Nem állok be a tornasorba…

Sziasztok!

A politika sajnos, vagy nem sajnos, de mindennapjaink szerves részévé vált. Nincs olyan nap, hogy valamelyik sajtóorgánum ne arról cikkezne, hogy a kormánypárt így, az ellenzék úgy, a kívülállók meg amúgy. Lépten nyomon az utcákon velünk szembe jönnek azok a bizonyos kék plakátok, amik felhívják a figyelmünket, hogy a homoszexualitás bűn, Gyurcsány maga az ördög és, hogy töltsük ki azt a nyamvadék nemzetközi konzultációt, ha már sok-sok milliárdok költöttek rá odafenn. Természetesen mindez nem másért van, mert ha minden a megszokott szerint halad, akkor jövőre, vagyis 2022 áprilisában újra országgyűlési választások lesznek.

Elérkezünk szépen lassan ahhoz az időszakhoz, ha csak nem már talán elérkeztünk oda, hogy az emberek elkezdik győzködni egymást, hogy szerintük melyik bohócra, akarom mondani politikusra kell voksolni ahhoz, hogy könnyebb legyen a lopás, vagyis akarom mondani, az élet. Aztán ilyenkor szoktak felszínre jönni a politikai ellentétek, amiket az emberek 90%-a nagyon rosszul tud kezelni. Jönnek a családon belüli viszályok, a kollegiális ellenségeskedések és természetesen az utcán egymásnak eső agresszív alkoholisták, akarom mondani aktivisták, de persze a különbözőfajta Facebook kommentelő kanapéhuszárokról se feledkezzünk meg.

Korábbi választások alkalmával én sem rejtettem véka alá, hogy melyik oldalt támogattam és nyíltan megosztottam a nézeteimet. Ez részben a mai napig megmaradt. Ha valamiről van véleményem, akkor azt nyíltan közlöm és el merem mondani, ha valaki hülyeséget beszél, viszont politikai kampányolásba már nem kezdek bele, mint annak idején és nem azért, mert nem mernék, hanem mert azt érzem, hogy nincs kiért.

Szeretnék kimaradni mindenfajta kampány mizériából, nem akarok senkit sem meggyőzni, hogy kire szavazzon és fordítva is ezt várom el, hogy mindenki tartsa tiszteletben ezt a döntésemet. Ha abban nem is vagyok biztos, hogy kire, de abban 100% biztos vagyok, hogy kire nem fogok szavazni. Ez sem titok, el merem mondani, hogy így közel 12 év után már egy kissé a tököm tele van a Fidesszel, élén Orbán Viktorral. Valakinek biztos, hogy jó ez a rendszer, de nekem nem és nem is vagyok megelégedve velük. Valahogyan az nem tetszik, hogy itt már nem alkotmány van, hanem alaptörvény, központosítanak újra mindent és ami a legjobban nem tetszik, hogy olyan emberek foglalhatnak helyet az országgyűlésben (és nem csak a Fidesz soraira gondolok), akik az előző rendszerben is politikai funkciót töltöttek be.

Ezt a véleményemet mindig is vállalni fogom, de senkivel nem fogok leállni vitatkozni. Eldöntöttem pár éve már, hogy mindenkinek tiszteletben tartom a döntését, akkor is, ha az nem egyezik az enyémmel. Van olyan kedves egyetemi szaktársam, aki Fidesz szinekben utazik, de attól függetlenül egy végtelenül jófej és kedves ember és ez számomra többet jelent, mint, hogy hová húzza az ikszet. Ő is maximálisan tisztában van az én nézeteimmel és nem próbál “megtéríteni”.

Sajnos manapság az oszd meg és uralkodj elv érvényesül az országunkban. Ne hagyjátok, hogy holmi politikai ellentétek ugrasszanak össze titeket családtagokkal, barátokkal, kollégákkal. A politikánál vannak sokkal fontosabb dolgok is az életben. Én inkább azokra koncentrálok.

2 gondolat “Semmi politika!” bejegyzéshez

 1. Nekem sem a kedvencem a politika, és nekem is van fideszes ismerősöm, akivel a politikán kívüli témákban értjük egymást, de én sem vagyok fideszes, és szerintem sincs alkalmas párt az ország vezetésére (leginkább az LMP-Párbeszéd-Momentum-MKKP négyesben bíznék, de minden pártnak van olyan gondolata, amivel egyetértek és olyan is, amivel nem). De egyvalamivel nem értek egyet. Én nem lennék abban olyan biztos, hogy áprilisban lesz a választás… A törvény úgy szól, hogy április vagy május egyik vasárnapján, ami nem ünnepnap. Lássuk a vasárnapokat!
  Április 3 – lehet szavazni.
  Április 10 – lehet szavazni.
  Április 17 – húsvét vasárnap, nem lehet szavazni.
  Április 24 – lehet szavazni.
  Május 1- a munka ünnepe, nem lehet szavazni.
  Május 8 – lehet szavazni.
  Május 15 – lehet szavazni.
  Május 22 – lehet szavazni.
  Május 29 – lehet szavazni.
  Pünkösd csak június első vasárnapján lesz (5-én vasárnap és 6-án hétfőn), ezért az nem zavar be jövőre.
  Tehát áprilisban 3, májusban 4 olyan vasárnap lesz, amikor lehet szavazni. És igaz, hogy mostanában mindig a legkorábbi napra szokás kiírni a választást (ez alapján április 3 lenne a nagy nap), de ez egyáltalán nem kötelező, és most inkább arra számítok, hogy a végén lesz a szavazás, az utolsó 3 vasárnap egyikén. Egyrészt mert így tovább marad hatalmon a kormány, másrészt Orbán Viktor miniszterelnök legfiatalabb lánya, Orbán Flóra május 14-én lesz 18 éves, ezért azt gondolnám, hogy megvárják a választással ezt a napot, tehát leghamarabb május 15-én lesz a választás. De majd meglátjuk…

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s