48371596Sziasztok!

Ma ismét egy viccesnek mondható vonatos történetemet szeretném elmesélni nektek. Ez szintén két éve történt már. Utazásaim során nem csak a MÁV dolgozóinak a viselkedését szoktam megjegyezni, hanem néhány utastársam vicces elszólásait, vagy telefonbeszélgetéseit is.

Szóval két éve már, hogy jövök haza Pestről és úgy Bicske környékén lehettünk, amikor a velem szemben ülő úri ember felveszi a telefonját és elkezd beszélgetni az egyik barátjával. Gondolom valami hétvégi programot beszélhettek meg, de az biztos, hogy a telefonvonal túlvégén levő illető nem környékbeli volt. Itt szeretném megjegyezni, hogy a vonaton való telefonálásnak is vannak ugye íratlan szabályai. Mondjuk a legfontosabb az, ha telefonálunk valakivel, akkor azt nem olyan hangerővel tesszük, hogy az egész vonat azt hallgassa.

Ez az illető elég hangosan társalgott a haverjával és mindenki azt hallgatta. Miközben megbeszélték a haditervet e telefonáló úr próbálta elmagyarázni a barátjának, hogy a vonatról hol kell leszállnia. Pontosan fogom idézni:

Ha jössz akkor majd Száron kell leszállnod.. Száron… Mit nem értesz??? Olyan mint a szar, csak “Á”-val… Szár…

Mondanom sem kell, hogy az összes utas arcára kiült a derű és mindenki alig bírta visszafojtani a nevetését, többek között én sem. 😀

Ilyenkor jut eszébe a legtöbb embernek, hogy egy kicsi, apró ékezet milyen jelentésbeli különbségekre képes. Szokták mondani, hogy nem mindegy az, hogy szárba szökken, vagy szarba szökken. 😀

Rengeteg ilyet éltem már át, amióta napi szinten vonatozok Budapest és Komárom között. Mára csak ezt a rövidke történetet szerettem volna elmesélni, hogy kicsit hangulatba hozzalak titeket a hosszú hétvége előtt.

Mindenkinek jó pihenést és kellemes időtöltést kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s