Nincs dráma, nincs nagy gond, de időm sincs. 

Sziasztok!

El sem tudom mondani, hogy mennyi minden jár most a fejemben, és mennyi mindent leírnék most ide nektek a jelenlegi helyzetemről. Bizonyára feltúnt nektek is, hogy most már több, mint egy hónapja nem írtam már erre a platformra semmit. Ez nem azt jelenti, hogy nem történt semmi az életemben, vagy ne lenne véleményem a jelenleg uralkodó állapotokról. Mindössze annyiról van szó, hogy túl sok esemény pörgött párhuzamosan, és ezt nem tudtam olyan gyorsasággal feldolgozni, ahogyan szerettem volna. Most viszont úgy döntöttem, hogy egy pár gondolat erejéig megeresztek ma egy cikket.

Legelőször is az egyik legfeltűnőbb dolog, hogy más lett a blogom kinézete. Őszintén szólva ez nem tudatos váltás volt, mert kimondottan szerettem az előző sablont, viszont tegnap kaptam egy üzenetet a WordPresstől, hogy a sablon a továbbiakban nem elérhető, ezért válasszak egy újat. Most ezzel a kinézettel barátkozom. Annyira még nem szeretem, de majd megszeretjük egymást. A továbbiakban is a kinézet szempontjából az Ubulos vonalat fogom erősíteni. Mivel még nagyon új az egész, ezért a blog szerkesztés alatt áll.

annoyedUser

A másik dolog ami miatt egy kicsit eltűntem már februárban az az idő hiánya volt. Az egyetemen elkezdődött a tavaszi szemeszter és most sokkal több lett a szemináriumok száma. Szinte minden nap beadandókat írok, vagy szakirodalmat olvasok, emellett pedig tovébbra is folytatom a nyelviskolai munkámat. Így összességében a szabad kapacitásom szinte a nullára csökkent, így a szabadidőmet próbáltam minél kevésbé a számítógép előtt tölteni. Sőt, korábban a cikkeim 60%-át a vonaton írtam meg ingázás közben, de most ezt az időt mindig arra használtam ki, hogy egy kicsit relaxáljak a fejhallgatóval a fejemen egy kis jazz zenét hallgatva.

Képtalálatok a következőre: elte btk

Bár kimondottan szeretek az ELTE-re járni, mert tényleg itt most azt érzem, hogy jó helyre kerültem, de az utóbbi időben nagyon jól esett volna pár nap leállás, és pihenés. Tulajdonképpen ez meg is oldódott a koronavírus magyarországi megjelenésével. Március 11-én bejelentette az operatív törzs, hogy az egyetemek távoktatásra állnak át. Ez egy szerdai nap volt, és még aznap este kapzunk egy üzenetet, hogy a rektor két nap rendkívüli szünetet rendelt el, majd a tavaszi szünetet előrehozta, szóval megkaptam azt a várva várt pihenőt, bár nem így szerettem volna. Most ismerkedünk a távoktatással, és annak minden előnyével, és annál több hátrányával.

Képtalálatok a következőre: koronavírus

Ha már a koronavírusnál tartunk, akkor egy cseppet csalódott vagyok, hiszen egy korábbi cikkemben írtam, hogy én szeretnék az első regisztrált magyar fertőzött lenni, ez nem jött össze, így nem is válhattam országosan ismertté emiatt. Mindenesetre most itt van a koronavírus, és jelenleg több, mint 200 (bevallott) fertőzött ember van, 10-en meghaltak, és 21-en meggyógyultak. Az emberek orrba-szájba tolják Facebookon a különbözőfajta híreket, amik 80%-a fakenews és kattintásvadász oldalakról származnak. Ezzel csak az a legnagyobb baj, hogy az emberek a félelmüket pánikkeltésre használják fel. Folyamatosan lehet látni, hogy maradjunk otthon. Én nem félek a vírustól, de mindenesetre nagyon szükséges esetekben hagyom csak el a lakást. Ez legtöbbször a bevásárlást jelenti. Ilyenkor is maszkkal és kesztyűvel lépek ki az utcára, ezen kívül pedig a kabátom belső zsebében lapul egy kisflakonos kézfertőtlenítő.

Ebben az időben a legfontosabb a megfelelő higiéniás módszerek betartása, igaz számomra ez egy kicsit fura, hiszen egész gyerekkoromban a szüleimtől és a nagyszüleimtől azt hallgattam, hogy mindig alaposan kezet kell mosni, így számomra ez egy alapvető dolog. De ezúton is szeretném mindenki figyelmét felhívni arra, hogy mindenki mosson kezet olyan sűrűn ahogyan csak lehet, és használjon szappant, ne csak vizet. A maszkról csak annyit szeretnék mondani, hogy az védelmet nem nyújt annak aki viseli, viszont, a viselője meg tudja védeni a körülötte levő embereket az esetleges fertőzéstől.

Képtalálatok a következőre: toothache

A sokunk által jól ismert Murphy és az ő törvénye a koronavírus idején is nagyszerűen tud időzíteni. A fogászati rendelők a kormányrendelkezés miatt bizonytalan ideig kénytelenek szüneteltetni a betegellátást. Nekem persze pont ezalatt az idő alatt kell úgy bedurrannia a fogamnak, hogy másfélszeresére nőjjön a fejem. Szerencsére vannak az életemben nagyon jó emberek, akik segítenek a nehéz dolgokban. Ezt nem is tudom nekik eléggé megköszönni, hogy még ebben az időszakban is próbáltak segíteni a ínlódásomon. Mindenesetre a Szentkirályi utcai SOTE fogászati klinikára kerültem, ahol megállapították, hogy csonthártyagfyulladásom van, és ki kell majd húzni a fogam. A gyulloadás még jelenleg is fentáll, ezért még antibiotikumot szedek, és majd csak pénteken szedik ki a fogat. Szívem szerint a baloldalon levő fogamat is kihúzatnám már egyből, mert szeretem, ha szimmetria van a számban. Bízom benne, hogy hamar túl leszek ezen, és a koronavírus távosztával visszamehetek az Andrássy Dentalba, ahol majd kérek egy-két jó tanácsot az implantálással kapcsolatban.

Jelenleg az időm nagy részét a négy fal között töltöm, hiszen a nyelviskolai óráim jelenleg Skype-on folynak, és emellett más dologban is tevékenykedem, amihez csak elég egy számítógép és egy internetkapcsolat. Igyekszem mihamarabb visszatérni ide is, de egyelőre egy kis türelmeteket kérem. Addig is, ha van kedvetek akkor a komment részlegen megoszthatjátok velünk, hogy ti hogyan élitek meg ezt az egész koronavírus mizériát.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s