coca-cola_santa_claus_1963-610x637Karácsony közeledtével egyre többen keresnek rá az interneten a Mikulás eredetére. Itt most arról olvashattok, hogy a Mikulás mai kinézetét miben befolyásolta a Coca-Cola. Bár a Mikulást már a 19. században is ábrázolták piros ruhában, ez igazából akkor vált elterjedté, amikor a Coca-Cola 1931-es reklámfilmjében is így szerepelt.

2011-ben ünnepelték a híres Coca-Cola Mikulás 80. évfordulóját, amely 1931-ben jelent meg néhány magazinban, a Coca-Cola reklámok alapján, melyek által aztán további 30 éven keresztül ivódott be a Mikulás ezen kedves arca az emberek tudatába.

A kedves szakállas alak megalkotója Haddon Sundblom volt, aki képes volt elszakadni a korábbi idők figuráitól és az összes illúzióból egy alakot formálni. A cég már korábban is tett lépéseket az érdekében, hogy az üdítő minden évszakban való fogyasztását népszerűsítsék, ezért jelentek meg a hatalmas, egész házfalakat betöltő Coca-Colát iszogató Mikulások Amerikában. Sundblom, Clement Clark Moores “A Mikulás látogatója” c. könyvének leírása alapján egy barátságosan mosolygó, nyugodt figurát formált, aki igen emberi szituációkban lett ábrázolva és sikere azért töretlen azóta is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s