Szép jó reggelt mindenkinek!

Kicsit furának tűnhet, hogy ilyen korán reggel írok, mert általában mindig késő este szoktam, de most egy kicsit korábban megyek edzeni és gondoltam kihasználom az unalmas vonatutat egy kis írásra. 😀

KRE_logoNem is tudom hogyan kezdjek bele, hiszen nagyon sok minden kavarog most e fejemben. Tegnap 20:00 órakor derültek ki a felvételi ponthatárok és mivel én is érintett voltam, ezért én is együtt izgultam a többi jelentkezővel.

De mit is kerestem a felvételi jelentkezésben, miközben már 2013-tól egyetemista voltam?

2013 szeptemberében kezdtem az osztatlan tanárképzést a KRE falai között. Ez egy szép hosszú történet, de az egészből elég annyit elmondanom, hogy bizonyos okok miatt kénytelen voltam az utolsó szemeszter befejezése előtt távozni. Nem szeretnék itt neveket emlegetni, hogy mégis ki vagy kik miatt érett meg bennem az a döntés, hogy eljövök.

Mivel már éreztem, hogy elegem van a Károliból és nagyon mehetnékem volt ezért a felsőoktatási jelentkezési időszakban beadtam a jelentkezésemet az ELTE tanárképzőjébe is ugyanúgy történelem és angol szakra. Májusban be is hívtak egy 3 részből álló pályaalkalmassági vizsgálatra, ahol a pályáról való elképzelésemmel kapcsolatos beszélgetés után már aláírták a papírjaimat, hogy alkalmas vagyok. Akkor nagyon örültem és nagyon bíztam benne, hogy átvesznek az ELTE-re. Még a tavalyi ponthatárokat is megnéztem, hogy mennyi volt. Én naiv azt gondoltam, hogy a tavalyi 378 és a tavalyelőtti 377 pontot idén nem emelik meg drasztikusan és biztonságban éreztem magam a 407 pontommal.

Tévedtem! Idén a ponthatárt 409 pontnál húzták meg, így összesen 2 ponton múlt a felvételem sikeressége. Valami oknál fogva kiderült, hogy februárban az ELTE mellett megjelöltem a KRE-n szintén az osztatlan tanárit állami támogatással és ott nem emelték a pontokat, így oda pedig automatikusan visszavettek.

Őszintén szólva most csalódott vagyok, mert nagyon szerettem volna ELTE-s hallgató lenni, de most kénytelen vagyok a Károlin folytatni tanulmányaimat. Nem baj, ezt is túlélem valahogyan.

Azt viszont még el kell mondanom, hogy az első két évemben azért pozitív dolgok is történtek a Károlis tanulmányaim alatt. Olyan emberek is tanítottak, akiktől rengeteg tudást lehetett elsajátítani. Rengeteget köszönhetek Adorján Mária tanárnőnek és Kardos Tamás tanár úrnak, akik mindig biztatták a hallgatókat és ha rossz passzban voltunk, akkor is próbálták a lelkesedést tartani bennünk.

Szép napot kívánok nekTEK! 😛

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s