Migránsok – Utolsó cikk

20150706menekult-menekultek-migransok-menekult-menekultek1Sziasztok!

Ismét eltelt egy hét, amióta írtam. Elég sok mindent történt és nem nagyon jutott időm a blogolásra. Ismét egy kicsit sikerült felcsesznem az agyam, de légyszi nézzétek el nekem, mert ilyen hőségben kicsit nehezebben viselem el a dolgokat. A rosszakaróimnak üzenem, hogy ez nem a blog utolsó cikke, hanem a migránsokkal és a menekültekkel foglalkozó témával kapcsolatos utolsó kis véleménykifejtésem.

Nos hetek óta a legtöbb hírportál a menekültekkel foglalkozik, a kormány pedig, az élén Orbán Viktrokábal, tovább folytatja a gyűlöletkampányt, ami sajnos egyre sikeresebbnek bizonyul. Ennyi rosszindulatot, utálatot és gyűlöletet még egyszer sem tapasztaltam, mint most Magyarországon és igen, le merem írni és ki merem jelenteni, SZÉGYELLEM, HOGY MAGYAR VAGYOK ÉS ITT ÉLEK!!! Undorító, felháborító, ahogyan viselkedünk. Hogyan várhatnánk így el, hogy a világ többi részén minket magyarokat szívesen lássanak? Azzal egyet értek, hogy nincs tökéletes megoldás erre a kérdésre, viszont a kerítés nem segít, a hungaroszexuális Bp. VIII. kerület polgármesterének Kocsis “Magyarvagyok” Máténak az uszítása szintúgy nem segít. Ezek az emberek olyan helyről érkeztek, ahol háború van. Egy jobb élet, egy szebb jövő miatt kénytelenek menekülni. Emberek, de hogyha még nem is értetek egyet abban, hogy itt legyenek, legalább annyi emberiség legyen bennetek, hogy nem tetézitek ezeknek a nyomorultaknak a bajait. Ezek az emberek nem akarnak itt maradni, nem akarják az országot leigázni, csak mint mindenki más békében szeretnének élni, dolgozni és szeretni egymást.

Több hír szárnyra kélt a 8. kerületi II. János Pál pápa térrel kapcsolatban, hogy milyen állapotok vannak ott. Kocsis Matthew úgy nyilatkozott, hogy rongálnak, tüzet gyújtanak, szemetelnek, a játszótérre szarnak és állítólag késelés is történt. Az említett cikk utáni napon kimentem 38 fokban a pápa térre, hogy megnézzem mi a helyzet.

Menekultek(097a7c26-e7de-4e85-a84c-c4a25e9ac779)Van ott egy játszótér, amin belül van két toi-toi wc. A menekültek azt használták és nem azért zárták le a játszóteret, mert teleszarták, hanem mert Kocsis “csillámpóni” Mátét zavarta, hogy nem csak magyar gyerekek érezhetik jól magukat a másik meg az, hogy a nyilvános wc-k megteltek, amiket meg ugye ki kell üríteni. Azóta az Erkel színház parkolója mellett helyeztek el több nyilvános wc-t. Na de vissza a térre. A menekültek semmit nem csináltak, csak próbáltak árnyékot keríteni é ott pihenni. Egy két gyereket léttam egymással játszani. Egyik másiknak még labdája is volt. Nem ártottak senkinek, csak pihentek. Gyújtogatásnak vagy tábortűznek semmi nyoma nem volt. A környéken lakók szerint, meg nem volt semmilyen balhé, nemhogy késelés.

9209847_f5a21092a201e50763896f4d46e1e31d_wmTV-t nagyon ritkán nézek, de tegnapelőtt valamiért be volt kapcsolva és a híradó ment, ahol meghallottam, hogy meg akarják tiltani a menekült gyerekeknek, hogy az aszfaltra rajzoljanak, mert az köztisztasági szabálysértésnek minősül. Ha jól rémlik pár éve Deutsch “ötkarika” Tamás ugróiskolát rajzolt fel az MTV székház elé tiltakozása jelképeként. Érdekes módon őt ezért nem büntették meg. Bár biztos megrázó lehet egy nyugalomban élő embernek, ha egy gyerek nem a tengerparti nyaralását rajzolja le, hanem azt, ahogyan a házukat bombázzák és menekülnek. Legalább a gyerekeknek hagyjunk nyugtot. Ők végképp nem tehetnek semmiről. Amúgy is egy gyereknek valamilyen szintű megnyugvást is jelenthet, ha lerajzolhatja azt, ami a lelkében van.

Az utolsó ilyen nagyobb horderejű hír, pedig tegnap történt, amikor is egy 16 éves afgán fiú segített egy emberen, aki balesetet szenvedett. Az eset  Budapesten, a VIII. kerületi Bérkocsis utcában történt, az önkéntes konyha előtt. Egy ételre váró, részeg hajléktalan férfi türelmetlen volt, és beleütött a pincében lévő konyhához vezető lépcső tetejénél lévő üvegajtóba. Az üveg szétvágta a karján az ütőerét. Azonnal rengeteg vért veszített, a szemtanúk szerint minden vérben úszott. Akik ott voltak, teljesen lesokkolódtak, egyedül Aziz, egy 16 éves afgán menekült ugrott oda, az övével elkötve a férfi karját. Kíváncsi voltam a kommentekre és facebook-on felkerestem a legtöbb hírportált. Szomorúan kellett olvasnom, hogy ismét bebizonyítottuk mi magyarok, hogy milyen rosszindulatúak tudunk lenni. Itt egy 16 éves fiúról van szó, aki ilyen fiatalon olyan dolgokat élt át, hogy nem volt kérdés neki hogy segítsen és az sem véletlen, hogy tisztában volt azzal, hogy mit kell ilyenkor csinálni. És nem, nem ő fogja elvenni a mentők munkáját. Tisztelem és becsülöm az orvosokat és az ápolókat is, de ott abban a helyzetben azonnali segítség kellett és ez a fiú segített. Minden tiszteletem az övé. Sokszor mi magyarok vállat rántva megyünk el az ilyen szituációkban mindenfajta segítség nyújtás nélkül.

9573845_c3f9e667ddd07526fd3e264ee1a23c14_x-749x415

Ezzel a cikkel le is zárom a menekültekkel kapcsolatos véleménykinyilvánításom. Lehet nyugodtan szidni, meg libsi zsidózni, sőt előre várom, hogy megint én legyek a hazaáruló. Nem véletlenül használtam ebben a cikkben olyan szavakat, amilyeneket és szándékosan nem a cenzúrázott képeket raktam be.

Pusz mindenkinek.

Migránsok – Utolsó cikk” bejegyzéshez 2ozzászólás

Hozzászólás