Újra rendhagyó félévet kezdünk.

Sziasztok!

Újra eljött az ideje, hogy egy pár gondolatot megosszak veletek az egyetemi létemmel kapcsolatban is. Az utóbbi időben nem nagyon éreztem késztetést arra, hogy sok időt töltsek blogolással, de most úgy érzem, hogy megint jó egy kicsit kiírni a gondolataimat számotokra.

A héten elkezdődött a 2020/21/2 szemeszter, ami nem meglepő módon a hatályban levő korlátozások miatt távoktatásban kezdődött meg. Ez számomra továbbra is egy nagyon elszomorító tény, mert én az az ember vagyok, hogy szeretek bejárni az egyetemre. Annak van egy olyan jó hangulata, hogy a szemináriumokon összeülünk és minden félévben új és új embereket ismerünk meg. Most maximum csak a számítógép kijelzőjén látjuk egymást, ha mindenki bekapcsolja a kameráját. Az idei félévben több ismerős arcot is véltem felfedezni a csoportokban, így nem aggódom, hogy ne segítenénk egymást ebben a félévben is.

Amúgy maga ez a távoktatás egy borzasztóan összetett dolog, vagyis én annak érzem. A héten az első órákon az oktatóink kérdezgettek minket, hogy hogyan érezzük magunkat ebben a helyzetben és mit gondolunk arról, hogy nem kell bejárni. Itt a vélemények nagyon megoszlottak. Akik Budapesten és az agglomerációban élnek, azok nagy része sajnálja, hogy nem kell bejárni, a más városokban élő hallgatók nagy százalékban viszont örülnek ennek a lehetőségnek, amit meg is értek. Sokan nem jutottak be kollégiumokba, hanem albérletben laktak és onnan költöztek haza. Az ő számukra sokkal nehezebb lenne megoldani egy esetleges szemeszterközbeni újranyitást.

Képtalálatok a következőre: elte btk

Én szintén vagyes érzelmekkel tekintek erre az egész távoktatásdira. Mint fentebb említettem kimondottan hiányzik, hogy bejárjak. Leginkább a kiscsoportos szemináriumok hiányoznak, ahol sokkal könnyebben meg lehetett ismerni a szektársakat. Viszont az, hogy az előadások aszinkronban folynak, így nem kell az adott órarendi időpontban résztvenni rajta, hanem akkor nézem meg, amikor szeretném és annyiszor amikor szeretném egy borzasztóó nagy előnyt jelent. Sok esetben az online platformokon zajló vizsga is egy sokkal könnyebb helyzetet teremt.

Az előző félévben szerencsére megadatott nekem, hogy legalább egy kis ideig az egyetem falai között lehessek, ez a félév szerintem már biztos, hogy online lesz. Amúgy az előző félév számomra nagyon jó volt. Talán az egyik legsikeresebb félévem volt, annak ellenére, hogy novemberben és decemberben nem győztem éjszakákba nyúlóan készíteni a beadandókat és a referátumokat.

A mostani szemeszter kezdete is nagyon pozitív volt számomra. Szerencsére mindössze egy kurzus volt ahonnan kicsúsztam, azon kívül az összes olyan órára be tudtam jutni, ahová szerettem volna és olyan oktatókhoz, akikhez nagyon szerettem volna menni. Egyelőre úgy gondolom, hogy teljesen korrekt felvilágosítást kaptunk mindenhol, hogy mik a követelmények és mikre kapunk értékelést. Ebben a félévben pedig elhatároztam, hogy korábbi rossz szokásommal ellentétben már most elkezdem azokat a beadandó dolgokat elkészíteni, amik áprilisra kellenek, hogy ne torlódjon fel egyszerre minden és legyen időm aludni is. 🙂

Szerencsére még így a negyedik szemeszteremben is teljesen motiváltnak érzem magam és továbbra is vallom, hogy jó választás volt az ELTE és az egy legjobb dolog volt az életemben az egyetemváltás. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s