Ismét eltelt egy év! 

Sziasztok!

Elértünk hát húsztizenkilenc, akarom mondani kétezer-tizenkilenc utolsó napjához, és most ilyen nagy bölcsességeket kéne írni, mondani, újévet kívángatni egymásnak, igaz ma még csak szilveszter van, újév napja majd csak holnap lesz. Tegnapelőtt már kiadtam magamból minden tervet az új évre. Fogadalmakat meg soha nem szoktam tenni, mert soha nem azt fogadom meg, amit újév napján szoktam tenni.

Na, de akkor ma ebben az utolsó 2019-es cikkben búcsúztassuk el ezt az évet, és nézzük is meg, hogy mennyire mozgalmas volt ez az év. Volt itt öröm, bánat, botrány, s miegymás, mindezek ellenére a továbbiakban is optimistán állok a jövő elé, s nincs olyan rossz dolog, ami le tudna dönteni a lábamról valaha is.

A Gergő blogol korszak vége

Számomra a 2019-es év nem éppen kellemesen kezdődött. Január elején valaki úgy döntött, hogy teljes lejárató hadjáratot indít ellenem, és több fronton is elkezdett támadni. A Gyakorikérdések.hu fórumon kezdődött az egész, ahol a magánéletemmel kapcsolatos kérdéseket tett fel az illető, és más regisztrációkkal válaszolgatott a saját kérdéseire, mintha nekem milyen negatív hírem lenne, és mennyien ismernek. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy alapjába véve sosem voltam egy olyan nagyon ismert ember, soha nem is szerettem volna az lenni, sőt a Facebookon sem szoktam neurotikusan azt lesni, hogy hányan és miket like-olnak. Úgy néz ki volt egy ember, akinek nagyon böktem a csőrét és így próbált belerondítani a dolgaimba. Őszintén szólva az év elején egy kicsit magam alatt voltam, sok volt a munka is, és akkor nem tudtam magam kipihenni úgy, mint most. Ez a kis hercehurca igencsak megviselt. Pont annyira, hogy egy nap gondoltam egyet, s megszüntettem a blogom.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Közel egy hónapnyi szünet után, és több pozitív visszajelzés után a születésnapomon indítottam újra a blogot, immáron Ubul Világa néven. Ezen a napon elhatároztam, hogy soha többé nem adok azon emberek véleményére, akik csak szimpla rosszindulatból próbálnak lejáratni engem. Ezen kívül pedig rájöttem, hogy nem szabad mindent olyan komolyan venni, szükséges az életbe némi humor, és szarkazmus is, ehhez pedig kimondottan jó névválasztás volt az Ubul. Korábban, Gergőként nem akartam netceleb lenni, de Ubul komondottan világsztár babérokra akar törni, és azt akarja, hogy minden pletykalap róla írjon. 😀 Amióta Ubul néven alkotok, nem nagyon tudnak meghatni a negatív kommentek. Illetve azt mondom, hogyha értelmesen felépített egy negatív komment, akkor azt elolvasom, s megfogadom a tanácsot, de ha csak szimpla kioktatás, akkor kacagok magamban egyet. 🙂

Ubul bekerült a Shop Secretbe

Az Ubul Világa korszak egyik legnagyobb ötlete volt talán, hogy felkerestem Klárit a Shop Secretből, akiket már egy fél éve követtem a Youtube-on, s gondoltam, hogy készítek egy cikket erről az egész Shop Secretről, hiszen semmilyen más fórumon nem találtam róluk írást. Mindössze annyit láttam, hogy egy negyvenezres rajongótáboruk van a Facebookon. Az online felkeresés, és a telefonszámom megadása után Klári felhívott, és nagyon kedvesen fogadta az ötletem, annyira, hogy pár napon belül már találkoztunk is a kisboltban, ahol a felvételeket készítik. Őszintén szólva egy kicsit izgultam, mert korábban soha nem csináltam interjút, ezért is írtam össze pár kérdést, amire kíváncsi voltam. Nem is kellett hozzá 10 perc sem, hogy a kérdezz-felelek átment egy kötetlenebb beszélgetésbe, ami alapján írtam meg a cikket.

img_9973

Akkor még nem is gondoltam, hogy jómagam is bele fogok kerülni a produkcióba. A beszélgetés után még készítettünk pár fotót ott a boltban, majd ezek után Klári nekem szegezte a kérdést, hogy szeretnék-e szerepelni a videóban. Akkor úgy voltam vele, hogy miért is ne, ez egy tök jó dolog, két videó erejéig majd én is villogok kicsit a Youtube-on. 😀 A két videó végül rendszeres forgatássá vált, és most már lassan egy éve, hogy én is a Shop Secret stábjának a része vagyok. Azt kell mondanom, hogy egy nagyszerű társaságot ismerhettem meg, és minden forgatás nagyon jó hangulatban telik.

