stockimage15Sziasztok!

Ismét egy olyan témával jöttem, ami mai társadalmunkban, Magyarországon még mindig nem teljesen elfogadott. Sajnos mi magyarok képesek vagyunk leragadni a kommunizmusba, amikor az volt a trendi, hogy középiskolai tanulmányok után 17-18 évesen összeházasodnak az emberek, majd rövid időn belül vállalnak 2-3 gyereket és hitelre vesznek egy másfél szoba, összkomfortos lakást.

Nagyon sok olyan ismerősöm van, akik szerint, ha az ember 20-as éveiben nem találja meg a párját és nem alapít családot, akkor ők már kiöregednek és csak a rondák és az elvált sokgyerekesek közül válogathatnak.

Akik meg esetleg azt mondják, hogy 30 éves koruk alatt nem alapítanak családot, a karrierépítésre hivatkozva, hát ők a legnagyobb idiótáknak vannak titulálva, akik így, meg úgy elszúrják az életüket. Ilyenkor jön mindig az, hogy öregkorukban, ha betegek lesznek, akkor nem a munkahelyük fogja őket ápolni.

Akármennyire is nehéz, de el kell fogadni, hogy a világ változik és nem a ’60-as években élünk. Nem mindenkinek az lebeg a szeme előtt, hogy egyből családot alapítson. Nem is biztos, hogy mindenki alkalmas arra, hogy házasságban éljen, vagy gyereket neveljen. Mindenkinek mást jelent az élet értelme. Valakinek ez egy gyerek, valakinek a munkája, hobbija, stb.

Csak gondoljunk bele, hogy Magyarországon miért van ennyi válás, miért vannak csonka családok. Rengetegen élnek olyan házasságban ahol nincs boldogság, mert csak a társadalmi normáknak akartak megfelelni.

A kormánynak nem csak a családosokat kéne segíteni, hanem az egyedülálló dolgozni akaró embereket, hogy minél könnyebben el tudják indítani a saját életüket.

Ne ítéljünk el senkit, azért amiért inkább magával törődik és azzal, hogy biztos környezetet teremtsen magának.  Manapság nem szokatlan 30 felett házasodni és gyereket vállalni. Inkább legyenek meg a megfelelő körülmények, minthogy nélkülözés legyen és milliós hiteltartozás.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s