…röpke lepke száll virágra, zümmög száz bogár. 

Sziasztok!

Itt van a nyár, itt van újra és tulajdonképpen úgy csöppentünk bele, hogy nem is éltük meg igazán a tavaszt. Bár évek óta a tavasz mindig egy szép keddi napra esik, annyira rövid, de ennek ellenére én szeretem kihasználni, hogy szépen lassan egyre kevesebb ruhában mehetek ki az utcára, és megcsodálhatom a Gellérthegyen a fák tavaszi virágzását.

Ennek a csodálatos koronavírusnak köszönhetően közel három hónapig a lakásunkból élvezhettük a tavaszt. Bár ki el lehetett menni sétálni, de nagyobb csoportos kirándulásokat nem lehetett szervezni, nem voltak se szabadtéri programok, se színház, mozi, miegymás. A járványügyi intézkedések miatt a május végére tervezett Lara Fabian koncert is le lett mondva, illetve új időpontot keresnek neki, ami valószínűleg 2021-re fog átcsúszni, ezen kívül pedig még eredetileg május végére terveztem egy kis külföldi kiruccanást, ami szintén fuccsba ment emiatt.

Tulajdonképpen nekem a tavasz az javarészt a munkáról szólt, hiszen a bezártságot csak úgy tudtam elviselni, ha lefoglalom magam valamivel, ami az én esetemben a munkaterápia volt. Ez nagyban meghatározta a nyári terveimet is.

IMG_6874

Alapjáraton nem vagyok az a nagy nyaralós típus. Nekem a tengerpart sem azzal egyenlő, hogy órákig áztatom magam a tenger vizében, majd a homokra kifeküdve süttetem magam a napon. Leginkább csak a fotózás miatt szeretem ezeket a helyeket, na meg a látvány miatt, mert bármennyire is utálom a vizet egy tengerpartot még szépnek tartok.

Szóval most ott tartok, hogy június második felében járunk, és még mindig semmi ötletem nincs, hogy hol pihenjem ki az egész éves fáradtságot. Nálunk a nyelviskolában nincsen nyári szünet, folyamatosan megy az oktatás, ami egyrészt jó, mert nem kell hosszabb ideig munka nélkül maradnom, és nem fog megölni az unalom. Viszont minden nyáron el szoktam vonulni egy-egy hét szabadságra, amikor kicsit kimozdulok a jól megszokott komfortzónámból.

IMG_3589

Tavaly Írországban, illetve Észak-Írországban jártam, ahol meglátogattam az Óriások Ösvénét, és Dublin belvárosában készítehettem fotókat. Ezen kívül pedig életem egyik legnagyobb vágya teljesült azáltal, hogy meglátogathattam a Trinity Collage könyvtárát. 2018-ban félig-meddig ismerős terepre tévedtem, mert Finnországba látogattam el, csak ebben az évben nem gyerekekkel és tanárokkal, hanem a szüleimmel. Egy egész hetet töltöttünk a skandináv államban. Részt vettünk a Pori Jazz fesztiválon, meglátogattuk a Muuminok hazáját, Naantalit és a fővárosban is eltöltöttünk egy napot, ahol összebarátkoztam egy helyi kis szaxofonbandával.

Az idei nyárra nincs még semmi ötletem, sőt nagyon valószínű, hogy idén nem lesz utazás még belföldön sem. Viszont mindenféleképpen szeretnék egy hetet, amit pihenéssel töltök, még akkor is, ha ezt itthon kell megtennem. 🙂

Nektek milyen terveitek vannak a nyárra?

3 gondolat “Nyár van, nyár…” bejegyzéshez

  1. Kissé ellentmondásos a “az otthon belehalok az unalomba, dolgoznom kell” és a “nyáron nem valószínű, hogy akár belföldön is utazzam, de otthon maradok pihenni” 😀 😀 😀

    De nyilván csak kötözködöm, és vélhetően felfogod találni magad 😀

    Szép nyarat! 😀

    Kedvelik 1 személy

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s