Éljen a színház, és a kultúra 2019-ben.

Sziasztok!

Ahogyan Shop Secretes kollégám, Krisztán mondani szokta: Gergő “néha” blogol (amúgy megjegyzem, hogy február óta az oldal neve már Ubul Világa 😛 ). Ezt most jogosnak is érzem, hiszen az elhatározásomat most újfent nem tudtam tartani. Két napig most nem írtam semmiről, de ennek is megvolt az oka, kicsit túl sok minden torlódott fel erre a két napra, emiatt örültem, ha az üzeneteimet el tudtam olvasni, de most itthon vagyok, nyugalomban, zenét hallgatok és gondoltam írok nektek egy kicsit.

A nagy évértékelő cikkemben említettem, hogy nem szoktam újévi fogadalmakat tenni, viszont folyamatosan kattog az agyam, ha nincs mit tenni, és ilyenkor szoktak azok a gondolatok jönni, hogy mik azok a dolgok, amiket elb*sztam, és szeretnék rajtuk változtatni. Az egyik ilyen dolog pedig nem más, mint hogy túl sok időt szántam a munkámra, és nem szántam elég időt sem a családomra, sem a barátaimra, pláne a saját kikapcsolódásomra.

2018 úgy telt el, hogy nem láttam egy színházi előadást sem, és talán mindössze egy koncerten voltam, ami igazából a MOL karácsonyi céges bulija volt. Egyedül egy nagyon nagy volumenű kulturális dolog történt az életemben, ami az egyik hatalmas álmom volt évek óta. Részt vehettem Finnországban a Pori Jazz Festivalon, ami egy hatalmas élmény volt.

A születésnapomra színházjegyet kaptam, a Centrál színházba, az Illatszertár című előadásra, ami határozottan felnyitotta a szememet, hogy hiányzik a színház világa. Hiányzik az, hogy az előadás előtt pár nappal a szereposztást bújjam, a színházi ruha kiválasztása, az előadás szünetében a büfénél sorban állni a finom perecért, és az egész érzés, amit úgy hívnak, hogy színház.

Gyerekkoromban rengeteget jártam színházba, és különféle előadásokat láttam, az ország különböző városaiban. Mindig izgatottan vártam, ha már tudtam előre, hogy megvannak a jegyek.

Pont emiatt határoztam el, hogy idén nem utazni fogok, hanem színházba és koncertekre fogok járni. Idén már három előadást is láttam. Januárban, a már korábban említett Illatszertárt, a Centrál színházban. Februárban a Pesti színház új darabját, Baalt néztük meg barátokkal, majd március 14-én pedig a Nemzeti Színház színpadán, a Perelj! Uram! című előadást tekinthettem meg.

Ez az év szerencsére nem ennyiből fog csak állni, hiszen jövő héten ilyenkor már a Papp László sportarénában fogok ülni apukámmal. Születésnapjára ő is egy kis kultúrát kapott ajándékba. Nagyon szereti Földes László ‘HOBO’ művészetét, és hát ki más mehetne vele, mint én. 😀 Őszintén szólva, tőlem ez a művaj kicsit távolabb áll, de mindenre nyitott vagyok. Ugyanolyan lendülettel megyek ide is, mint a többire.

Nem csak a HOBO koncert lesz az egyetlen, amikor a Papp László sportarénában fogok helyet foglalni, hiszen június 22-én ismét Budapestre látogat Tom Jones. Nekem nem az első eset lesz, hogy részt veszek egy Tom Jones koncerten. 2014-ben, Győrben a nyárzáró fesztivál sztárvendége is ő volt. A városháza előtti útszakasz volt akkor lezárva, és többezres tömeg, szakadó esőben hallgatta az ismertebbnél, ismertebb dalokat világhírű walesi popénekestől.

De még mielőtt tombolnék a Sexbomb-ra az irányt Szeged felé veszem, ahol 11 év után ismét a Szegedi Szabadtéri Játékok rendezvénysorozat egyik előadását fogom megtekinteni, a We Will Rock You musicalt. Utoljára 2008-ban jártam itt. Akkor a Szentivánéji Álom ősbemutatóján vettünk részt.

96319-17

Számomra talán a májusi előadás az amit a legjobban várok. Talán nem is véletlenül, hiszen egy olyan színdarabot nézek meg újra a Madách színházban, ami talán az első “nagyszínházi” előadásom volt, amit gyerekként láttam 2004-ben. Ez pedig nem más, mint az Operaház Fantomja. Életem egyik legmeghatározóbb színházi élménye volt ez az előadás. A szünetben akkor nem perecet vettem, hanem az összes spórolt pénzemet elköltve megvásároltam az előadás dupla lemezes változatát. Szerintem karcosra hallgattam azokat a CD-ket akkor. Most 2019-ben, 15 év után felnőtt fejjel újra elmegyek, és betekintek a Fantom maszkja mögé. 😀 Igazából már évek óta vadászok jegyekre, de soha nem sikerült szereznem, mert hónapokkal korábban elfogytak már. Most szerencsém volt.

Nagyon várom az összes előttem álló eseményt, és még arról nem is beszéltem, hogy a színház, és koncertek mellett szeretnék moziban is megnézni egy-két újonnan érkező filmet. Ez nem tudom mennyire fog összejönni, de ha más nem is, akkor a decemberben érkező új Star Wars film premierjére biztosan fogok jegyet venni. 😀

Na és ti szerettek színházba, koncertre, vagy moziba járni. Vannak kedvenceitek? Emlékeiteket, élményeiteket, vagy akár a véleményeiteket írjátok meg a cikk alatt vagy a Facebookon komment formájában! 😉

Egy gondolat “A fantom újra itt jár” bejegyzéshez

  1. Szeretek ilyen helyekre járni: színházba, moziba, koncertre, ha van rá alkalom, csak az a baj, hogy ezek általában belépős rendezvények. Ha kapok/nyerek jegyet, vagy valaki meghív, vagy ha eleve ingyenes az esemény, akkor rendben van, szívesen megyek, de belépőért nem szívesen fizetek. De szerencsére mindig megtalálom azokat az ingyenes rendezvényeket, ahová érdemes elmenni. Saját városomban már Facebook csoportot is indítottam: V.I.P. – Veszprémi Ingyenes Programok néven, hogy könnyebben megtaláljuk az ingyenes eseményeket.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s