Sajnálom, de ez tényleg nem az én világom!

Sziasztok,

Ismét eljutottam arra a szintre, hogy csodaszámba megy, ha erre a felületre bármit is firkálok. Mostanában nem éreztem azt, hogy bármi olyan érdekes dolog lett volna az életembe, hogy azt ide kellett volna klimpíroznom és megosztanom veletek. Most viszont eljött az az idő, hogy megosszam egy újabb darabkáját az életemnek, ami tulajdonképpen pont, hogy nem a darabkája. Nem másról fogok most mesélni, mint a bulikről. Vagyis arról, hogy hogyan nem járok el bulizni.

Akik ismernek régebbóta akár személyesen, akárcsak a virtuális térből, azok tudják, hogy nem vagyok egy olyan nagyon pihengetős fajta, viszont, ha kikapcsolódásról van szó, akkor számomra sosem a buli volt erre a megfelelő módszer. Sokkal jobban szeretem nyugalmasabb környezetben, a barátaim társaságában eltölteni a szabadidőm, egy kellemes vacsora, vagy egy jó üveg bor kíséretével. Mivel fontosnak tartom az emberi kommunikációt, szeretek olyan helyekre járni, ahol nincs hangos zaj és könnyen értjük egymás szavát anélkül, hogy kiabálni kéne, vagy más embertársainkat kelljen kerülgetni.

Bár sok esetben kapok meghívást ilyen táncos, ivós, zenés bulikba, de én ezeket a meghívásokat sajnos folyamatosan utasítom vissza, mert számomra ez nem pihenés és kikapcsolódás. Sajnos nem viselem jól azt a helyzetet, ha nagyon sokan betömörülnek egy kis helyre és nem érzem azt, hogy rendelkeznék privát szférával. Tudom, sokaknak ez nagyon fura, de én ilyenkor mindig befeszülök és nem tudom jól érezni magam. Persze ilyenkor szoktam megkapni azt, hogy én ezt nem is tudhatom, hogyha még sosem jártam buliba. Tavaly nyáron, pont a társaság miatt, nagy nehezen rávettem magam, hogy menjünk, de a végén meg is bántam, mert nem éreztem jól magam. Ezáltal pedig más sem érezte jól magát. Én pedig nem szeretnék az az ember lenni, aki ha befeszül, akkor az hatással legyen a többiek hangulatára is. Ezáltal inkább elkerülöm az ilyen helyzeteket.

Emlékszem, hogy annak idején, a 2000-es évek közepén, amikor még az általános iskola hetedik osztályába jártam, sem volt ritka jelenség, hogy osztálytársaim péntek esténként eljárjanak a helyi (Komárom), akkor még üzemelő Mango Jam Café nevű szórakozóhelyre. A későbbiekben pedig ez a hely lett az úgynevezett “tinidiszkó” ahol a korosztályom szórakozott minden hétvégén. Már akkoriban megmondták nekem, hogy azért nincsenek barátaim, mert nem járok el ilyen helyekre és nem ismerkedem. Valahogyan ezt sosem tudtam volna elképzelni magamról, hogy én csak úgy elmenjek egy ilyen helyre, igyak és táncoljak… Én meg a tánc??? Inkább hagyjuk is.

Az viszont tényleg bebizonyosodott, hogy Komáromban nem tudtam kiépíteni magamnak egy igazi baráti kört. Részben tényleg azért, mert soha nem jártam el otthonról, de nagyobb részben azért, mert rohadt gátlásos és magamba forduló voltam és elhittem magamnak, hogy az életben lehet egyedül boldogulni és ahhoz nem kellenek barátok. Tévedtem!

Annak ellenére, hogy 2010 óta elég nagy jellemfejlődésen mentem keresztül, ezeket a bulikat még mindig nem tudtam megszeretni. Ha már valami kultúr helyre kell menni, akkor sokkal szívesebben járok színházba, koncertekre, esetleg moziba. Persze nem vetem meg az alkoholt, de akkor azt szeretem egy olyan helyen elfogyasztani, ahol nyugalom van és nem dübörgő zene és táncoló tömegek. 🙂

Egy gondolat “Nem bulizom!” bejegyzéshez

  1. Az szerintem egyáltalán nem baj, ha nem bulizol, mindenkinek mást jelent a szórakozás. A lényeg, hogy mindig találd meg azt a közeget ahol jól érzed magad, és azt az elfoglaltságot, amit szívesen végzel. Ha megtaláltad, akkor nincs is feltétlenül szükséged másokra, hogy jól legyél, ha meg mégis, akkor bármilyen közös tevékenység teremthet kapcsolatot két ember között, nem csak a bulizás.

    Kedvelik 1 személy

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s