházba, és egyszer koncertre.

Mindenesetre nyárra két nagy tervem van. Mindkettő nagyon fontos. Az első és legeslegfontosabb, hogy tudjam folytatni a fogászati kezeléseimet az Andrássy Dentál Fogászati és Szájsebészeti Központban. A másik nagy tervem pedig, hogy így vén fejjel leteszem a jogsit.

2014 Nissan Qashqai Acenta New Generation Beige Metallic 1.6L ...

Tavalyelőtt még arról cikkeztem, hogy mennyire jól megvagyok jogosítvány nélkül, hiszen nincs rá szükségem, mert a fővárosi tömegközlekedés nagyon jólszervezett, de be kellett látnom, hogy sok olyan dolog van, amihez nem árt, ha az ember autóba ül. Ha, csak abba belegondolok, hogy egy nagyobb auchanos bevásárlást mennyire nehéz hazacipelni Óbudáról a VII. kerületbe. Emiatt egy hosszabb időre visszakényszerülök Komáromba, mert ott fele annyiba kerül a jogosítvány megszerzése, mint a fővárosban.

Bízom benne, hogy az új tanév kezdésére büszkén ülhetek autóba, és nyitott szájjal mosolyoghatok a rendősökre az ‘új’ fogaimmal. 😀 Persze ezek mindössze tervek, hogy hogyan fognak alakulni még jómagam sem tudom. Majd még kiderül. 😀 Mindenesetre most csak azt tudom mondani, hogy egy kellemes fáradtság ölel körül, amit majd alkalom adtán szeretnék kipihenni egy pár napos kirándulás keretein belül egy kellemes szállodában.

Most pedig zárom a soraimat, hiszen szokásomhoz híven ezt a bejegyzésemet is a vonatról írom, úton hazafelé, most viszont a Keleti pályaudvar következik és hamarosan leszállás.

Ha van kedvetek a cikk alatt osszátok meg, hogy ti hogyan éltétek meg ezt a kijárási korlátozósdit. 😉

2 gondolat “Fáradtnak tűnsz…” bejegyzéshez

  1. Végre megjelent itt a szövegdoboz, eddig ennél a bejegyzésnél valahogy nem töltődött be.

    Én ezt a vírushelyzetet azért élem meg nehezen, mert ez a járvány egy felfújt probléma, influenzában sokkal többen megbetegszenek és meghalnak minden évben, mégsincs belőle ekkora felhajtás, és nem tartom indokoltnak a lakosság korlátozását, főleg nem ilyen mértékben. A helyes sorrend elsőként az egészségügy felkészítése a járványra, és csak ez után végső esetben, fokozatosan korlátozni a lakosságot, és nem rögtön olyan drasztikus intézkedésekkel, mint pl. rendezvények betiltása, iskolák bezárása, stb. Nem szívesen tartok be olyan korlátozásokat, amelyekkel nem értek egyet, ez volt a legnehezebb.

    Szerintem azért vitték ennyire túlzásba az intézkedéseket, mert ez csak egy ürügy volt a kormánynak arra, hogy növelhesse a hatalmát, és ezért veszti el a ez a kormány a 2022-es választást, ha lesz.

    Kedvelés

  2. Nem értem mitől vagy fáradt. Más is dolgozik, mégsem panaszkodik. Te semennyivel nem vagy különlegesebb másoknál. Ilyen szar az élet, hogy dolgozni kell azért, hogy megélj. Gáz vagy, ha szerinted nem így megy az élet.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s