Színház az egész világ 

A Shop Secretben való debütálásom után nem is lehetett kérdés, hogy a következő állomás a világot jelentő deszkák. Május 1-jén ezért be is jelentettem mindenhol, hogy egy egészestés musical íródott az életemből, amit a legtöbb fővárosi teátrumban be fognak mutatni, természetesen az én főszereplésemmel.  A bejelentés másodpercében annyira népszerű lett a színdarab, hogy húszezer jegyet adtam el, és már a jegyirodák is rekordösszegeket zsebeltek be rajtam keresztül.

Természetesen ez mindössze csak egy amolyan Ubulos májusi tréfa volt, viszont ennek ellenére a színház nagy szerepet töltött be az életemben az idei évben. Nagyon szeretek teátrumokat látogatni, de az elmúlt pár évben olyannyira nem foglalkoztam azzal, hogy szabadidőm legyen, hogy emiatt színházakba sem tudtam eljutni. 2019-ben viszont elhatároztam, hogy nem minden a munka, és szükség van néha egy kis kikapcsolódásra is.

Képtalálatok a következőre: theatre"

Több színdarabot is láttunk ebben az évben, volt közöttük olyan is, ami teljesen új volt, és voltak számomra olyanok is, amiket már láttam régebben, de 10-15 év elteltével jó volt újra feleleveníteni. Három nagy visszatérő előadás volt számomra, amit nagyon szerettem volna újra megnézni. Az egyik ilyen a Padlás volt, amit utoljása 2008-ban, a 20 éves jubileumi előadás alkalmával. Számomra a Padlás mindig is különleges lesz, hiszen január 28-án mutatták be először, én pedig január 28-án születtem, szóval tulajdonképpen egy nap van a szülinapunk. 😀 A második előadás, amit nagyon szerettem volna látni az Az Operaház Fantomja volt. Ez volt az első budapesti nagyszínházi előadás, amit 2004-ben láttam. A harmadik nagy visszatérő pedig egy szintén több, mint 10 éve látott musical volt, a Rómeó és Júlia. 2020-ban szeretném ezt a jó szokásomat folytatni és mégtöbb előadást megnézni.

Nem állt az alku! 

2019 talán egyik legbanálisabb és legviccesebb ötlete volt, amikor jelentkeztem a TV2 Áll az alku című játékába. Gondoltam, hogy próba cseresznye, nem tudásalapú játék, és táskákat nyitogatni nem egy olyan nagy feladat, plusz egy csomó új embert megismerhetek. Tök jó volt az egész, a bemutatkozó beszélgetésen meg is győztem a szerkesztőket, hogy érdemes lenne Ubullal együtt dolgozni egy ilyen produkcióban.

bad9c38d1562b56802e4dc1c052677081821a065

Ezek után el is jutottam az utolsó fordulóig, ahol már csak mindössze 15-en voltunk. Egy hatalmas társaság, mindenki nagyon jó humorral rendelkezett, szó szerint már úgy kellett minket lelőni a bemutatkozó beszélgetés végén, mielőtt a főszerkesztők elé mentünk volna. Itt különbözőfajta kreatív feladatokat kellett csinálnunk, ami által a műsorkészítők eldöntötték, hogy kit visznek a felvételekre. Végül úgy alakult, hogy ezen az utolsó válogatón engem is leselejteztek. Egy nagyon erős csaőat jött össze és közülünk mindössze négy embert válogattak ki. Akkor nagyon sajnáltam, hogy nem mehettem tovább, de már az egy élmény volt, hogy ennyi kedves embert megismerhettem.

