Nem az én világom, de nagyon nem!

Sziasztok!

Túl vagyunk az egyetemen az első héten az őszi szemeszterből. Akik még tehetik ebben az időszakban kihasználják a jó időt, próbálnak még pihenni kicsit, vagy elmennek egy jót bulizni közkedvelt és frekventált szórakozóhelyekre. Most egy kicsit mesélek nektek arról, hogy én hogyan állok ezekhez a party-khoz, még akkor is, ha ez senkit nem érdekel. 😀

Már középiskolásként is sok osztálytársamnak az élete arról szólt, hogy hétvégente elmenjenek a diszkóba, mert az akkor annyira menő volt. Komáromban akkor még létezett a Mango Jam Café, ahol a vendégek átlagéletkora 14-16 év volt. A helyi lakosok ezért is hívták tinidiszkónak. Emlékszem, hogy egyszer, a 8 évvel idősebb unokatestvérem elment oda a barátaival és elmesélte, hogy konkrétan öregnek érezte magát annyira sok volt a fiatal.

Nekem is mindig mondták az osztálytársak, hogy mennyire jók ezek a bulik, mert jókat lehet táncolni és nagyon trendinek gondolták az alkoholfogyasztást, meg persze a cigarettázást. Akkor, ha valaki nem járt minden péntek este a diszkóba az nem számított menőnek. Ugye ment ez a klikkesedés, és akkor létezett a bulis klikk és veük próbált mindenki jóban lenni.

Én már akkoriban is úgy voltam vele, hogy nem szerettem ezt a csordaszellemet és nem álltam be a tornasorba a többiek közé. Bármikor, amikor hívtak, hogy menjek buliba én sosem mentem, mert azt éreztem, hogy az nem az én közegem. Biztos megint sznobnak fogok tűnni, de jobban szerettem már akkor is a nyugalmasabb dolgokat. Kimondottan szerettem színházba járni Budapestre. Pláne nekem hatalmas élmény volt mindig, amikor kiszabadulhattam egy kicsit a komáromi kisvárosi nyomásból.

A bulikázást a későbbiekben sem szerettem meg. Ahogyan idősebb lettem egyre inkább kezdtem el azt érezni, hogy tulajdonképpen semmit nem veszítettem azzal, hogy tiniként nem csaptam szét magam minden hétvégén. Persze ez nem azt jelenti, hogy mintagyerek voltam, mert zsenge korom ellenére bizony fogyasztottam alkoholt, sőt még dohányoztam is, csak én nem csináltam belőle marketingfogást. 12 éves korom óta borozok, és imádom a száraz fehér borokat. Dohányozni pedig 16 évesen kezdtem, azóta már csak társasági dohányos vagyok.

Már 10 éve annak, hogy egy hatalmas változás indult el az életemben, aminek a legnagyobb részét a személyiségfejlődésem teszi ki. Egy borzasztóan zárkózott, és mindenkinek megfelelni akaró gyerek voltam, ami mára megváltozott és próbálom úgy élni az életemet, hogy mindent megtapasztaljak, és ne csak úgy rámondjam valamire, hogy nem jó. A bulikkal is ugye úgy voltam, hogy én azt eldöntöttem annak idején, hogy biztos úgy sem érezném jól magam, emiatt nem is próbáltam ki.

Körülbelül egy hónapja, azon a napon, amikor hazajöttem a rövidke kis egri kiruccanásomról a barátaim rávettek, hogy menjek el velük bulizni a Budapest Parkba, és úgy voltam vele, hogy egyszer már megnézem magamnak, hogy hogyan is néz ki valójában egy ilyen buli. Idáig a legnagyobb buli nekem az volt, hogy leültünk egy palack bor mellé és kellemesen elbeszélgettünk. Így vénülő, 28 éves fejemmel beadtam nekik a derekam, és elmentem velük.

Hogy is mondjam? Türelmes és toleráns embernek tartom magam, de enyhén szólva nekem ez a műfaj kiborító. Rengeteg ember, tömeg, tolongás, hangos zene, méregdrága, de silány italok. Szóval ez egy megerősítés volt számomra, hogy nekem ezeket a bulikázásokat nem szabad erőltetni. Határozottan nem élveztem és nem éreztem jól magam. Emiatt a továbbiakban is maximum házi összejöveteleken fogok csak részt venni, de tömegbe többé nem megyek. Számomra a szórakozás mást jelent. Már most alig várom, hogy eljöjjön az az időszak, hogy normálisan üzemeljenek a színházak és láthassak egy szuper színdarabot. 🙂

Egy gondolat “Party arc?” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s