Sziasztok!

Nemrég értem haza és éppen a holnapi villámdolgozatok összeállításával ügyködöm. A feladatokat már megcsináltam, már csak a ponthatárokat kell összeállítani. Remélem holnap sok 5-öst osztogathatok majd.

Most pedig beszéljünk a cikk címében szereplő kérdésről. Frissen debütálva a köznevelés színpadán érdekesebbnél érdekesebb kérdésekkel bombáznak az új tanítványaim. Természetesen ez kölcsönös, mivel én is új vagyok nekik és ők is újak nekem, ilyenkor az első órák mindig ismerkedéssel telnek.

Szóval megkaptam a héten azt a kérdést, hogy tudom-e mi az a kockulás, meg hogy szoktam-e kockulni, na meg, hogy mivel?

Most úgy gondoltam, hogy ezt a témát nem csak a tanítványaimmal osztom meg, hanem mindenki mással is, aki követ és olvassa a blogom.

Shin Minchul

Szabadidő hiányát tekintve sajnos kevés időm jut arra, hogy számítógépes játékokkal játszhassak. Általános- és középsulis koromban sokkal több időt tudtam erre szánni, mostanában pedig csak néha-néha üres óráimban kapom elő a laptopot.

Egy kicsit maradinak tűnhetek, mert nem követem a legújabbfajta videójátékokat és online MMORPG-ket sem tolok. Ragaszkodom a régi szoftverekhez.

Az egész a 2000-es évek elején kezdődött, amikor megkaptam az első second hand számítógépemet, amin a windows 98 is alig futott. Akkoriban még floppy-ra telepített flash játékokkal mulattam a szabadidőm, később persze kikönyörögtem magamnak egy nagy teljesítményű gépet, hogy ne csak 8 biten élvezhessem a szórakozást.

Korábban már valamelyik TV csatornán láttam a The Sims játékkal kapcsolatban tutorial videókat és nagyon megtetszett már akkor és elhatároztam, hogy meg kell szereznem. Lassan 15 éve már, hogy a The Sims játéksorozat a kiegészítőikkel együtt életem nagy kedvencévé vált. Sokan kérdezik, hogy én a családalapítós vagy az építős játékos vagyok-e. Azt kell mondanom, hogy az építős, dekorálós, lakberendezős része sokkal jobban vonz a játéknak. Természetesen van egy család, amivel már vagy 5 éve játszom, de azzal kevésbé foglalkozom.

A The Sims játékain kívül tinikorom elengedhetetlen kellékei voltak a Star Wars-os játékok, azok közül is 3 nagy kedvencem van. Jedi Outcast, Jedi Academy és a Knights of the Old Republic. Az utóbbit tegnap telepítettem fel és azóta csak ezzel játszom, mert ez volt talán az egyik legjobban sikerült SW játék a sok közül. A grafikája is nagyon szép, de a legjobban a története tetszik, ami a Star Wars filmek előtt játszódik 4000 évvel.

Nagyon sok időm nem jut játékra, de a tanár úr azért az idő múlásával sem rozsdált be. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s