Elballagtam a középsuliból

Akik folyamatosan köették a történéseimet tudhatják, hogy nekem a tanítás az életem, és imádok mindent, ami angollal, iskolákkal, és pedagógiával kapcsolatos. Világ életemben tanítani szerettem volna, és egy hatalmas álmom vált valóra 2015-ben, amikor elkezdtem a nyelviskolában tanítani. Mindezzel párhuzamosan elkezdtem középiskolában is tanítani, ami 2019 június 15-én végetért számomra. Három tanévnyi munka után elhagytam a komáromi Alapy iskola fedélzetét.

IMG_9744.jpg

Nagyon sokan féltettek, hogy majd az Alapy-ban kiégek, illetve, hogy megutálom a tanítást. Őszintén szólva a távozásom hátterében nem ez állt. Nagyon szerettem a diákjaimmal együtt dolgozni, még akkor is, ha egy bizonyos 9.b osztály tagjai nem kimondottan rajongtak az ötletért. 😀 Több kollégámmal is nagyon jó kapcsolat alakult ki, és a tanév végén marasztaltak, hogy a 19/20 tanévet is kezdjem el. A távozásom fő oka az egyetemváltás volt. Sajnos időmbe ma már nem fér bele, hogy középsikolában is tanítsak, így hát valamit el kellett engednem. Mindenesetre, az egykori tanítványaimnak továbbra is rendelkezésére állok, ha valami segítségre van szükségük.

Egyetemváltás

Az év egyik legnagyobb eseménye számomra az volt, hogy 3 évnyi szenvedés után végre elhagyhattam a Károlit, és felvettek az ELTE Bölcsészettudományi karára. Az ELTE-s ismerőseim szerint hülyeséget csináltam, én viszont azt érzem, hogy minőségi csere ment végbe. Teljesen más a hozzáállásom is az egészhez, és újra szeretek tanulni.

4141700_20f45b94ef617734cb5d0c21e5f1d5b4_x

Nem mondom azt, hogy könnyű, mert egyáltalán nem az, viszont sok mindenben, de leginkább életfelfogásban tejesen másabb, mint a Károli. A szakmódszertani és pszichológia kurzusokon is sokkal több hasznos dolgot tanultam már ebben a félévben, mint az elmúlt három évben a Károlin.

Írországi kalandok 

idén nyáron kivételesen nem Finnországot, hanem Írországot céloztam meg pihenésem helyszínéül. A barátommal négy napot töltöttünk itt és javarészt Dublinban voltunk, de egy napot Észak-Írországban is eltöltöttünk, ahol meglátogattuk az Óriások ösvényét és a Trónok harcának a legnépszerűbb forgatási helyszínét a Dark Hedgest.

IMG_3589.jpg

Számomra hihetetlen volt látni, hogy az írek munka után kimennek az utcákra, a pubok java megtelik emberekkel, és mindnenki jól érzi magát. Dublinban rengeteget sétáltunk, és rengeteg mindent megnéztünk. Star Wars rajongó lévén nekem a legnagyobb vágyam volt, hogy egyszer eljuthassak a Trinity College régi könyvtárába, amiről a jedi templom archivumát mintázták.

Idén nem veszítettem el barátokat

Az idei évben szerencsére az emberi kapcsolataim kevésbé voltak viharosak, mint 2017-ben, vagy 2018-ban. Két éve pont ezen a napon kellett csalódnom egy olyan emberben, akit jóbarátomnak hittem. Kimondottan megviselt, utána még több hónapig örlődtem, hogy mi romolhatott el, majd végül arra jöttem rá, hogy ő sosem tekintett engem barátjának, mindössze addig, amíg hasznot tudott belőlem húzni.

friendship

Idén szerencsére senkivel nem balhéztam össze véglegesen, alapból sem vagyok egy örökké haragtartó alkat. Sőt az ú évre elhatároztam, hogy mindenkinek megbocsátok, aki engem valaha bántott. Ez persze nem azt jelenti, hogy puszi pajtások leszünk majd innentől kezdve, de nem fog ökölbeszorulni a kezem, ha bárki olyanra gondolok, akikkel korábban rosszban voltam.

Szép hosszú év volt ez a 2019, bár nekem úgy tűnik, mintha villámgyorsan eltelt volna. Összességében nekem egy jó év volt, sokkal több jó dolog történt, mint 2018-ban. Bíízom benne, hogy ha jobb nem is, de hasonló jó lesz 2020 is.

Mindenkinek boldog új évet kívánok!

3 gondolat “Itt a vége! – Ég veled 2019!” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s