Rosszabbak, mint a kullancsok, de tényleg! 

Sziasztok!

Biztos vagyok benne, hogy mindenki életében megjelent már egy olyan személy, akiről eleinte nem is gondolta volna, hogy valójában mennyi energiát tud elszívni. Ezek az emberek túlságosan is próbálnak az életünkbe benyomulni, sokszor már-már erőszakos eszközökhöz is folyamodnak, csak, hogy ők lehessenek egy-egy pillanat erejéig a középpontban. Sokszor azt veszem észre, hogy ezek az egyedek a legtöbbször ezt tök természetesen kezelik, mintha minden ember a másikon lógna non-stop.

Az elmúlt 8-10 évben a korábbi önmagamhoz képest nagyon sokat változtam, elkezdtem nyitni a világ felé, és a magába forduló kisfiúból egy kimondottan extrovertált tipus lettem, aki könnyen megtalálja a közös hangot másokkal. Ezt korábban egy marha nagy előnynek éreztem, hiszen szinte minden korosztállyal könnyen megtaláltam a közös témát. Sajnos ennek mostanában kezdemm érezni a hátulütőjét, azáltal, hogy egyesek úgy gondolják, hogy én egy 0-24-ben elérhető lelkisegélyszolgálat vagyok, de mindenesetre egy olyan ember, akit le kell cseszni, ha hajnali 2-kor nem ír vissza a messengeren.

Számomra ezek az emberek az igazi energiavámpírok. Az életet akkor is próbálom pozitívan szemlélni, ha éppen csupa szar körülöttem minden, hiszen nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Egy valami van, amit nagyon nehezen viselek el az életemben, azok a full negatív, örökké csak siránkozni tudó emberek, akik másoktól várják a csodát, de arra nem képesek rájönni, hogy maguknak kell változtatni a felfogásukon, sőt akadnak olyanok is, akik öngyilkossággal fenyegetőznek. Na az aztán tényleg le tud húzni az életről.

Ne értsetek félre, nem vagyok az a típus, aki szarban hagyja a másikat, hogyha az bajban van, de elérkezik egy idő után az a pillanat, amikor azt érzem, hogy a másik csak tényleg azért panaszkodik, mert jobb elfoglaltsága nincs és valójában esze ágában nincs változtatni a kis megszokott megkeseredett életén. Én viszont nem szeretrnék mások miatt ugyanott kikötni, amiből már egyszer kikecmeregtem hosszú éveken keresztül.

Jelenleg két ilyen ember is van az életemben. Az egyik szó szerint elvárta, hogy minden pillanatban válaszoljak neki, akár hajnalok hajnalán is. Ő képtelen volt felfogni, hogy az életem nagy része offline történik, és nincs időm naphosszat a Facebookon és a Messengeren lógni. A másik személy pedig pont ma hagyott egy nagyon szép hosszú üzenetet, amiben Petőfi, Faludy és Márai munkásságához próbálta hasonlítani a weboldalam tökéletlenségét. Talán ez még imponáló is lehetne számomra, de a fentebb említett emberek más műfajban képviselték magukat, mint én. Ezt az illetőt is azért kezdtem el mellőzni az életemből, mert szinte mindig csak panaszkodni tudott és számomra ez már kicsit sok volt. Szándékosan nem kerestem, de amikor írt akkor válaszoltam, kivéve most. Mivel alapból is már egy számonkéréssel keresett meg és azt még a saját rokonaimtól sem viselem el.

Mindenesetre számomra kimondottan vicces volt a helyzet, hogy korábban mindig azt mondta, hogy mennyire felnéz rám, most meg egyből megtudtam, hogy egy karrierista alkoholista vagyok. Ugye milyen jó olyan dolgot megtudni mástól, amiről te magad sem tudsz? Jó a munkamániát tudom, de az alkoholizmustól azért messze vagyok.

Szerintem a toleranciám és a türelmem igencsak magas határokat ismer. Igencsak fel kell bosszantani ahhoz, hogy valakit kizárjak az életemből. Az ilyen faszkodásokkal viszont könnyű ezt a határt elérni. Egyes embereknek érdemes elgondolkodni azon, hogy miért lehetséges, hogy még mindig többen vannak azok, akikkel jól kijövök, mint akikkel könnyen összeveszek. Energiavámpír mentes övezetet szeretnék tudni magam körül és olyan emberek társaságát keresni, akik nem csak akkor keresik a társaságom, amikor szarban vannak és csak a segítségem kell. Mindig szívesen segítek, de nem szeretném mindenki problémáját én megoldani. 😉

2 gondolat “Az energiavámpírok” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s