Nyári őrültségem…

Sziasztok!

Egy nagyon kedves olvasóm szememre hányta a mai napon, hogy sokat írtam már arról, hogy mi az oka a leállásomnak és kezdjek bele a minőségi tartalomgyártásba. Nos, hogy mennyire számít majd minőséginek, azt rátok bízom. Most úgy döntöttem, hogy egy kicsit megint az egomat hagyom kibontakozni és magamról, illetve a níári terveimről fogok írni, hátha érdekel valakit.

Amióta a covid mizéria elkezdődött itt, annyira nem jártam külföldön, hogy még Szlovákiába sem mentem át, amikor Komáromban voltam. Utolsó külföldi utam 2019 nyarán volt, amikor Írországban jártam, azóta nem jutottam a határokon túlra. Őszintén szólva annyira nagy utazó sosem voltam, annak ellenére, hogy szeretek megismerni új helyeket, megtapasztalni más kultúrát, illetve megkóstolni helyi specialitásokat. Ennek ellenére kezd egy kicsit unalmassá válni, hogy Egertől távolabbra nem jutok el, na meg, hogy állandóan csak vonattal járok mindenhová és nem tudok felülni repülőre. Imádok repülni és minden utazásomban ezt vártam a legjobban.

Most, hogy az egyetem végetért ebben a félévben és emiatt egy kicsivel több időm lett elhatároztam, hogy megpróbálom feszegetni a határaimat egy kicsit. Osztottam, szoroztam és rájöttem arra, hogy annyira jól nem keresek most, hogy hosszabb időre külföldre utazzak, de 2-3 egynapos repülős utazás bele fog férni Európán belül. Igen, jól látjátok! Mindössze egy-egy napokra szeretnék elrepülni, kirándulni egyet külföldre. Első uticélként Londont tűztem ki. Egyszer már jártam ott hét éve és azóta is nagyon vágytam rá, hogy visszatérjek.

Útlevelem megvan, ez már nem tart vissza és erősen nézegetem a repjegyeket, hogy mikor éri meg. Már találtam is olyan napot, amikor 15 ezer Forintból ki lehet hozni egy kora reggeli indulással és későesti visszautazással. Tisztában vagyok vele, hogy így Londonnak csak egy részét tudnám végigjárni, de ez nem gond nekem, hiszen ezidő alatt is rengeteg fotót tudok készíteni és sok-sok energiával tudom feltölteni magam.

Amúgy, ha már Nagy-Britanniáról beszélünk, akkor muszáj megemlítenem, hogy utolsó ottjártamkor sem töltöttem el sok időt, mindössze három nap jutott az egészből és egynapos kirándulásokon vettünk részt. Első nap volt Londonban, majd másnap Brightonba látogattunk el, ami talán jobban is tetszett, mint London. Szívem szerint ide mennék, de elég messze van és ehhez nem elég egy nap. Brighton hangulata egyszerűen csodálatos. Az emberek nyugodtak, nem stresszelnek, mindenki elfogadja a másikat és egyszerűen gyönyörű az egész város. A tengerpart és a mólóra épített Pier vidámpark pedig egy fantasztikus hely, ahol órákig el lehet szórakozni. Ez a része nagyon hiányzik és remélem egyszer visszajutok ide.

Londonon kívül még gondolkodtam más elérhető, nem drága repjegyes európai nagyváros meglátogatásában a nyár folyamán, de ezek közül még egyik sem biztos, csak terv. Szerencsére nem fog annyira unalmasan telni a nyaram, mert a nyelvsuliban nyáron is dolgozunk, nálunk nincs nyári szünet. Nagy örömömre úgy néz ki, hogy két év után újra tudunk intenzív nyelvvizsga felkészítést tartani, így újra növekedhet a nyelvvizsgával rendelkező diákjaim száma.

Úgy érzem, hogy az elmúlt két év nagyon sokat változtatott rajtam, nem feltétlen jó irányban. A bezártság, a folyamatos korlátozások mondhatni megtörtek és a korábbi lelkesedésem egy kicsit megcsappant, ezt szeretném végre visszakapni és újra olyan pörgős életet élni, mint korábban. Bízom benne, hogy ez sikerülhet.

Ti mit terveztek a nyárra?

3 gondolat “Egy nap London?” bejegyzéshez

  1. Imádom Londont, a kedvenc városom! Egy nap szerintem borzasztó kevés rá, de nyilván ezt azért mondom, mert én mindent is látni szeretnék, mikor eljutok oda. Eddig 3x sikerült 2-3 napot eltölteni a városban, de még így is csak töredékét sikerült felfedezni. 🙂

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s