Már korábban meséltem róla, hogy nekem problémáim vannak a súlyommal és a kinézetemmel. Sosem tudom megtalálni azt a bizonyos arany középutat. Valahogyan nem tudom eltalálni.

Annak idején 2011. január elsején kezdtem bele az első nagy fogyókúrámba, mint újévi fogadalom, hogy lefogyok. Akkor már 119 kilót nyomtam naponta több zacskó chipset és több tucat édességet zabáltam fel és első körben az volt a cél, hogy 100 kiló alá fogyjak. Legelőször szó szerint letettem a villát. Egyik napról a másikra leálltam az evésről és 18 napon keresztül csak artézi vízen éltem. Majd a szervezetem nem bírta tovább és le kellett állnom. Ezalatt a 18 nap alatt 15(!) kiló ment le. Ezt senki ne csinálja utánam, mert iszonyat veszélyes!!!

Hamburger May Be Delicious - Isolated

Ezek után teljesen átalakítottam az étkezésem, kizártam a cukros löttyöket, nem ettem chips-et, édességet és zsíros dolgokat. 2014-ig szépen fokozatosan leadtam 58 kilót és 60-63 kiló közöt mozogtam hosszú ideig. Azt el kell mondanom még, hogy ez idő alatt nem sportoltam, nem mozogtam semmit, egyedül csak esténként sétáltam 6-8 km-t.

Egy újabb nagy fogyás két éve volt az életemben, de az nem tudatos volt. A stresszel teli életem miatt kiújult a gyomorfekélyem és nem kezeltettem, ami miatt újabb 15 kilótól szabadultam meg.

48 kiló voltam, amikor megelégeltem azt, hogy nem tudok elmenni sehová az állandó szédülés és rosszullét miatt. Kétségbeestem, hogy ez már jobb nem lehet. Ekkor találkoztam Fanó Tomival, aki hasonló cipőben járt és bemutatott Farkas Andinak, aki segítségével visszakaptam a reményt, hogy újra normális életet élhessek. Andi közbenjárásának köszönhetően, egy pár étrendkiegészítő kapszula segítségével 2 és fél hónap alatt rendbe jött a gyomrom és a gyomorfekélynek nyoma sem volt.

Ekkor jött képbe az én imádott személyi edzőm Závodszky Johanna, Johi, aki azóta az egyik legjobb barátom lett. Az edzéseinek hála elindult az izomzatom fejlődése is.

Ez idáig szép és jó, de sajnos megint ott tartok, hogy fogyókúrázom. A legnagyobb hibát ott követtem el, hogy a rendszeres edzés mellett megnövekedett az étvágyam is és nagyon nem figyeltem oda, hogy mit eszek, mikor és hogyan. Ismét elcsábultam a chipsnek, a finom falatoknak és literszámra ittam a coca-colat. 3 hete jöttem vissza az egy hetes szabadságomról és a mérleg 95 kilót mutatott újra.

Két hete kezdtem el a fogyókúrát és jelenleg 6 és fél, majdnem 7 kiló mínusznál tartok most. Ezt pedig annak köszönhetem, hogy változtattam az étkezési szokásaimon. Ismét letettem a colat, helyette ásványvizet iszom, elkezdtem reggelizni és este 6 után nem eszek. Kerülöm a zsíros ételeket és a tésztafajtákat. A mérleg most 88-89 kilónál ingadozik, de szeretném, ha ez inkább 78-80 kiló lenne. Az étkezésem mellett továbbra is próbálok heti három alkalommal eljárni konditerembe és, ha Komáromban vagyok, akkor gyalog és biciklivel járok mindenhová. Pesten is igyekszem rövidebb távokra nem felszállni tömegközlekedési eszközökre.

Remélem nemsokára elérem a magam elé kitűzött célt és ismét merjek kamera előtt pózolni. 😀

Nagyon fontos, ha belekezdtek egy fogyókúrába, akkor előtte informálódjatok, hogy hogyan és milyen úton kell az véghezvinni és a legfontosabb az az, hogy ne őrült koplalással csináljátok, hanem megfelelő étkezéssel és kellő testmozgással.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s